Jump to content

Buđenje drevnog zla: Code Alkonost: Awakening of Evil Demo


SolidChief

Recommended Posts

Steam Scream Fest koji je održan krajem oktobra pružio nam je priliku da isprobamo demo za jednu jako zanimljivu video igru koju trenutno razvija domaći studio Remote Human.

Reč je o igri Code Alkonost: Awakening of Evil, a ako nas redovno pratite, o igri ste definitivno već čuli na našem sajtu. Članovi Remote Human studija su takođe bili naši gosti na prošlogodišnjem Play!Conu gde smo saznali pregršt detalja o igri. 

ss_2caecaf79677cd44a200fea19b80482b30c4d

Code Alkonost je narativna horor igra bazirana na slovenskoj mitologiji i običajima sa naših prostora, nešto što se retko viđa u video igrama. Priča prati sestre Veru i Milenu, sa Verom kao protagonistkinjom koja polazi u potragu za nestalom sestrom. Ovo putovanje je vodi u zabranjenu šumu gde lutaju demoni i proterani lopovi i ubice. Nakon dolaska u šumu brzo ćete shvatiti da borbe nema, to jest da se ne možete odbraniti od neprijatelja. Code Alkonost je osmišljen kao pravo horor iskustvo, podsećajući na Amnesia igre, gde ne možete uzvratiti udarac već samo bežati i skrivati se od stvorenja koja vrebaju.

Sa svakim susretom i bežanjem od potencijalnih neprijatelja, mi igrači moramo pratiti sanity parametar koji se menja i dovodi do promene percepcije sveta i okruženja od strane protagonistkinje, čime se dodaje na tenziji kroz audiovizuelnu stimulaciju. Ovo je jako bitno jer dosta utiče na celokupnu atmosferu, i imaće još većeg značaja sa VR verzijom koja je planirana za kasnije.

ss_1cc113b74b7b5c491582287c450fd46a239f0

Pored izbegavanja kobnih susreta sa jezivim šumskim stvorenjima, gejmplej uključuje istraživanje okruženja i rešavanje kvestova koji će vam pomoći da odgonetnete dešavanja u igri. Zagonetke su prilično lepo osmišljenje i nude solidan izazov u skladu sa kompletnom tematikom igre.

Najzanimljiviji i najprivlačniji aspekt ove horor avanture jeste celokupan ambijent i audiovizuelna izvedba. Sa grafičke strane, igra poseduje fotorealistična okruženja sa tradicionalnim objektima skeniranim iz muzeja radi što upečatljivijeg prikaza. Sa audio strane, muzika i zvuci su inspirisani tradicijom naših prostora i doprinose izuzetno sablasnoj atmosferi dok istražujete zabranjenu šumu. Code Alkonost takođe na momente podseća na stare domaće horor filmove, kao što je Leptirica, što je dodatni plus za nas.

ss_e9685b80ad5a4b783187a7353679c60ff748d

Prva stvar koja je bila očigledna u novom demou jeste da se igra značajno razlikuje od ranije alfa verzije, prvenstveno po kvalitetu grafike ali i po početnoj izvedbi, i jako je lepo videti da projekat odlično napreduje. Ali naravno, put do finalne verzije je i dalje dugačak jer je developerima ostalo da porade na celokupnom kvalitetu igre, poliranju i ispravljanju bagova. 

Ovaj demo je poslužio upravo za tu svrhu, kako bi pomogao developerima da sakupe što više utisaka i povratnih informacija od igrača na Steam platformi.

Code Alkonost: Awakening of Evil je trenutno u planu za izlazak u Early Access tokom 2024. godine.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Email Address *


The post Buđenje drevnog zla: Code Alkonost: Awakening of Evil Demo appeared first on PLAY!.

Pročitajte kompletan članak na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...