Lex Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 30 godina posle Maniac Mansiona, nakon uspešnog Kickstartera, već desetak dana sa nama je nova (nadam se u najgorem slučaju pretposlednja) point and click avantura koju je radio Ron Gilbert. Thimbleweed Park je klasičan P&C, klasičnog izgleda, klasičnih kontrola, sa skoro klasičnim Ronovim humorom, možda čak i u klasičnom svetu LucasArtsovih avantura (ili bar u istom svetu u kom su Maniac Mansion i prva dva Monkey Islanda. nisam siguran za Zacka Mckrakena i Day of the Tentacle...). U isto vreme je i retro, ali aktuelan, potpuno je meta, a izrazito nostalgičan. Stariji je i ozbiljniji, možda čak i ciničan, sa dosta egzistencijalne krize, a opet nekako pun radosti i želje za životom avanturisanjem. Sigurno nije za svakoga, ali meni prija svaki trenutak i svaka čestica prašine koju pronađem... Sigurno nije najbolja igra ikad (to je ionako pipava kategorija), ali je (krajnje subjektivno) svakako najbolji Kickstarter ikad, i nešto najradosnije što sam igrao još od Day of the Tentaclea... Čak i po punoj ceni od dvajes evrića, isplatiće vam se višestruko... :) http://store.steampowered.com/app/569860/ https://thimbleweedpark.com/ ps Nemam blage veze zašto već godinama nemamo topic o ovome... :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 11, 2017 Report Share Posted April 11, 2017 lol dvaes evra :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 iliti zaliv gusara Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Kradi iz usta jadnom Ronu Gilbertu, da nikad ne napravi Monkey Island 3a... Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperFuck Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Mene nekako nije bas toliko odusevila koliko je svi hvale, smorilo me posle nekog vremena kad pocnu oni duhovi i gluposti. Gameplay je nekako jednolican ali sve ostalo je kul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Meni zapravo postaje sve bolje kako igra odmiče i priča postaje blesavija. Ali, ukusi su različiti. :) Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts