Jump to content

ADSL - spam

Niko

Recommended Posts

Yubc netje da smanji cenu dok Telekom ne uradi drugachije. Trenutno su najbolji provajder prvenstveno zbog agregacije [16:1], ali npr ugradnja koshta 3000din [time samo smanjuju navalu jer nemaju veliki link]. Spominju se neka iznenadjenja oko cena tokom sledetje godine [jeftiniji zakup linka, winmax i sl.]

Edited by stalja

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Yubc netje da smanji cenu dok Telekom ne uradi drugachije. Trenutno su najbolji provajder prvenstveno zbog agregacije [16:1], ali npr ugradnja koshta 3000din [time samo smanjuju navalu jer nemaju veliki link]. Spominju se neka iznenadjenja oko cena tokom sledetje godine [jeftiniji zakup linka, winmax i sl.]

(Skoro) svi provajderi ima tu "agregaciju"(16:1Mb/s) (totalno nepravilan izraz ali ajde odomacen u narodu). A provajderi samo routiraju saobracaj za kintu dakle ta prica da nemaju dovoljne linkove za napolje ne drzi vodu. Jer ovaj neobee je adsl provajder koji iz NS pokriva BG a nema ni kartonsku kuriju u BG-u...

• 1 month later...

Nesto mi nije radio net chuku-dve. Zovem ja sezam da vidim sta je, a ona kuckica tamo kaze "znate li da ste vec jako dugo online? Za dva dana ste skinuli vec 3 gigabajta..." sa tonom "znate, nismo vam mi uveli flat da bi ste bili non stop na internetu, pobogu!"

AHAHAHA ... eto meni odlicnog uvoda za beep.

Ne mogu da verujem da su tako retardirani.

Jel vi imate problema sa ADSLom ovih dana? Meni sezam u protekla 3-4 dana svako malo ne radi, nece da se konektuje, ali doduse ne samo adsl vec i dial-up a dva puta im nije radio net ka svetu. Danas je pocelo jos tripoznije, puca citav adsl sistem a ne samo konekcija ka sezamu.

Inache, ortak se potpuno smorio neobeejem, podneo je zahtev za raskid ugovora:

"As I've already mentioned about two weeks ago, I've changed my ISP and

my  email  address with it. Well, Neobee.net is a - excuse my French -

piece of $#!+. Until it's all resolved, I'll be using ...@yahoo.com

as  my  primary email address. Thing is, I've been offline most of the

time  since  switching to Neobee.net, as those people are, simply put,

completely clueless."

Eto :)

• 2 months later...
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Imam problem sa ADSL-om . Eunet je u pitanju. Juce oko 15 sati pukla mi je veza i od tada nemogu da se konektujem. Ona strelica u task baru (Eunet korisnici znaju) je stalno crvena. .Zvao sam tehnicku podrsku.. Rekli su mi da reinstaliram drivere,sto sam ja jos ranije uradio, ali nista se nije promenilo. Tek kada smo zajedno ustanovili da kvar najverovatnije nije kod mene kao zadnja opcija je ostalo da se kontaktira telekom jer je moguce da link nije u redu. Medjutim problem je u tome sto sam ja prilikom pokusaja opravke tehnicku podrsku zvao nekoliko puta i bas kada sam ih zvao poslednji put i kada je trebalo da se kontaktira telekom mene je centrala brebacila u BG jer je tehnicka podrska u NS bila zauzeta (ja sam iz NS) i onda su mi oni rekli da ce zvati NS pa da ce NS dalje kontaktirati telekom.BG juce nije zvao podrsku u NS a posto je danas nedelja i sigorno njih stoli bojko za moj problem,verovatno ce tek ovi iz BG zvati NS u ponedeljak ili mozda cak i utorak (a mozda uopste nece zvati). A ovi u NS ce tek u sredu poslati to telekomu i telekom ce naravno u cetvrtak /petak da vrati prekidac na ON koji je neko zakacio ramenom i prebacio na OFF  Nisma mislio bukvalno ….samo pokusavam da docaram kako funkcionise 80% stvari u nasoj zemlji. Zvao sam opet danas podrsku u NS i opet me je prebacilo na BG posto u NS nema nikog nedeljom.

Znam da mi niko ni od vas nemoze pomoci da mi proradi net(sto ja ni ne ocekujem) jer je 98% problem u telekomu  ..zanima me samo dali je je neko imao slican problem ili da neko mozda zna nesto sto ja neznam (i nisam znao priliko razgovora sa tehnickom podrskom) i da je problem da mene tj do modema (SAGEM F@st 800=840) i ako vas nemrzi napisite sta bi vi radili na mom mestu posto mi ocajnicki treba net

"U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa"

Chek oni ti rekli da reinstalirash drajvere, ti si to uradio, i sad krivish Telekom? Za shta burazeru leba ti? Jebe mi se za telekom, al izgleda da ces sutra ako se okliznesh na koru od banane da tuzish telekom..

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Imam problem sa ADSL-om . Eunet je u pitanju. Juce oko 15 sati pukla mi je veza i od tada nemogu da se konektujem. Ona strelica u task baru (Eunet korisnici znaju) je stalno crvena. .Zvao sam tehnicku podrsku.. Rekli su mi da reinstaliram drivere,sto sam ja jos ranije uradio, ali nista se nije promenilo. Tek kada smo zajedno ustanovili da kvar najverovatnije nije kod mene kao zadnja opcija je ostalo da se kontaktira telekom jer je moguce da link nije u redu. Medjutim problem je u tome sto sam ja prilikom pokusaja opravke tehnicku podrsku zvao nekoliko puta i bas kada sam ih zvao poslednji put i kada je trebalo da se kontaktira telekom mene je centrala brebacila u BG jer je tehnicka podrska u NS bila zauzeta (ja sam iz NS) i onda su mi oni rekli da ce zvati NS pa da ce NS dalje kontaktirati telekom.BG juce nije zvao podrsku u NS a posto je danas nedelja i sigorno njih stoli bojko za moj problem,verovatno ce tek ovi iz BG zvati NS u ponedeljak ili mozda cak i utorak (a mozda uopste nece zvati). A ovi u NS ce tek u sredu poslati to telekomu i telekom ce naravno u cetvrtak /petak da vrati prekidac na ON koji je neko zakacio ramenom i prebacio na OFF  Nisma mislio bukvalno

adls niko nema ovde [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

• 2 weeks later...

Samo veselo sa telekom adsl

Odradicu quote svog posta sa bencha poshto me mrzi da kucam ponovo

Poshto sam postavio dotichno pitanje za mapiranje porta, pozvao sam tehnichku podrshku da bi mi ukratko objasnili zashto ne mogu da mapiram port. Razgovor se odvijao ovako:

ja: Dobar dan, da li je to tehnichka podrshka

tp: Da izvolite

ja: Hteo bi da mapiram odnosno fowardujem port za odredjeni program

tp: Koji program?

ja: MSN mesendzer [ovo sam lupio poshto ima u podeshavanjima za ruter mapiranje za msn]

tp: Ja znam shta ti ocesh da uradish

ja: Ok, super, kako da podesim mapiranje porta, a da to zaista radi

tp: ja to ne smem da ti kazem

ja: ...

ja: Da li telekom filtrira portove ?

tp: Ne, telekom obezbedjuje punu uslugu, ja lichno imam telekom adsl 256 i znam da moze da

radi

ja: Ok, znachi ja podesim sve lepo u ruteru i on navodno bi trebalo da radi

tp: Mi smo pre objashnjavali korisnicima kako da podese portove ali sad skoro smo primili od nadleznih lica obaveshtenje da ne smemo to da radimo

ja: Znachi telekom filtrira portove ? [onako bezobrazno]

tp: Naravno da ne filtrira, sve radi, ali ja ne smem da ti kazem

ja: Dovidjenja

Sad ce da bude veselo kad budu krenuli da nam filtriraju shta stignu

I posle ja treba ovakvim ljudima da placam uslugu. Nek lepo okache na sajtu shta se stvarno dobija od adsl-a, a ne da ljude smatraju idiotima.

Edited by stalja_