Jump to content

Battlefield 6?

manson

Recommended Posts

12 hours ago, manson said:

Počinje testiranje novog BF https://www.ea.com/news/announcing-battlefield-labs

glupo je što odlaze u potpuno druge krajnosti sa ovim konceptom BF, sad su i uključili 10 studija da razvijaju igru.

BF je postao popularan jer je svojevremeno doneo dovoljno jednostavan gameplay sa dovoljno primamljivim konceptom, "arkadnim" vozilima i letelicama i to je nešto što treba napraviti i danas.

to donekle pokušava wargaming sa onom novom njihovom tenk igrom koja više ide na tu stranu.

ovde već od ovih snimaka vidim "bombardovanje" sa milion dodataka, oružja, fora, efekata što će naravno da se svidi klincima ali na mesec dana i onda će da se vrate u Fortnite 🙂 

mislim da taj BF koji ti pominjes ne postoji 20 godina, i jednostavan gejmplej nije razlog zasto je i postao toliko popularan 🙂
mada ti mozes da igras jednostavno BF, sta vise sto jednostavnije igras to ti je bolji skor ako ti to nesto znaci, meni to nikad nije bilo nista specijalno npr, uvek me vise drzala epska atmosfera u tom multiju, i da je isprobam iz sto vise razlicitih uglova i uloga 

ovaj poslednji sam preskocio, nisam ni instaliraocak ni kad je bilo skoro za dz, prvi put posle ko zna koliko godina

bas su ga ukakili 

fallout_table.gif

On 2/10/2025 at 1:26 PM, G!!! said:

mislim da taj BF koji ti pominjes ne postoji 20 godina, i jednostavan gejmplej nije razlog zasto je i postao toliko popularan 🙂

kako misliš nije? a šta je po tebi razlog? mogućnost da 30 ljudi uleti i puca i vozi i leti i skače i izvodi ludorije je jedan od razloga što su se toliko ljudi isprimali. 

arkadna vožnja, letenje uz zanimljivo pucanje.

ne znam vise sta tvrdis

da je gejmplej jednostavan u bf1942 ? ili u bf1 ?

da je gejmplej u bf1942 jednostavan i da je zato bio popularan ? (nije)

da je gejmplej jednostavan u bf1 i da je zato najprodavaniji? (nije)

hoces da kazes da je gejmplej jednostavniji u BF 1 nego u bf1942 ? (nije)

i na kraju krajeva, sta smatras nejednostavnim gejmplejom u multiplejer pucacini 32vs32 ? sa cime poredis

fallout_table.gif

On 2/17/2025 at 10:35 AM, G!!! said:

ne znam vise sta tvrdis

da je gejmplej jednostavan u bf1942 ? ili u bf1 ?

da je gejmplej u bf1942 jednostavan i da je zato bio popularan ? (nije)

da je gejmplej jednostavan u bf1 i da je zato najprodavaniji? (nije)

hoces da kazes da je gejmplej jednostavniji u BF 1 nego u bf1942 ? (nije)

i na kraju krajeva, sta smatras nejednostavnim gejmplejom u multiplejer pucacini 32vs32 ? sa cime poredis

uffff... ovako, nisam uopšte pričao o battlefieldu 1. ako sam i negde napisao prvi battlefield mislio sam na 1942, ali koliko vidim u ova dva posta iznad nigde nisam napisao BF1 (ovaj iz 2016 godine) tako da mi on nije ni predmet diskusije. i nemam ni pojma da je naprodavaniji a ako jeste to bi me iznenadilo.

kad to izbacimo iz jednačine, možemo da se fousiramo samo na bf1942.

tu tvrdim da je bf1942 bio popularan jer je bio "jednostavan" tj. dovoljno arkadan da bude zabavan za igranje "svima" - dovoljno je jednom da uđeš u avion/džip/etc i već drugi put kad uđeš znaćeš kako da ga kontrolišeš i pucaš. da li ćeš da budeš master, nećeš, ali ćeš biti solidan. Takozvani "easy to pick up" koncept igranja.  Nešto slično kao kanter - dovoljno "lagan" da može svako da ga igra, ali naravno to ne znači da će svako da postane pro. Drugo, Bf42 ima "arkadnu fiziku" da tako kažemo, tj. dovoljno pojednostavno kretanje vozila i letelica, tačno onoliko da ne ode u sferu "flight simulatora" a opet i dovoljno kompleksno da ne bude baš kao da upravljaš papirnim avionom.

ok, da se onda vratimo na pocetak

"jednostavan" koncept u BF kao sto je u 1942 ne postoji jako dugo, i igra je postajala sve popularnija izmedjuostalog i bas zbog toga

prvo nisam siguran da bf1942 moze biti jednostavan za 2002. godinu, nije simulator svakako i arkadnog je tipa ali opet sta nije bilo u to vreme - pa je bila neka prekretnica sta si sve mogao da uradis u jednog fps multiplejer igri. Da izguglam fps igre iz te godine - Soldier of fortune 2, Red faction 2, Turok lol, Moh AA itd itd... CoD2 je izasao 3 godine kasnije npr

Tako i svaki sledeci naslov je imao svega vise i vise, nekad manje nekad vise uspesno, ali osim bazicnog gejmpleja ides-pucas-ubijas, zaista su uvek dodavali poprilicno dosta zabavnih stvari pa i tih gedzeta koji sustinski ne komplikuju stvari ich, ako volis sednes vozis i to je to - otkljucavas neku opremu ali nisam skontao da to nesto komplikuje

najprodavaniji bf1, dakle najpopularniji,  je bio sve samo ne bf1942 po pitanju te "jednostavnosti"  (i vrhunski je dozivljaj bio igrati je) - a za svakog ko je igrao iole noviji bf bilo mu je vise nego lako da se snadje

fallout_table.gif