Jump to content

THE FANTASTIC FOUR '05

Recommended Posts

July 8, 2005 THE FANTASTIC FOUR

poster1_full.jpgposter3_full.jpgposter8_full.jpgposter2_full.jpg

ULOGE: Michael Chiklis, Ioan Gruffudd, Chris Evans, Jessica Alba, Julian McMahon, Maria Menounos, Kerry Washington, Hamish Linklater

STUDIO: 20th Century Fox

ZANR: Action, Sci-Fi

THE STORY: When an experimental space voyage goes awry, four people are changed by cosmic rays. Reed Richards, inventor and leader of the group gains the ability to stretch his body, and takes the name, Mr. Fantastic. His girlfriend, Sue Storm, gains the ability to turn invisible and create force fields, becoming the Invisible Girl. Her little brother Johnny Storm gains the ability to control fire, including covering his own body with flame, like a Human Torch. Pilot Ben Grimm is turned into a super-strong rocky Thing. Together, they use their unique powers to explore the strange aspects of the world, and to foil the evil plans by the likes of Doctor Doom, which is who the villain of this film will be. Even as they deal with the various threats that arise to threaten Earth's peace, the Four must also deal with the pressures of fame as the world's most famous superheroes, and the realities of being a super-powered family.

Edited by Disturbed

Svaka cast za topice, samo shibaj!

Fantastic Four cu pogledati, ali nemam neka preterana ocekivanja, no videcemo. Tek, malo me i nervira ovaj glumac sto glumi Dr. Dooma ... ili je to mozda jos bolje da imam satisfakciju kad mu iskikaju eseve?

Svaka cast za topice, samo shibaj!

Fantastic Four cu pogledati, ali nemam neka preterana ocekivanja, no videcemo. Tek, malo me i nervira ovaj glumac sto glumi Dr. Dooma ... ili je to mozda jos bolje da imam satisfakciju kad mu iskikaju eseve?

Ne slazem se, lik je fantastican... Mozda ga ne volis zbog poznate nam serije koju je gledala izvesna Vesna? :)

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

ajd da to uchinim ovde....Iguana, aj prestani da hejtujesh filmove radjene na osnvu stripa na svakom bogovetnom topicu koji izroni...hejtuj pojedini film kada ga pogledash, ali plz nemoj generalizovano na svakom topicu stalno isto...vetj skoro 20 godina holivd je u shitu sa scenarijima i nakon prvog batmana su skapirali da ima nesto u tim stripovima a u poslednjih 8 godina to je bash krenulo...pa sta...ima dobrih ima loshih ali ima toliko mnogo drugih filmova neinspirisanih stripovima koje chovek mozhe casually da pogleda...i chemu onda hate prema 10 filmova koji svake godine dodju u bioskope samo zato sto su comic book based?

Jedina dva "strip filma" za koje sam zazalio shto sam ih gledao u bioskopu su bili Daredevil i Catwoman... Svi ostali su bili manje vishe ok, dok su mi se X-men, Spiderman i Betmen svideli. Da ne gvorimo o manga crtanima koji su radjeni po Masamune Shiro-u (Akira, Ghost in the shell...).

А в чем сила, брат?

ajd da to uchinim ovde....Iguana, aj prestani da hejtujesh filmove radjene na osnvu stripa na svakom bogovetnom topicu koji izroni...hejtuj pojedini film kada ga pogledash, ali plz nemoj generalizovano na svakom topicu stalno isto...vetj skoro 20 godina holivd je u shitu sa scenarijima i nakon prvog batmana su skapirali da ima nesto u tim stripovima a u poslednjih 8 godina to je bash krenulo...pa sta...ima dobrih ima loshih ali ima toliko mnogo drugih filmova neinspirisanih stripovima koje chovek mozhe casually da pogleda...i chemu onda hate prema 10 filmova koji svake godine dodju u bioskope samo zato sto su comic book based?

pa ako cemo da budemo iskreni, nije betmen pokrenuo maniju filmova baziranih na stripovima nego verovatnije supermen ( a mozda pre i ona "kemp" ekranizacija flash gordona) sa kristofer rivsom.

a ne kapiram ovaj tvoj argument:

"pa sta...ima dobrih ima loshih ali ima toliko mnogo drugih filmova neinspirisanih stripovima koje chovek mozhe casually da pogleda...i chemu onda hate prema 10 filmova koji svake godine dodju u bioskope samo zato sto su comic book based?"

sta to znachi, da zbog dobrih filmova ne treba da kritikujem one koji to nisu? kada je dobar film, reci cu da je dobar. ali reci cu svoj stav i kada je film losh ili su ga napravili ljudi koji niti jednog trenutka nisu zeleli da isprobaju nesto inventivno nego su ulozili 100 miliona dolara u budzet trendi ostvarenja koji se razlikuje od prethodnih xyz ekranizacija stripova samo po imenu ribe glavnog junaka i supersilama, odnosno primenjenim efektima. Kada bi se barem okanili na moment Marvelovih stripova (koji nisu po mom ukusu jer su mi vecinom odvratno jednolichni, ali ajde to je moj ukus, drugima su dobri ) i ne pokusaju da ekranizuju neki strip iz Evropske ili Japanske skole. Sto ne ekranizuju neki strip Zan Ziroa, npr Hermetichku garazu Luisa Kornelijana, a da ne pominjem japance... Pa cak i film final fantasy ima bolju prichu od elektre, punishera, daredevila kada se stave na jedno mesto.A i kada ekranizuju i Marvelove stripove i tada ih cesto masakriraju, praveci od njih sapunice sa super silama. Ako su vec hteli banalno da zarade pare, mogli su da unajme dva gluva majmuna i jednu coravu peglu da im napishe scenario. Postoje majmuni i slonovi koji znaju da slikaju i cije se slike prodaju po Sodbiju za 1000 dolara pa ko zna mozda mogu i da pishu dijaloge. Izgleda da ih je lukas vec koristio.

A to za holivud i nedostatak ideja u poslednjih 20 godina je diskutabilno ako pogledash koliko dobrih scenarija dodje iz manjih kinematografija poput spanske, francuske, kineske, japanske pa i u akcionim filmovima, pa cak se malo obavestish kakvi se filmovi vrte npr na redfordovom sandens festivalu. Cak je i Autostoperski vodich kroz galaksiju bolje ekranizovan od vecine drugih modernih ekranizacija.

Veci je problem sto se ciljana publika velikih americkih filmskih promenila i sada su to americhka deca do 18 godina koja i ne kapira nista komplikovanije od toga ko ima kakve super sile.

moje je pravo da kazem sta mislim o trendi zanru koji izbacuje samo filmove za jednu upotrebu nakon koje se povuche voda, a vash je problem ako vam se to chini hejtom.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

....

nakon sto je burtonov batman (sve do sw episode III u 4600 bioskopskih sala) postavio neke sulude rekorde gledanosti stvari su krenule svojim tokom...ono sto su 3, odnosno 4 supermena sa reeveom bila nije ta klasa...pogotovo akda se uzme u obzir da su to bile, pogotovo nakon prvog dela i parnichenja sa brandom, cheapass britanske koprodukcije...no dobro...aj i da je pochelo ranije...uzmi i crno beli tv serjial o supermenu iz 60ih...sve se svodi an to da od jednog do drugog rezhisera filmovi variraju po kvalitetu...tako na jednom nivou imash constantinea koji je meni za sada zaista ultimate strip film, followed by Burntonov prvi i ovaj Nolanov Batman, X-Men, MiB i Spiderman...pa onda preko osrednjosti do shitina kakvi su batmani 3 i 4, garfild, elektra ili remek delo francusko italijanske filmske produkcija - asterix & klepoatra (zosju: film toliko losh da ga ni prisustvo dekoltea monike belucci ne mozhe spasti)...samo zbog ovakvog dijapazona ne bi trebao da generalizujesh sve u jedan "trendi zhanr"... tj je jednostavno film sa unapred garantovanom publikom...da vinchijev kod je po tome isti kao F4...samo je razlika sto je verovatnotja da ce rezhiser da se ozbiljno uhvati u koshtac sa knjigom vetja nego sa stripom, ali to se deshava, sve cheshtje i filmovima treba dati benefit of the doubt...

znachi imamo realno dobre filmove i realno loshe filmove...naravno da je vishe loshih kada je mali broj rezhisera koji prave svoje filmove, filmove prave producenti, a to nije narod zainteresovan za umetnost...njega interesuje pochetna i zavrshna cifra - u takvom svetu ja sam sretan za ove gledljive filmove, a po ovim loshima pljujem, nikako ih ne branim sto kao da se tebi uchinilo...also kanda si malo prekritichan prema filmovima samo zato sto ti ti stripovi ne lezhe...

meni je problem sto ti negativistichki ulazish u celu prichu...sigurno sam upoznatiji sa F4 filmom od tebe, odnosno sa gomilom produkcijskih problema koje je imao i nevidjenim potencijalom da sakuje majmunska dupeta ali da ga kritikujem unapred netju...niko tebi ne zheli da uskrati mishljenje, point mog gornjeg posta je bio da x+1vi put ponavljash isto o "zhanru" koji je pokazao da ima i dobre predstavnike samo zbog comic book predznaka, ok stavi to u signu pa kad god na nekom forumu postujesh neka svi znaju da te smara sto ameri shtancuju comic book filmove, ali kada krene novi topic baci malo vishe ...da ne kazhem potrudi se....