Jump to content

Kad RoboPandur zavede red: RoboCop: Rogue City recenzija


SolidChief

Recommended Posts

Pravo je osveženje kada developeri zapravo poslušaju fanove (verovali ili ne, i mi znamo ponešto) i naprave igru kako valja. U moru, okeanu, užasnih naslova baziranih na poznatim filmskim franšizama imamo ostrvo spasa po imenu Teyon, studio koji nas je već drugi put zaredom častio fenomenalnom igrom. Ovo je studio kome ćemo sigurno verovati kada je u pitanju bilo koji drugi naslov kog se dograbe.

Radnja ove RoboCop priče se odvija po novom scenariju i odvija se između drugog i trećeg filma. Ukratko, naprženi novajlija dolazi u Detroit i odlučuje da ga putem kriminala i osvoji, a na našem metalnom policajcu je da ga zaustavi. No, i njemu ”fale koji bitovi” u toj njegovoj čeličnoj glavudži.

ss_da94f75261caa350d676265699ea7d9cb86de

Apsolutno je predivno kako je razvojni tim uspeo da dočara kako je to biti RoboCop. Od kretanja i zvuka pa sve do malih UI i vizuelnih dodataka, pa čak i momenata kada mu se ošteti kaciga. Generalni gejmplej više podseća na stare i spore boomer shooter igre, ali na arkadnom spektru. Nema ovde štekanja iza malih zidića, nema prikrivanja i nema bežanja. Samo napred i napucavanje zlikovaca u međunožje. Jedna od novina kod ovog stila, koja kad bolje razmislim i nije toliko nova, jeste mogućnost lečenja životnih poena putem potrošnih predmeta kojih u početku možete nositi maksimum tri. Druga mnogo veća novina jeste konkretan sistem unapređivanja samog RoboCopa. Od pojačanja životnih poena, oklopa, jačine pucanja pa sve do detektivskih i psiholoških sposobnosti koje će vam otključati više opcija tokom razgovora sa ljudima. 

RoboCop_RogueCity_Screenshot_28-scaled.j

Da, dobro ste čuli – ova igra sadrži dijalog opcije. Za razliku od klasičnih boomer shootera i današnjih ratnih pucačina, RoboCop ide više ka liniji pucačkog RPG žanra. Imaćete lokaciju gde će se odvijati glavna misija, ali uporedo ćete imati priliku da rešavate pregršt mini zadataka na koje ćete naleteti usput. Možete sakupiti dokaze o nelegalnim radnjama i tako levelovati i dobiti skill poene koje ćete trošiti na sopstveno unapređivanje. Takođe ćete moći da unapredite i njegov legendarni Auto-9 pištolj. Ceo ovaj miks gejmplej opcija i mehanika se tako lepo uklapa da vam nijedan neće smetati niti praviti problem. Štaviše, dodatno će vam produbiti imerziju u ovaj svet.

RoboCop_Rogue-City_screenshot_26-scaled.

Vizuelno, igra nije najsjajnija, kao ni naš robotski protagonista. Animacije ponekad mogu biti malo bangave i nesinhronizovane, ili jednostavno previše proste. Dešavaće se pop-in tekstura i to čak češće tokom sinematika nego tokom igre. Iako su vizuelni efekti solidni i igra većinski radi glatko, kvalitet ponekad toliko opadne da ćete se osećati kao da igrate PS2 naslov. Doduše tu je više nego dovoljno eksplozija i uništenja da prikrije nedostatke.

Zvučna podloga briljira. Ne samo da su uspeli da doteraju originalnu muziku i naravno dodaju novu, nego su uspeli da unajme Pitera Velera, originalnog RoboCop glumca da ponovo da glas ovom legendarnom liku.

ss_0a90680a3b4de18543a3139172b6af64d1088

Osim vizuelnih nedostataka, najveća mana igre je sam RoboCop, tačnije koliko se sporo kreće. Čak i sa opcijom za brže hodanje ili kvazi trčanje, i dalje će vam biti potrebno dosta vremena da se vratite na početak nivoa kada rešite misiju. I da, ovo će se dešavati mnogo češće nego što mislite.

Ako ste ljubitelj RoboCop franšize i niste imali priliku da igrate dobru igru iz ovog serijala još od devedesetih, onda Rogue City obavezno morate pazariti. Čak iako nikada niste čuli za ove filmove a volite dobre pucačine koje imaju ”malo više mesa na svojim kostima” od običnog “trči tamo, upucaj ono”, toplo vam preporučujem da je isprobate.

RoboCop: Rogue City je dostupan za PC, PS5 i Xbox Series S/X

Autor: Stefan Mitov Radojičić

Igru ustupio: Iris Mega

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Email Address *


The post Kad RoboPandur zavede red: RoboCop: Rogue City recenzija appeared first on PLAY!.

Pročitajte kompletan članak na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...