Jump to content

Tajni agent Kiryu kreće u akciju: Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name recenzija


SolidChief

Recommended Posts

Yakuza iliti Like a Dragon, jedan je od najboljih, ako ne i najbolji brawler/beat-em-up serijal ikada. Gaiden naslovi se uglavnom fokusiraju na sporedne priče glavnog serijala, ali bez obzira na to, developeri nimalo nisu štedeli na dodavanju interesantnih novina i sveopštem unapređenju cele franšize.

Posle žestokog obračuna sa nekim opasnim facama, Kiryu se očekivano nalazi u velikom problemu. Kako bi spasio ljude do kojih mu je stalo on odlučuje da lažira svoju smrt i sakrije se. Kako bi i dalje mogao da pomaže njegovim najmilijima on preuzima novo ime i radi kao agent za Daidoji frakciju (daj, dođi). No, ovaj poduhvat neće biti nimalo lak.

Like-a-Dragon-Gaiden-The-Man-Who-Erased-

Sa povratkom Kirya vraćamo se duboko u brawler vode, i to sa stilom. Ako ste mislili da ne postoji nešto novo što developeri mogu da dodaju u njegov zadivljavajući repertoar borilačkih poteza onda ste se grdno prevarili. Naime, sa svojim novim poslom naš protagonista dobija pregršt gedžeta, kako za ofanzivne svrhe tako i zarad istraživanja ili rešavanja sporednih zadataka. Kako ih budete otključavali otvaraće vam se nove mogućnosti za adekvatno i brzinsko mlaćenje protivnika. Samim tim ćete imati priliku da koristite dva stile borbe od samog starta – Yakuza stil, koji se fokusira na borbu prsa u prsa, i Agent stil koji se svodi na preciznost i korišćenje spravica, doduše neće sve spravice biti dostupne od samog starta. 

ss_d52ab4a0ef5489b3c2697d9ac5f94320a2bc9

Ono što ćete imati na raspolaganju od spravica su Spider, sa kojim možete da obmotate protivnike i da ih razoružate, zatim Hornet, male dronove koji mogu da ošamute neprijatelje, Firefly, cigaretu koja je zapravo mali eksploziv, i Serpent, iliti raketne čizme. Sam sistem unapređivanja istih je uprošćen i svodi se na prosto trošenje para kako biste kupili novi nivo poboljšanja.

Dok se budete šetali kroz Sotembori, nekima već poznatu regiju grada, imaćete prilike da opikate popriličan broj novih kao i starih popularnih mini igara. Same misije će vam uglavnom zadavati Akame, ali ćete često naleteti i na nasumične događaje i zadatke dok se šetkate po gradu. 

Like-a-Dragon-Gaiden-The-Man-Who.jpg?res

Apsolutno je zadivljujuće koliko dobro ova igra izgleda na PS4 konzoli, od animacija, vizuelnog stila, pa sve do sinematika. Iznenađujuće je koliko dobro radi na ovako staroj konzoli. Iako su neke animacije reciklirane iz prethodnih delova, i dalje imamo nove kada je u pitanju Agent stil borbe.

Glasovna gluma je apsolutno nezamenljiva. Prenos emocija i ponašanja likova, pogotovu glavnog, previše je dobro odrađen. U muzici ćete takođe uživati, pošto je razvojni tim napravio odličan izbor sa numerama.

Najveća mana koja će iznenaditi veterane ovog serijala jeste to što je igra izuzetno mala u veličini kao i u dužini. Taman kada se budete maksimalno uživeli doći ćete do kraja igre. Drugi problem kod samog gejmpleja se tiče Agent stila borbe, jer će vam biti potrebno dosta vremena da otključate sve gedžete.

ss_7c7ca237bd1ec429579981c6afdf80719051e

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name je reklamiran kao veza između Yakuza: Like A Dragon i Like A Dragon: Infinite Wealth igara. Ali pretežno je više od toga. Za stare fanove ovo će biti predivna dodatna priča sa Kazuma Kiryu-om u glavnoj ulozi. Za nove fanove, ovo može biti fin uvid u ono što je ovaj serijal nekada bio, pre nego što je krenuo u nove vode. Čak iako vam se ne dopadne, nećete se osećati kao da ste protraćili vreme zbog skromne dužine igre. U svakom slučaju apsolutna preporuka.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name je dostupan za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S

Autor: Stefan Mitov Radojičić

Igru ustupio: Iris Mega

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Email Address *


The post Tajni agent Kiryu kreće u akciju: Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name recenzija appeared first on PLAY!.

Pročitajte kompletan članak na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...