Nykolla Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Pticiji grip (H5N1) koji je vrlo smrtonosan do sad je usmrtio 100nak ljudi koji se prenosi sa zivine na ljude moze da mutira u dodiru sa obicnim virusom cime bi mogao da se prenosi respiratornim putem sto bi dovelo do velikih ljudskih zrtava procene su krajnje deprimirajuce i krecu se od nekoliko miliona pa do preko 200 miliona.Svetska zdrastvena organizacija vec je pocela da upozorava na moguvu pandemiju a neke zemlje su pocele da prave zalihe vakcine koja za sad jedina ima kakvog takvog uticaja na virus ... vise informacija na B92 - H5N1 Quote Nije vazna brzina vazan je skill. http://www.klanrur.co.yu/forum/index.php?showtopic=26606 Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Z!~ Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Ma nece to nas zahvatiti,nece bolest na srbina(nece lopov na lopova) Quote Jednostavno,il se rodis s'tim il ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Damn necu da umrem kao vrabac Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Isto mislim da nas nece zahvatiti...valjda se ochekuje najvishe zrtava u Aziji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nykolla Posted September 5, 2005 Author Report Share Posted September 5, 2005 neznam kolko ste upoznati ali pticiji grip je primecen u rusiji i to u delovima u kojima zivi dosta divljih ptica od kojih neke vrste se sele na balkan na jesen (ili prolece nisam siguran) tako da se ocekuje da u istocnoj evropi konkretno juznim delovima rusije prvo krene pandemija (sto se tice evrope naravno) i da se kasnije prosiri prema jugu ka balkanu :( Quote Nije vazna brzina vazan je skill. http://www.klanrur.co.yu/forum/index.php?showtopic=26606 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Mada s druge strane, sta ako se potkrade neki chinese sa virusom...? ← Nista ja cu najebati prvi pa ako vidite da me nema jedan dan na forumu bezte u brda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 ptice selice ce da donesu grip u nase krajeve... srbi su redovne musterije "najvecih tragedija sveta"... Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Moracu da ubijem drugovog kanarinca za njegovo dobro (poz djuro) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 We all gonna die,someday... Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Nadajmo se da će sve proći dobro po nas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OrthodoX Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Sta reci osim "Najebali smo"...Ovo vise nije samo problem azijskih zemalja, jer koliko tamo pise grip se vec siri preko Rusije, tako da nema sanse da nas mimoidje...pitanje je samo kad ce se aktivirati... jbt bas nesto razmisljam koliko raznih sranja, poplava, uragana, zemljotresa se desilo poslednjih par godina, a sad jos i ovo... Sudnji dan je pred nama! Quote FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful... there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 bas sad gledam na TV-u... kazu da Srbija zbog ekonomskog stanja nema mogucnost da kupi dovoljne zalihe vakcina... nek' nam je bog u pomoci! Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 ih bedak.. znaci necemo docekati kraj sveta.. onaj sto dolazi za 5 meseci ili da se lovci organizuju, pa da kiddaju sve sto dolece... to mi zvuci kao dobar plan.... Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiFa PLaYeR Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 (edited) jel ima toga u Singapuru ? Edited September 5, 2005 by FiFa PLaYeR Quote @quakenet.org #team-serbia Aloha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Veoma je bitna jedna stvar...virus se za sada ne moze prenositi sa coveka na coveka...to veoma ogranicava mogucnost sirenja bolesti medju ljudima...a i prenosenje sa ptica na coveka nije tako uspesno...e sad, samo je pitanje vremena kada ce virus mutirati u oblik koji moze da se prenosi medju ljudima...valjda ce dotle razviti efikasnu vakcinu...tako da mislim da su ove procene o stotinama miliona zrtava blago receno nerealne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasuke-kun Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 ja mislim da ima... ne pustamo vishe one vF-ovce u scg Quote http://img67.imageshack.us/img67/1829/lol4thlk6.jpg kako pricati sa GM-om Paladins are gay Blizzard loves paladins Therefore, Blizzard is gay Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 cak su i ljudi iz EU, iznervirani time sto rusiju bole qrac za grip, kenjali nesto oko toga rusima i kako ovi odgovore... izadje ruski ministar, dal poljoprivrede, i kaze donesite mi tu kokosku zarazenu virusom i ja cu je pojesti, skuvacu je i termickom obradom cu unistiti virus.... mislim kreten nad kretenima. naravno da ces unistiti svaki virus na -270 ili recimo +800 ali sta kad ta kokoska prenese virus na coveka? jel i njih treba da pecemo ili ledimo??? cini se da francuzi i rusi imaju najneodgovorniju administraciju... Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Situacija je veoma ozbiljna ali ne i dramaticna.Ako se na vreme informisemo i izvedemo neke mere preventive cak i ako virus mutant koji se siri respiratornim putem dodje do nas zrtve ce biti mnogo manje.' Veoma dobra zastita je koriscenje makse sa nanofilterom kazu da se u nasoj zemlji moze nabaviti a i da nije skupo. Drugo ako se organizam pripremi tojest ako se imuini sistem podigne na maksimum sansa da virus bude smrtonosan se opet smanjuje.Jer oko 8000 ljudi je zarazeno a umrlo je "svega" 800.Svaki deseti. I jos jedna bitna informacija virus pticijeg gripa koristi protein kao pristupnicu celiji koju oce da napadne.To jest sto je manja kolicina proteina manji broj virusa ce uspeti da dopre do celije i imuni sistem ce imati laksi posao. E sad bezbedni nikad nismo niti cemo biti ali treba preduzeti sve mere predostroznosti koje mozemo. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 dramite....od malarije umre svake godine izmedju 5 i 8 miliona ljudi pa niko ne dize frku. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 I jos jedna bitna informacija virus pticijeg gripa koristi protein kao pristupnicu celiji koju oce da napadne.To jest sto je manja kolicina proteina manji broj virusa ce uspeti da dopre do celije i imuni sistem ce imati laksi posao. ← Pa svaki virus ulazi u celiju preko nekog specificnog receptora na povrsini celije...ti receptori su obicno proteinske prirode i cine normalnu gradju celije...recimo hiv virus ulazi u celiju preko cd4 receptora na T-limfocitima...tako da ne mozes tek tako da posklanjas te proteine sa celija:)...btw, sars je isto imao smrtnost oko 7-8% cini mi se, i prenosio se medju ljudima, pa su prilicno uspesno izasli na kraj sa njime pre par godina...ne potcenjujte savremenu medicinu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nykolla Posted September 5, 2005 Author Report Share Posted September 5, 2005 (edited) pa nisu bash izasli na kraj sa sarsom (nisu nasli vakcinu) samo kinezi su izolovali ljude i tako ga localizovali ... i sto se tice sarsa on nije mogao da prodje preko obicne maske za usta i kinezi su u te svrhe za pogodjeni deo narucili 60 000 000 maski i time sprecili epidemiju. a sto se tice ljudi koji su usmrceni virusom sarsa kineska vlada jos nije objavila tacnu cifru umrlih i cini mi se da nisu dali ni SZO uvid u evidenciju... sto se tice maski sa nano fileterima kolko ja znam prozivodi ih neka fabrika u gornjem milanovcu i oni su uvezli samo 50 000 tih nanofiltera (obicne maske se razlikuju od onih sa nanofilterima) sto se tice malarije tebi se samo cini da niko ne dize frku zato sto je kod nas nema ... tolika smrtnost kod malarije je povezana sa imovinskim stanjem stanovnistva u kom je ima... inace malo za zavera raspolozene leekove zar nije malo cudno da se u aziji u zadnjih 10 dina pojavila dva vrlo smrtonosna virusa!!! ja imam utisak kao da neko to namerno radi ;) P.S. Ljudi kojima sam odgovarao sam ce naci deo koji odgovara njihovom postu mrzelo me da quotujem. Edited September 5, 2005 by Nykolla Quote Nije vazna brzina vazan je skill. http://www.klanrur.co.yu/forum/index.php?showtopic=26606 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Vakcine se na prave tako jednostavno...ako za 5 godina od pojave virusa naprave vakcinu to je uspeh.A kao sto rekoh, sars se prenosio medju ljudima i zato ga je bilo mnogo teze kontrolisati.Sedne covek u avion i eto ti zarazenih bilo gde na svetu za kratko vreme...i pored svega toga veoma malo ljudi je umrlo van Kine(najvise u Kanadi valjda svega 20-ak)...mislim da su ipak uspesno odradili posao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 prodajem vazdusne puske po extra povoljnim cenama :)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 ili da se lovci organizuju, pa da kiddaju sve sto dolece... to mi zvuci kao dobar plan... to brate!! vakcina nema, ali dzebana nam nikada nije falila... josh samo da se otvori sezona dozvoljenog lova na sve shto ima krila pa da raspalimo za dobrobit chovechanstva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Izlgeda da nam preostaje da svako nabavi sto vise puski i metaka pa da udarimo iz sve snage, nije uopste za potcenjivanje ovaj grip jer ce se prenositi strahovitom brzinom, moj Tjale je bio u nekoj panici hoce covek da kupi maske i sta ti ja znam al u svakom slucaju treba se pripremiti. Ma koliko to delovalo naivno od toga se moze umreti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts