FATA Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Imam sledeci problem. Koristio sam interni hard od 500gb gde sam imao instaliran win7, pa sam u medjuvremenu nabavio SSD koji sam stavio kao primarni gde sam isto digao win7. Kako mogu da dignem SSD solo, ako je ikako moguce? Interni mi je pred crkavanjem pa bih koristio samo SSD. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Najčešće su dve varijante u biosu: 1. Postoji spisak svih boot uređaja, pa samo izguraj SSD da bude viši na listi prioriteta od hard diska. 2. Postoji biranje tipa boot uređaja (optički, USB, SATA), a na drugom mestu biraš koji konkretan uređaj za svaku grupu (tu bi trebalo da ti izlista hard i SSD pod SATA uređajima pa biraš). U krajnjem slučaju biosi obično nude i boot menu (F-nešto, piše na startapu najčešće) pa tu izaberi SSD i vidi je l stvarno butabilan ili je instalirao bootloader na hard. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Also helps ako je SSD povezan na SATA port sa manjim brojem, npr SSD na sata 0 ili SATA 1, a matori na SATA 2, 3... Tako i ako se resetuje BIOS na default, trebalo bi da da prioritet SSD-u Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 6, 2018 Author Report Share Posted January 6, 2018 imao je SSD svuda prioritet i sve sam bukvalno probao i nije htelo... i onda resetujem BIOS na default i podigne ga odmah. hvala na pomoci, trebao sam da defoltujem prvo ;-) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts