Cell Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 Šalu na stranu.Ovo nije jedan od onih već dobro poznatih postova tipa hoću da budem ovo ili ono.Ovde se ne radi o hackingu mada je oblast ista.Konkretno mislim na administraciju mreža i uopšte mrežnu bezbednost. Pošto sam shvatio da na faksu neću naučiti ni blizu koliko je potrebno a kamoli koliko bih ja želeo.Naoružao sam se sa velikim brojem knjiga i krenuo na detaljno izučavanje.I nakon određenog vremena sam primetio da ono što bi najviše trebalo da vežbam neću naći u knjigama,praksa.Praksa i rad je ono što bi trebalo da vežbam.A gde ja sad imam pristup serverima i svim ostalim delovima mrežne opreme.Pa sam hteo da pitam za savet koji je najbolji način da se nauče praktične stvari iz dotične oblasti.Da li možda pripravnički rad i nekom provajderu ili banci ako je to uopšte pristupno. Ili možda znate neke škole koje organizuju kurseve iz pomenute oblasti naravno sa veoma bogatim asortimanom vežbi? P.S A i još samo da napomenem da sa osnovama i teorijom dosta dobro stojim ali u praksi sam nula.To mi je problem. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 http://www.elitesecurity.org/kategorija/9 a za neku skolu kompjutera nebi reko da postoji nijedna koja to "predaje" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wanderer Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 eto javio se da ti pomogne nas cuveni haxor poznat u svetu pod pseudonimom killygor :D: D cak je uspeo rur da uhakuje :P Quote -"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory." -"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted March 4, 2005 Author Report Share Posted March 4, 2005 Ne trebaju mi linkovi,knjige,beleske i ostale trice. Meni treba praksa.I ja pitam samo da li imate neki predlog gde upasti za ve Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 ja mislim da su oni MSxx kursevi prava stvar, ima tu i dosta prakse.. naravno, ako te zanima windows okruženje.. druga stvar koja mi pada na pamet je da se zaposliš u rcub-u ili rc-u etf-a, mada ne znam koji uslovi tu moraju da se ispune.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted March 4, 2005 Author Report Share Posted March 4, 2005 Ma zanima me i windows i Linux podjednako samo da su mre Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted March 5, 2005 Report Share Posted March 5, 2005 Praksu je malo zajebanije izvesti ali nije nemoguce :) Ja po obicaju imam neke lude ideje tipa mozes da se prikljucis na BGW i automacki se umrezis sa gomilom ljudi pa onda navatas nekoga dokonog pa se igrate :) to je jeftiniji nacin sqplji nacin je da podignes svoj nod u bgw i da ti budes odgovoran za njag to je ujedno i tezi nacin ali sto tu prodjes za 6 meseci spremas si za sve ostalo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted March 5, 2005 Author Report Share Posted March 5, 2005 Dobro ja nisam iz bg-a ali onda treba to da kontam sa nekim od subotičkih provajdera.A sad to za igranje koliko je to efikasno.Mislim koliko treba da se igram da bi bilo vidljivih rezultata. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 druga stvar koja mi pada na pamet je da se zaposliš u rcub-u ili rc-u etf-a Nemo', vis' kako je Krle zavrsio ;) Definitivno su ti MS kursevi najbolji za tako nesto, ali generalno i najskuplji, mada ih ima i pri fakultetima kada imaju tendenciju da budu jeftiniji ... a bas da te neko pusti da mu vrsljas po mrezi tesko ... jedino da se raspitas dal' neki caletov/kevin ortak ima firmu sa nekoliko kompjutera u mrezi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 brate laki, lik nema pojma ko je krle i sad će skontati da bi rad u rcub-u bio loš.. ajde ispravi se odma sada odma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted March 7, 2005 Report Share Posted March 7, 2005 Rad u rcubu ne bi bio losh! Svako ko je zainteresovan neka ode da radi u rcubu odmasadaodma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted March 8, 2005 Author Report Share Posted March 8, 2005 A dobro jel se u taj rcub upada kako se kome cefne.Sta treba raditi,ili samo "evo nas kod vas". Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2005 Report Share Posted March 10, 2005 Odes, raspitas se, prijavis se i to je to. Ili ako nije stalno otvoren konkurs onda oni s vremena na vreme tako dojave kad mozes da se prijavis ako hoces da radis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts