mutepb82 Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 Hteo bih da legalizujem Windows XP Home Edition u igraonici. Moze li Windows XP HE da radi u mrezi na vise od 5 racunara. Hitno je, ako neko zna neka mi pomogne. Windows XP Pro mi je krajna solucija. Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DECEPTICON Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 Moze. Windows XP Home Edition dozvoljava maksimum 5 drugih racunara da se konektuju na njegove share-ovane resurse simultano (kod XP Pro, ta cifra je 10 kompova). Idi na microsoft support site pa pogledaj detalje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutepb82 Posted March 20, 2005 Author Report Share Posted March 20, 2005 Ja stalno nailazim na te odgovore ali u praksi nije tako. Samo me interesuje kako su u Bg-u resili taj problem, da li koriste ne licencirane kljuceve ili nesto trece. Da li postoji neki crack... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaMaL.mojo Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 Naravno da mozes procitaj EULA-u na microsoftovom site-u... ogranicen si na 5 konekcija na isti ip, sto se ne odnosi na TCP/IP konekcije, a takodje kada kupis Windows jednom mozes sa njim da radis sta hoces nebitno da li je kuca, igraonica, fabrika ili nesto peto... To je tumacenje ljudi iz microsofta kod nas... tako da mozes slobodno da ustedis 60e i kupis home... poz. Quote ...sve bi ja to uza zid pa metak u chelo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mutepb82 Posted March 21, 2005 Author Report Share Posted March 21, 2005 Hvala svima. To su mi i zvanicno potvrdili is microsofta. Evo njihovog odgovora Microsoft centar odgovara po pitanju koriscenja operativnog sistema u igraonicama, radi se u veze Windows XP HE ili Windows XP Pro Po Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C@sper Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 XP Home Edition moze da radi i na vise od 5 masina u mrezi. Ja ga licno koristim na 22 masine i radi mreza bez ikakvih problema, to samo lupaju za 5 kompova, tako su i meni pricali, u praksi sve je OK. Quote www.polovniracunari.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doa Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Ja razmisljam za jednu igraonicu da uzmem 18 xp pro licencirane ... Sad mi recite u cemu je razlika izmedju HOME i PRO ? Quote HIP HOP SERBIA PORTAL www.hiphop-np.com/forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_ Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Ako ih uzimas samo za igraonicu, mreza ti je verovatno organizovana kao workgroup, uzmi XP Home Edition. Prosto, jeftiniji je A, razlika ti je obrazlozena par postova iznad, da ne ponavljam :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoGood Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 pa dla je moguce da sad microsoft odobrava vise od 5 racunara u mrezi kad je prosle godine branio isto takvo umrezavanje ? j.bote oni rade kako im se digne izgleda u principi bole ih racku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Osnovno ogranichenje Home Editiona je shto ne moze da radi sa domenima... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts