Jump to content

Guarana

Recommended Posts

Pa ako je tebi taurin i kofein isto neznam ko je neinformisan

TAURIN

Amino Kiselina

Važan je za pravilno iskorištenje natrija, kalija, kalcija i magnezija, štiti mozak, koristi se u lijecenju teskobe, epilepsije, hiperaktivnosti, slabog rada mozga (ima ga 4 puta više u mozgu djece nego odraslih). Povezan je sa cinkom u održavanju funkcije oka, moždane funkcije i kod i oporavka slabosti mišica.. . Može se sintetizirati iz cisteina i metionina, ali uz dovoljno vitamina B-6. Kod vegetarijanaca je takva sinteza je cesto nedostatna.

I taurin ima mnogo vecu energetsku vrednost od kofeina ali se zato i brze absorbuje

Edited by weasel

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Taurin te brze "podigne" dok ti kofein daje energiju za dugotrajan rad.(bar sam tako negde procito) mada to nije ni vazno jer sam ja stavio taurin sa smajlijem.Nisam napiso da je koristan i da ga zbog toga pujem.Mozda i jeste kofein korisniji ali sigurno nema isti efekat ko taurin sem sto daje brzu energiju

Edited by weasel

Interesantno da nikada nisam pio "energetske napitke" kao da bih se povratio ili mogao da duzhe ostanem budan ili sta znam ... guarana ima fin ukus kad je skroz hladna, i ono bolji je izbor (sto se mene tice) kada u trafici imaju samo koka kolu i nju, ili nesto na taj fazon.

haha - zavisnost...

jedno vreme sam pio guaranu skoro svaki dan (dok sam spremao ekonomiju), i onda sam jednom preskochio da kupim guaranu, i nisam osebio nikakvu zelju da svratim do prodavnice... loze te ljudi kada kazu da izaziva zavisnost... ja sam jedino zavistan od igrica i to neizlechivo [:D]

haha - zavisnost...

jedno vreme sam pio guaranu skoro svaki dan (dok sam spremao ekonomiju), i onda sam jednom preskochio da kupim guaranu, i nisam osebio nikakvu zelju da svratim do prodavnice... loze te ljudi kada kazu da izaziva zavisnost... ja sam jedino zavistan od igrica i to neizlechivo [:D]

Nije ta zavisnost sto ti mislis.Nije tipa kao za drgogu da kad ne uzmes padas u krizu.I nisu to ljudi rekli da bi lozili vec posle duzih ispitivanja.