Jump to content

Ne kupujte danasnji Blic...

Recommended Posts

Blic nastavlja svoju tradiciju :) ovog puta ispljuvan je Marilyn Manson. U tekstu cija je tema pojavljivanje MM pred srpskom publikom pisac teksta, Simonida Simeunovic (ili tako nesto) od 5 kolona citavu je jednu posvetila izrazavanju licnog misljenja i propagande protiv Marilyna Mansona. Nevezano za licnost o kojoj se pise, jedno od glavnih pravila novinarstva je da citac po tekstu nikako ne sme da zakljuci piscevo licno misljenje o temi koja se razmatra. To pravilo se zove objektivnost. Iskreno, ono sto sam citao danas podsetilo me je na RTSov Dnevnik iz 95 i 2000... tuzno

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

ako on bude dolazio ja cu mu licno izvaditi ono drugo oko i bubreg ne mogu da verujem da jedan takav debil ima simpatija i da neko njega moze da slusa....UZAS

treba li ovo komentarisati....

sto se tice blica kakav debil mora biti onaj gl urednik kad dozvoljava takve tekstove.. al dobro zbog par sportskih stranica ih jos uvek vredi prelistati... za ostalo tu je kurir :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Mansona ne volim, ne svidja mi se to shto on predstavlja... Ako cemo realno da gledamo na stvari, Blic ima pravo da ga pljuje, a na chitaocima je da odluchuju da li je to tako ili ne.

@Lucky: da znash da sam i ja pomislio isto kada sam video naslov topica ;)

А в чем сила, брат?

ozzy mu je uzor sigurno.. mada mislim i da je alice cooper odgovoran za njegov imidz...

@zerbah .. mozes ti da napises sta hoces da pises i prodajes KKK propagandu zar te to cini novinarom? i to objektivnim modernim demokratskim i svim ostalim za kakve se oni predstavljaju?

hmmm... ko li je uopshte pokushao da dovede OBJEKTIVNOST u istu rechenicu sa novinarstvom???

Kakva greshka...

na novinama je da seru... ponekad se desi da neshto nabodu (Votergejt; Janjushevic-Kolesar), ali 99% je chisto sranje!! (ok, i ja preterujem, ali nema bash korisnih textova u anshim novinama, zar ne)...

u danashnje vreme posebno... mislim, uzmi chitaj shta god hocesh, od IKT magazina, do zute shtampe...

princip je isti: shta plate -> to pishesh!!

publicitet, dobar, losh, samo to je bitno...