Lucky Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Nesto sam razmisljao o nekakvim stvarima, sto zapravo uopste nije vazno sada, i u jednom trenutku se pred mene postavilo pitanje legalnosti koriscenja raznoraznih muzickih numera u pravljenju DJ setova, ili kako se to zove. Pa me sad interesuje, da mi kazhu nashi vrli disk dzokeji ;> forumashi, kakva je stvarna situacija sto se toga tice? Kapiram da ne znate bas sve detalje, ali evo uzecu neku situaciju da ste napravili set od 10 pesama, u njemu je jedna od pesama Britni Spirs, i to negde pustili. 1) Da li imate ikakvu obavezu prema Brinti izdavackoj kutji sto ste to uradili? 2) Da li biste imali obavezu prema pomenutoj da smo u "normalnoj zemlji"? 3) Da li imate pravo da svoj set kao takav postavite na CD imajuci u vidu da je na njemu Britni pesma? Mislim da je to to sto me za sada zanima. Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Mislim da stavljanje pesama u set spada u ono "javno emitovanje" te podle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Koliko ja znam: 1) Nema, zato sto ona predpostavlja da smo mi kupili taj njen cd sa tom pesmom 2) Ovde naravno te niko nista ne pita, a u normalnoj zemlji vazi pod br. 1 3) Uh za cd ne znam... Jedino ako bi bash IZDAVAO neki dj mix, onda bi tu svasta bilo (u normalnim zemljama naravno)... Btw za underground muziku ovo naravno nista ne vazi, tu mixash i valjash sta god hoces i zelis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Koliko ja znam: 1) Nema, zato sto ona predpostavlja da smo mi kupili taj njen cd sa tom pesmom← Čekaj stani, pa i radio stanice su kupile taj CD, nisu ga ukrale. I ti kad ga kupi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario^^ Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Čekaj stani, pa i radio stanice su kupile taj CD, nisu ga ukrale. I ti kad ga kupiš, smeš da ga koristiš za ličnu upotrebu, a ne za zarađivanje para (pretpostavljam da ne vrtiš za džabe)... ← Pazi, ne razumem se u ovo u vezi s muzikom... ali evo da malo off topic odgovorim na tvoj post - Da li to onda znachi i da su igraonice nelegalne iako imaju originalne igre ? Mislim, legalne su igre, ali njima zaradjuju pare, a ne koriste ih za lichnu upotrebu. Mozda neka licenca ili tako neshto... ? ( To sigurno niko ne placa u Srbiji... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 17, 2005 Author Report Share Posted October 17, 2005 Mislim, legalne su igre, ali njima zaradjuju pare, a ne koriste ih za lichnu upotrebu. Mozda neka licenca ili tako neshto... ? ( To sigurno niko ne placa u Srbiji... ) Pa upravo je to jedan od glavnih problema igraonica. Kupovinom legalnih igara one ne obezbedjuju sebi mogucnost da te igre koriste za dalje ostvarivanje materijalne koristi. To sve lepo pishe u EULA sporazumu. Sad, fazon je u tome sto smo mi tu gde jesmo + sto neke firme koje valjaju kod nas softver se zadovoljavaju da samo kupite njihov softver a ne i licencu. Barem ne jos uvek, takvo vreme ce doci u blizoj buducnosti, za sada i te same firme znaju da igraonice toliki kesh ne bi mogle da daju. Ako to preneses na muziku, onda mozhe biti da a) muzicka kuca ne dira milosha kada on samo kupi britni cd i koristi ga za svoje pesme b) hoce da ga cima da kupi licencu za koriscenje c) mora da ga pusti da se zanima jer on koristi tipa samo 2 minuta pesme odnosno 50% materijala a to ne podlezhe bilo kakvom zakonu o ne znam cemu, d) slobodan je da koristi pesmu kako hoce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovach_ Posted October 21, 2005 Report Share Posted October 21, 2005 Znaci sad kad bih ja hteo da uradim mix npr jamiroquai-king for a day(eto sad mi se vrti :) ja bih morao da pitam njih da li smem to da uradim?? Quote Mrzi me... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 21, 2005 Report Share Posted October 21, 2005 Koliko ja znam: 1) Nema, zato sto ona predpostavlja da smo mi kupili taj njen cd sa tom pesmom 2) Ovde naravno te niko nista ne pita, a u normalnoj zemlji vazi pod br. 1 3) Uh za cd ne znam... Jedino ako bi bash IZDAVAO neki dj mix, onda bi tu svasta bilo (u normalnim zemljama naravno)... Btw za underground muziku ovo naravno nista ne vazi, tu mixash i valjash sta god hoces i zelis. ← Chovek je sve rekao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 21, 2005 Author Report Share Posted October 21, 2005 Zar nije Stija sve rekao? ;) eNivejZ, hvala na odgovorima. Cak i da nisu posebno precizni i tacni, pomazhu mi da napravim osnovnu sliku o tome, palo mi je nesto napamet pa eto :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Ja sam prvi rekao sve :P Nemoj da mi kvarish momenat, osecam se posebno sad :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Pa Stijo ja ionako sam planirao da tebe unajmim kad mi budu uvaljivali one ugovore , samo ces da pogledash onako struchno kako umesh i da kazes presudu da li je dobro ili ne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 22, 2005 Author Report Share Posted October 22, 2005 znaci - najeb'o si ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Jujuju , vidi ga, vec je krenuo :))) Stija ftw \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 22, 2005 Author Report Share Posted October 22, 2005 "Ne valja gospodo, moj klijent i ja uopste nismo zadovoljni." "Dobro, nista onda, prijatan dan" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 23, 2005 Author Report Share Posted October 23, 2005 Iz cega mozhemo izvuci zakljucak da je Milosh jednako popularan kao Karl Koks? Covece, imamo zvezdu na forumu! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Pishe mi ispod avatara kakva sam ja zvezda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 23, 2005 Author Report Share Posted October 23, 2005 Za to moras da imas one cuvene dobro poznate brkove, tako da jos uvek nista od toga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 Brate lepshe bi mu i brushalter stajao nego brkovi Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 lol dz kad ti zavuche,zavukla ti je:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Ja sad imam jebachku bradicu onu sto ide samo po ivicama vilice, ne znam da li ima tacno neko ime ta brada, uglavnom ja je zovem jebachka :) Izvinte na vulgarnostima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Ja sad imam jebachku bradicu onu sto ide samo po ivicama vilice, ne znam da li ima tacno neko ime ta brada, uglavnom ja je zovem jebachka :) Izvinte na vulgarnostima! ← Ocxigledan je tvoj problem sukoba sa realnosxcu s` obzirom da je ta tvoja brada sxirokim narodnim masama poznatija kao gay bradica :)))) Btw Milosxe kada cesx pocxeti da izlazisx na duplericama zxenskih teen cxasopisa :))) @Dz Way to go sis...i nemasx pojma kolko si u pravu :)))) Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 ma samo nemojte obojica u isto vreme da mi ulazite u kadar i sve je u redu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 pre nekog vremena neki tip je probao da uradi prodavnice po centru tipa udje u prodavnicu i kaze morate da platite za to sto pustate zdravka colica u prodavnici mislim da je trazio oko 4000 din e sad ova riba koju znam je samo rekla necu da ti platim i on je reko Ok i izaso ne znam dal se neko upecao Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Znaci sad kad bih ja hteo da uradim mix npr jamiroquai-king for a day(eto sad mi se vrti :) ja bih morao da pitam njih da li smem to da uradim?? ← ne, mogao bi ti to da remixujesh al ne bi mogao da izdash kad bi im se bash jako svidelo mozhda bi izdali stvar a da si veliko ime on bi ti platio da ga remixujesh Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 25, 2005 Author Report Share Posted October 25, 2005 Ocxigledan je tvoj problem sukoba sa realnosxcu s` obzirom da je ta tvoja brada sxirokim narodnim masama poznatija kao gay bradica :)))) Priznajem da je ta brada bila jedan od razloga sto sam ga tezhe prepoznao, ali otkad je to gej bradica?! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts