Jump to content

Ko od vas zna da pravi klopu?


Recommended Posts

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

belo piletje sa zachinima, shampinjoni, paprika, zelena salata (grchka ona s minivalom :D), krastavac.

Fin letnji obrok, spremi se jako brzo:

shampinjone operem toplom vodom, isechem na komade, u dublji tiganj sipam vodu, 0.5-1cm dubine :) i malo ulja, kad ugreje, ubacim shampinjone, dodam shargarepu i luk crni (kad imam, jako malo stavim), poklopi se tiganj i tako dinsta nekih 10-15min sa zatvorenim tiganjem, pomerim malo tiganj u stranu dok ne ispari sva voda i dok se ne zaprzi na ulju. U medjuvremenu iseckam meso na komadice, i u tiganju se uz neke zachine (tipa KOTANYI za piletinu) lepo isprzi. Krastavac, zelena salata, paprika i ostalo povrce naravno, iseckam lepo i naredjam na tanjir, preko toga meso i pechurke kad budu gotovi, i to je to, tartar i ostali sosovi po zelji.

Eto, fin letnji ruchak, izgleda ovako:

alsamserazbioalamarti01.jpg

Krastavac, ko ne zna, pazite kako chistite, u toku sezone, ako se pogresno ochisti, bice jako jako gorak, tako da prvo se odseche par 1-2cm onog kraja sa peteljkom poprecno, pa se trlja kruznim pokretima da izvuche gorchinu, dok ne izadje bela pena, isece se jos malo pa se dalje (oljusti i) secka na kolutove/poduzno, kako ko voli.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...