Jump to content

cipele/patike za zimu

Recommended Posts

Znate li da li postoji obuca specijalno proizvedena za zimske klizave uslove (znaci da im je djon od ne znam kog materijala a i da ne propustavu:) a da je nesto dostupno, tipa da ne moram da idem u neki planinarski centar da bi ih nabavio:) mada bas se nisanim na patike jer posle duze vremena probao sam neke cipele juce i totalno sam se odvikao od tog osecaja

ustvari kad smo vec tu, jel znate gde ima toplih zimskih a lakih jakni?:)

Edited by slimasti

"Ako putnik ne naidje na boljega od sebe ili na sebi jednakoga, neka se cvrsto drzi svoje osamljene staze jer nema druzenja sa budalom."

Dharmapade [5]

pogledaj salomon planinarske cipele u fitex-u (zgrada pored autoputa, prekoputa arene)

jel bash preko puta arene ili malo pre (sa nbgd strane)... kod grchke pijace one?

imash i mileta dragica iznad slavije, imash vojne dzempere pored kojih ti ne trebaju jakne, a imash i dobre patike tj. pre ce biti chizmice

ako nije frka, reci tachno gde je Mile Dragic kod slavije... bash bi overio te dzempere :D

btw... jel mozhe da bacite neku okvirnu cenu uz sve shto predlozhite?

sve shto ste napisali je veoma kewl (saint im looking in your direction :) ali recimo pojma nemam cene, osim shto znam da u timberlandu netju nishta uzeti... osim ako ne naletim na 2 kile eura na ulici :)))

Ja sam pre neki dan uzeo u Timberlandu duboke cipele od Goretexa (neki vestacki materijal, podseca na kozu koji navodno ne propusta, super greje i dishe, moz' misliti) za 8200 dinara. Imao sam iskustva sa T do sada i pozitivna su jako. Jedino ne znam da li se klizaju, ove sto su otisle u penziju, jesu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Goretex

http://www.gore-tex.com/webapp/wcs/stores/...1&storeId=10001

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

mile gicdra - mile.jpg e da, ili je gde je prva crvena tachka ili gde je druga, nisam siguran, ali radi se oooogromnom lokalu i nalazi se bash kod stanice 24ke

a dzemper najskuplji je 3200 najjeftiniji 1500

Edited by Spu [RuR]

Everytime I cross the line

I push the boundaries out a little...

hvala spu

@topic

josh jedan savet za jakne... ako negde vidite do jaja jaknu koja pritom ima i opaku cenu (150-250 evra, preko toga ionako ne mozhete da nadjete neke jeftinije replike:) obavezno pogledajte josh par radnjica za koje mislite da bi mogle da imaju isto to ili neshto slichno za duplo manji kesh.

Ja sam prvo nashao jaknu nikad jachu za 120 evra i taman da je kupim (a to mi bile poslednje pare) kad mi ortak kazhe da pogledam tu i tu, i da tamo mozhda ima isto to ali jeftinije dosta. I ja odem tamo i pitam, a oni kazhu da nemaju... ali su mi rekli gde da pogledam. Naravno otishao sam tamo gde su rekli i nashao potpuno istu jaknu, samo je kragna bila druge boje (mosh misliti), za 3.500 dinara.

Dakle samo pitajte :)

bole, to šta liči na kožu nije goretex.. materijal je osetljiv na mehanička oštećenja tako da ga uvek stavljaju kao jedan od unutrašnjih slojeva, nikada na vrh ili kao postavu..

inače sjajna stvar, poznato među skijašima već 30 godina, al tek u poslednjih 10 pojeftinio dovoljno da prave kompletnu odeću od njega..

uf sine zato ja ne volim kupovinu odevnih predmeta, polako se stvori gomila informacija koja rezultira opseznim tabananjem po celom gradu:)

elem, bio sam do fitexa kazu ne isplate se da uvoze salomonovu obucu pa imaju 4 modela kappinih cipela. 1 model je ono skroz dubok ostali su polu, svi djonovi su od poliuretana a lice od koze i raspon cena je od 5300 do 6800. Kao mnogo su mocno izdrzive pa sad... jakne su neke za sada jesenje oko 7000

el bio neko skoro na sajmu ima li sta dobro tamo, mislim sem trenutno gomiletine knjiga:)

"Ako putnik ne naidje na boljega od sebe ili na sebi jednakoga, neka se cvrsto drzi svoje osamljene staze jer nema druzenja sa budalom."

Dharmapade [5]

Mile Dragic je na onoj drugoj crvenoj tacki, na prvoj je biblioteka, ali to i nije toliko vazno, samo krenes Njegosevom i stvarno ne mozhes da promasis.

josh jedan savet za jakne... ako negde vidite do jaja jaknu koja pritom ima i opaku cenu (150-250 evra, preko toga ionako ne mozhete da nadjete neke jeftinije replike:) obavezno pogledajte josh par radnjica za koje mislite da bi mogle da imaju isto to ili neshto slichno za duplo manji kesh.

Dva svezha primera, kada vec govorimo o kupovini ... Mislio sam da sam za dzabe prospartao citav grad proteklih dana, ali se ispostavilo da nisam. Adidas tike koje sam kupio su u adidas radnji 5500, u nekoliko manjih na bazaru 4800 a u Trefu 3650 ... Sad ne znam da li tref prodaje neke sto ce da se sutra raspadnu, ali patika izgleda potpuno identicno, ne bi trebalo da je neki "fush".

Sa druge strane, ortak video u Reflexu neku Konvers duksericu za 6800 dinara, i kao do jaja mu je (toliko je dugacka ;)) ali je skupa i kao nece da je kupi. Slucajno posle otisli do Djaka da vidimo neke rancheve, kad tamo ista ta dukserica (i jos imaju u vise velicina i sve) 3600 ... Ne znam gde je kvaka, al' je negde ima. Mozhda se Reflex primio sto je prekoputa escade ;)

Josh jedna pohvala za Timberland, imam jedne skroz cipele i jedne kao one zimske duboke patike, i izuzetno su udobne a pride i dobro podnose sneg i kishu.

el bio neko skoro na sajmu ima li sta dobro tamo, mislim sem trenutno gomiletine knjiga:)

Ako mislis na bazar, fazon je da obidjes jednu halu i videces sve sto mozes naci i u ostalih 5. Ima dosta jakni i cipela, ako to pitas, ali tacno kojih i kakvih, pojma nemam.

Ja sa druge strane planiram uskoro da kupim novu jaknu, to sam vec negde spomenuo, i nameracio sam se na jednu u springfildu (hvala bype) al' bih rado da saznam za jos neki hint ... znaci treba mi jasha da nije perjana niti "trontava" tj. da izgleda onako normalno i da nije od onog "suskavog" materijala, a da je naravno topla ;)