weasel Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 (edited) Pa ako je tebi taurin i kofein isto neznam ko je neinformisan TAURIN Amino Kiselina Važan je za pravilno iskorištenje natrija, kalija, kalcija i magnezija, štiti mozak, koristi se u lijecenju teskobe, epilepsije, hiperaktivnosti, slabog rada mozga (ima ga 4 puta više u mozgu djece nego odraslih). Povezan je sa cinkom u održavanju funkcije oka, moždane funkcije i kod i oporavka slabosti mišica.. . Može se sintetizirati iz cisteina i metionina, ali uz dovoljno vitamina B-6. Kod vegetarijanaca je takva sinteza je cesto nedostatna. I taurin ima mnogo vecu energetsku vrednost od kofeina ali se zato i brze absorbuje Edited August 1, 2005 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 E weasel-u, realno - taurin je prdez. Svaki eventualni efekat "dizanja" potiche samo od kofeina... koga koliko secam bash i nema puno u RB-u. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 (edited) Taurin te brze "podigne" dok ti kofein daje energiju za dugotrajan rad.(bar sam tako negde procito) mada to nije ni vazno jer sam ja stavio taurin sa smajlijem.Nisam napiso da je koristan i da ga zbog toga pujem.Mozda i jeste kofein korisniji ali sigurno nema isti efekat ko taurin sem sto daje brzu energiju Edited August 1, 2005 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoL Posted August 1, 2005 Author Report Share Posted August 1, 2005 I cekamo odgovor na tezu poznatog cofein strucnjaka > KRUKAAAAAAAAAAAA < :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 Interesantno da nikada nisam pio "energetske napitke" kao da bih se povratio ili mogao da duzhe ostanem budan ili sta znam ... guarana ima fin ukus kad je skroz hladna, i ono bolji je izbor (sto se mene tice) kada u trafici imaju samo koka kolu i nju, ili nesto na taj fazon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 (edited) Ja kad treba da ostanem budan samo kokisku A guaranu i rb pijem zato sto mi se svijda a ne zbog efekta Edited August 2, 2005 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 Ne znam, zakljucio sam da nema sanse da mi pomognu koka kola, guarana i slicne stvari "da bih ostao budan". Kafu ne pijem, ali i kad probam nekad upravo iz tog razloga i popijem je, opet nista ne postignem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 Pa mani vise pomaze da se ujutru razbudim nako da navece[:)] ostanem budan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 @weasel, aj' nemoj vishe brzo da kucas please ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 1, 2005 Report Share Posted August 1, 2005 ma dobar je i Enerdziz...nisam izvalio promene na Guarani,ma da i ne pijem je cesto! Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Ja sam u nekom ubedjenju da Guarana i pica slicna njoj izazivaju zavisnost (doduse blagu), a nikada sebi ne bi dopustio da postanem zavistan od bilo cega. p.s.Mozda od zenske lepote... :) Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 PA sve sto ima kofeina mora da stvara zavisnost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Ali nisam siguran da stvara zavisnost ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 haha - zavisnost... jedno vreme sam pio guaranu skoro svaki dan (dok sam spremao ekonomiju), i onda sam jednom preskochio da kupim guaranu, i nisam osebio nikakvu zelju da svratim do prodavnice... loze te ljudi kada kazu da izaziva zavisnost... ja sam jedino zavistan od igrica i to neizlechivo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Pa valjda sve u vecim kolicinama stvara zavisnost. Nece neko ko popusi 1 cigaretu da postane zavistan za ceo zivot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pUNyZ Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 samo da se javim na topic ko zna zna;) btw1 probao sam fast enerdzi i svideo mi se btw2 kruko donosim ti guaranu na rhh;)) Quote edesi.org :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Možda je glupo pitanje ali šta je rhh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 haha - zavisnost... jedno vreme sam pio guaranu skoro svaki dan (dok sam spremao ekonomiju), i onda sam jednom preskochio da kupim guaranu, i nisam osebio nikakvu zelju da svratim do prodavnice... loze te ljudi kada kazu da izaziva zavisnost... ja sam jedino zavistan od igrica i to neizlechivo ← Nije ta zavisnost sto ti mislis.Nije tipa kao za drgogu da kad ne uzmes padas u krizu.I nisu to ljudi rekli da bi lozili vec posle duzih ispitivanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Sepultura do daske, najbolje za ostati budan... E ja pijem guaranu samo zato shto mi se svidja konzerva, pa mi trebalo da napunim iznad vrata set, i sad mi fali josh tri :) Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Guarana je bila bash cool ranije, mada ja neshto nisam osecao efekat koji je ona imala kod nekih drugih ljudi. Dodushe ja sam chovek koji popije kafu i legne da spava Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 Guarana je bila bash cool ranije, mada ja neshto nisam osecao efekat koji je ona imala kod nekih drugih ljudi. Dodushe ja sam chovek koji popije kafu i legne da spava ← Industrija kafe misli da vredish milione bro Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2005 Report Share Posted August 2, 2005 I kod mene je ista situacija (to kad sam probao par puta). Kao popijem da bih ostao budan ili sta vec, a isto mi se spava ... i na kraju i legnem da spavam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pUNyZ Posted August 3, 2005 Report Share Posted August 3, 2005 Možda je glupo pitanje ali šta je rhh ← okupljanje ne vladine organizacije Quote edesi.org :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 3, 2005 Report Share Posted August 3, 2005 dobar ovaj punz, dobar :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pUNyZ Posted August 3, 2005 Report Share Posted August 3, 2005 ma smislio bi ja nesto duhovitije nego..znas;) Quote edesi.org :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts