slimasti Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Jel ima nekog ko ima iskustva sa tim brzo ovono kursevi, konkretno me interesuje brzo citanje Quote "Ako putnik ne naidje na boljega od sebe ili na sebi jednakoga, neka se cvrsto drzi svoje osamljene staze jer nema druzenja sa budalom." Dharmapade [5] Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Ja ne ali moj ortak kaze da rai. Probao je. Kako zelis, ali ljudi kazu da su i knjige iz te oblasti cool, ako bi da ucis da citas brzo. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attila Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 i mene to intresuje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 radi,ali moras da vezbas...bas da vezbas Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Mnogo dobra stvar.... Brzina naravno nije kod svih ista... Ali se posle kursa...vezbe...poveca drasticno brzina... Mislim da cu krenuti na kurs cim prodje leto... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 znam lika koji ume baš baš brzo da čita, fazon za 3h pročita knjigu, ali se dva dana ne seća ničega.. on je samouk, kao klinac nije smeo da gleda tv pa je strašno mnogo čitao, pa me zanima da li je kod "školovanih" brzočitača situacija drugačija, tj da li se sećaju toga što su pročitali.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 postoje vezbe i za brzinu,a i za pamcenje...nekon nekih "tehnika" koje ti objasni dobijes text,koji treba da procitas sto brze i onda ti odredi brzinu i razumevanje kroz 15-ak pitanja.onda ti d Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Uvek sam sumnjao u te tehnike. Kapiram da jednostavno ili brzo čita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 ja od tih tehnika znam samo da radi ona za "bolje uchenje i pamtjenje", kum se cima sa tim i kaze da mu je tri puta lakshe sada da uchi i da pamti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Ma ja sam isao na taj jedan kurs,jos kao klinac.I ono radi al kao sto neko rece trebas da vezbas i to dosta.Poenta je da kad citas preleces preko teksta,i ne obazires se na reci tipa da,ne,kako,ali, itd ako me razumete.I tako posle citas tri reda odjednom i povezujes.Ne pitajte me kako,jer ja nisam uspeo da vezem tri reda.Da sam nastavio da vezbam sigruno da bih brze citao nego sad... Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Sto se tice kurseva kod Zarka Radosavljevica bio sam na jednom kursu, cini mi se da se zvao "Savrseno pamcenje" ili tako nesto ali sam zaboravio =/ Najobicnija prevara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 ja sam kupio dve knjuge brace buzan...i mogu vam reci da moze dosta da poboljsa citanje i pamcenje...ima tu nekih caka pri citanju texta kako sta....a razmisljam se i na kurs da odem...kad budem skupio shke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 znam lika koji ume ba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 Moj brat je to probao i verujte mi veoma je interesantno i istinito ako te zanima prvo pokupuj knjige o tim kursevima, koji te zanimaju ima raznih, tehnika brzog citanja, pamcenja etc... ne znam ni ja sam vishe :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted August 7, 2005 Report Share Posted August 7, 2005 U mojoj skoli ima jednom u dve nedelje prezentacija brzog & lakog uchenja i brzog chitanja , ali sam uvek kontao da je to neka gadna prevara pa nikad nisam isao na te stvari... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misha-King Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 meni to treba kao leba ^^ cim se vratim u scg palim na neki kurs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Bio sam ja na kursu brzog citanja i mislim da je to najnapredniji kurs i da ne bi trebalo na njega ici prvo ako niste do jaja disciplinovani. Kao sto rekose mnogi, mora puno da se vezba, ne toliko vremenski dnevno, nego svaki dan, pa tako mesec-dva. Mozda je bolje otici na neke kurseve posle kojih nije potrebna vezba, odnosno oni posle kojih se znanje odmah moze primeniti (svi ostali). Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 U mojoj skoli ima jednom u dve nedelje prezentacija brzog & lakog uchenja i brzog chitanja , ali sam uvek kontao da je to neka gadna prevara pa nikad nisam isao na te stvari... ← Da pogodim... U Svetinoj Gimnaziji :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasuke-kun Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 ja ionako i ovako brzo chitam : ) za razliku od nekih ortaka koji traze da pauziram kad gledamo Naruto i sl. sa engleskim prevodom -.- Quote http://img67.imageshack.us/img67/1829/lol4thlk6.jpg kako pricati sa GM-om Paladins are gay Blizzard loves paladins Therefore, Blizzard is gay Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Bio sam ja na kursu brzog citanja i mislim da je to najnapredniji kurs i da ne bi trebalo na njega ici prvo ako niste do jaja disciplinovani. Kao sto rekose mnogi, mora puno da se vezba, ne toliko vremenski dnevno, nego svaki dan, pa tako mesec-dva. Mozda je bolje otici na neke kurseve posle kojih nije potrebna vezba, odnosno oni posle kojih se znanje odmah moze primeniti (svi ostali). ← svi kursevi su na istom principu, oni ti pokazhu tehnike koje ti posle morash da uvezhbavash. ima 4 kursa ukupno, mape uma, brilijantno pamtjenje, brilijantno uchenje i brzo chitanje. bio sam na sva chetiri i mogu vam retji da je super stvar stim shto je malo smor jer svaki traje po ceo vikend, znachi subota i nedelja chini mi se od 9 - 18h sa pauzom za ruchak. brzo chitanje je dobro ali od svih tehnika mora i najvishe da se vezhba dok su recimo mape uma osnova za br. uchenje i pamtjenje. sama tehnika se zasniva na tome da ljudi uglavnom koriste desnu stranu mozga koja sluzhi za logichko razmishljanje (linearno) dok levu koriste znatno manje (ona sluzhi za kreativno - nelinearno razmishljanje). poenta ovih kurseva je da te nauchi kako da koristish obe strane mozga. mozhda nekima zvuchi kao nauchna fantastika ali sasvim mogutje i realno. ja lichno primenjujem samo mape uma jer mi je to i najpotrebnije (lako "skiciram" predmete i josh brzhe ih ponavljam, samo pogledam mapu na po par minuta iz par puta i sve upamtim) dok je moja keva npr savladala sve tehnike dosta dobro. u svakom sluchaju moja preporuka ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 @rev: jel si isao kod Zarka Radosavljevica? Posto mi sve to lici na njega,kad sam i ja bio... Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Da pogodim... U Svetinoj Gimnaziji :))) ← He he he ... DA kako znash. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Preshla pola knjige 'brzo chitanje' i radi! Cale sad oce da me upishe na kurs za bolje uchenje/pamcenje Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharky Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Preshla pola knjige 'brzo chitanje' i radi! ← Ako to za brzo chitanje stvarno radi, drugu polovinu knjige cesh prochitati duplo brzhe :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted August 8, 2005 Report Share Posted August 8, 2005 Hehehe znam i ja da citam kao Johnny 5 ako ste gledali film Kratki Spoj onaj robot sto samo prelista za 5 sekundi :) Isao sam na jedan od tih kurseva i ljudi su prevaranti, posle kursa da bi povratio pare radis kod njih i drzis kurseve novim ovcama, zao mi je ako se svi zajebete da date pare za to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts