Jump to content

AUTOBUS

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a jel bg veci od ns-a ?

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."

Боже мили чуда великога,

Или грми ил'се земља тресе,

Ил'удара море о брегове?

Нити грми нит' се земља тресе

Нит' удара море о брегове.

Већ то трамвај иде Немањином,

Како иде весела му мајка

По три троле у даљину скаче

По три у даљ', по две у ширину,

А по једну сад горе сад доле,

На станици свакој битка славна

Ко ће први ући у трамваје.

А кад цовек у тај трамвај уђе

На улазу кондуктер девојка

На глави јој капа умазана

Испод капе косе нечешљане

Блуза масна, руке неопране,

Те издаје карте натенане.

По две карте на минут издаје,

Сваки други минут се одмара.

У трамвају гужва преголема.

Да је коме стати па гледати,

Имао би зашто да се чуди,

Места има за шездесет људи,

А унутра три стотине душа.

Измеша се и старо и младо,

Изукршта и ноге и руке,

Џепароси раде на све четир' стране

Под клупама ситна деца седе

На клупама по петоро људи

А остали на ноге лагане,

Једно другом газе на жуљеве

И под ребра лактове гурају.

Ту се један јунак задесио:

Десном ногом на предњој платформи,

Лева му се још по задњој вуче,

Други гурну ноге кроз пенџере,

Трећи јунак и ноге и руке.

Једном само глава у трамвају,

Тело му се по ваздуху клати,

А четврти све је надмашио,

Зубима се за мигавац држи.

У трамвају цика,плач и вика.

Сви путници очи избечили,

Мислиш,судњи дан им одзвонио.

У трамвају,стари људи памте,

Беху некад шипке за држање,

Али сада од силнијех шипки

Само једна здрава останула.

Држи шипку сто педесет људи.

Трамвај шкрипи,трза,цима,тресе,

Па настаје звека и звоњава.

То путници губе равнотежу,

Јуначким се главам' сударају,

А кад стигне последња станица

Тужно ти је оком погледати;

Кад излазе људи из трамваја

Неком нема на ципели ћона,

Једном фали лева ногавица,

А другоме и оба рукава

Један уђе у новом оделу,

А изадје у гаће купаће.

Остала му од целог одела,

Два,три конца танка,дуга бела,

И то тако бива сваког дана,

Све до мрака,а од јутра рана.

Ja iz svih nabrojanih razloga upravo volim da idem uvek peske a ne prevozom, osim ako ne izvalim da je prevoz skroz prazan i onda uletim. To se naravno smanjuje zimi kada je uzasno hladno, ali leti nije redak slucaj da spichim od NBGDa do kutje. Hodam brzo, treba mi 45minuta otprilike, prevozom oko 30, nije neki gubitak. Od domacih linija iz tog razloga gotivim 24ku o kojoj sam pisao vec nekoliko puta, nikad nismo imali vise "zapadnoevropsku" liniju od te.

Sto se tice ljudi koji vonjaju, morate da znate i da ima onih koji poseduju neki prirodni odor ;) koji se ne potire kupanjem, sapunom, pa skoro ni parfemom. I to je neki miris na kojeg su ti ljudi navikli i prosto ga ne osecaju.

Ту се један јунак задесио:

Десном ногом на предњој платформи,

Лева му се још по задњој вуче,

Други гурну ноге кроз пенџере,

Трећи јунак и ноге и руке.

Једном само глава у трамвају,

Тело му се по ваздуху клати,

А четврти све је надмашио,

Зубима се за мигавац држи.

Kada sam ovu pesmu prvi put citao, na ovaj deo sam se tako smejao, da to nije bilo normalno :)) Mada ne znam kako ce sad da je modifikuju, ipak ce Nemanjina biti sredjena ulica? ;)

A ove priche oko busa koji ide zutom trakom mogu da stoje u Zapadnoj Evropi gde se to stvarno postuje, kod nas nema sanse. Cak ni na autoputu i drugim mestima gde se zna da panduri stoje i samo pecaju, opet ljudi idu tom trakom i seva im. Sad je ovo potpuno druga (ali slicna) stvar, pre neki dan sam prolazio tamo Vrtlarskom u Zemunu i ide ona jedna ulica kojom se dalje nastavlja za Toshin bunar, ne znam kako se zove, i na samom cosku tu idu Vatrogasci, rotacija, sirena, i stadoshe. I sad svi gledaju o cemu se radi a neki baja se parkirao tako da jedva peglica mozhe da prodje a kamoli kamion. I vatrogasci stoje, sta ce ... mada bih im ja u zakonu dao pravo da u tom trenutku ili odvale auto i otkinu mu taj deo koji viri, ili razbiju staklo i gurnu smrk unutra i napune ga vodom.

Ko ne mrzi GSP.Vozim se njim od drugog razreda osnovne tako da mi ga je previše,jedva čekam da položim.Prvo sam živeo na Pančevačkom putu(zadnja kuća sa desne strane) tako da sam morao pozamašan put svaki dan da prelazim da bi došao do stanice.Ali zato je 108 tada išao svakih pola sata a nekada i svaki sat!!!Zamislite da zakasnite,pa dok se vratim i ponovo dođem prošlo bi njih 2.Inače je bus bio totalni raspad.Pun semenki po podu i prljav.Onda sam se preselio u Kotež,mnogo bliže ali su gužve veće.

Inace meni nije jasno, koja je to logika da je grad uvek zakrcen izmedju 8 i 9 ujutru, a izmedju 7 i 8 gotovo prazan?!?! Zar radno vreme ne pocinje u 8?!

hohoho, pa ti nikada nisi video GUZVETINU na prelazu sa Banovog Brda ka Adi u to vreme... Moram redovno da planiram 15 minuta stajanja tu kada idem ujutru u skolu.

Forum neprikladan za signaturu!

:)

hohoho, pa ti nikada nisi video GUZVETINU na prelazu sa Banovog Brda ka Adi u to vreme... Moram redovno da planiram 15 minuta stajanja tu kada idem ujutru u skolu.

Haha,pa zdravo komsija :)

Eto i mene svakog jutra tuda,u 23 sam stalno.Znaci kad zavati guzva tu,pa preko sajma i onda ona krivina na mostarskoj petlji,do skole stignem za 45min pa do sat vremena...I jos sad zimi,kad svi nabace perjane jakne,a matori penzosi sto sede,ne otvore jebene prozore zato sto se plase da ne dobiju kijavicu!

Takodje nema potrebe da ides u teretanu da bi uradio ledja i ruke,tu je 23...Samo cekas babu koja se nasla u centru a mnogo je kratka da se drzi za sipku,pa onda osciluje sa ostalom masom a ti to drzis na ledjima.Extra vezba!

Bjukenon Mitch

Niste videli guzvu ako se niste vozili nocnom 27-com... Evo sam sada doshao istom... To je ova poslednja u 2:00... Sledeci bus tek ujutru oko 5,6... Inache uvek po danu kada vidim da je i malo guzva, sachekam sledeci i nikad mi nisu bili jasni ljudi koji vise iz autobusa i nece da izadju... Eto vecheras sam ja tako visio... Shta da radim, kod Vuka sam, poslednji bus, pada kisha... Ocu da poludim zato shto slusham 4 lika koji vise sa mnom kako prichaju da izlaze za 3 stanice... Mislim se jebote, ja sam mogao da ga izduvam koji se vozim 15 stanica zbog debila koji ne mogu da prepeshace 3 stanice...

Inache, to oko smrada me toliko i ne nervira... ako to bash nije odvratno kako zna par puta da bude kada se uvale cigani... Ono shto bih uradio kada bih bio neko mudo u GSP-u, ukinuo bih svaku drugu stanicu na svim linijama... Stvarno je smesno da niko ne moze da prepeshachi 200 metara... Mislim nema smisla, svako malo staje, izadje 1 lik, na sledecoj 2, na sledecoj 3, na sledecoj opet 1 pa onda dodje neka prometna gde izadje njih 10 pa opet tako... Nema smisla da ima toliko stanica, posebno prema Mirijevu izmedju kog i Bogoslovije su samo kuce...

A za to neplacanje karata sam davno rekao... policajac i kontroler zajedno treba da idu ... Ovo nema veze sa zivotom... Udje kontrola, lik nema kartu, neshto se prepiru ili ni toliko, on produzi dalje i kad nadje neku nesretnu zenu koja ne pruza otpor nju smara pola sata... stoka...

ovaj.. prsnesh malo parfema na zglob sa unutrashnje strane dlana (malo ispod), uhvatish se za shipku u busu, i prislonish nos ruci .. ;]]

ahaha, koji su ovo leet suburban skillz0rz :))

a ako te ujutru ispred kuće čekaju vukovi, baci kroz zadnja vrata parče bifteka i trči na prednja :))

U, pa ja sam magnet za matorce. Jednom sam se vraćao od devojčice sa Miljakovca, pošto sam tad presedao na 83 ka starom Merkatoru, negde kod Karađorđevog me je nešto poguralo sa leđa. TO je bio u stvari jedan ogromni, smrdljivi deda koji je upotrebio svoj ŠTAP da bi mi pokazao kako hoće na moje mesto. [xx(] Da stvar bude još gora... AUTOBUS (48) JE BIO PRAAAAAAAZAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!! Bilo je 10 ljudi. [AWM] [gilja] [biorifle][gric] ...

ako cemo vec tako, najbolja linija je nocni 101 :D uvek guzva, a i da bi se stiglo do padinjaka, prolazi se kroz kultna mesta kao sto su kotez i borcha :) povremo smrdi :)

Joj ćuti,nema gore.Cela druga strana obale se vozi njime.

btw

povremo smrdi

pa živiš na padinjaku :(