Jump to content

Nvidia predstavila laptopove sa GTX 1050/Ti grafičkim karticama


Zwerko

Recommended Posts

csm_hpOMEN15_1_468b6c0eb8.jpg?fit=565%2C

Nedavno smo se oduševili kada smo shvatili da je Nvidia punokrvne čipove svoje najnovije serije grafičkih kartica prebacila i na laptopove što je omogućilo igranje na nivou desktop računara. Ipak ovi modeli se uglavnom kreću sa cenama oko 1.500 evra ili više pa se očekivalo nešto što bi bilo dobro i za široke narodne mase i sada su na CES sajmu predstavili upravo to – GeForce 1050 i 1050 Ti u varijantama laptop računara.

Paralelno sa predstavljanjem samog grafičkog čipa odmah su  predstavljeni i modeli kompanija kao što su Asus, MSI, Alienware, Dell, HP i Acer. Cene će naravno zavisiti od modela ali se očekuje da osnovni modeli krenu sa početnim cenama već od $699 što je zaista prihvatljivo. Pogotovu treba imati u vidu da su do skora više od toga koštali modeli sa na primer GTX 970M grafičkom karticom od koje je GTX 1050 skoro 50% brža, dok 1050Ti lako odnosi prevagu i nad GTX 980M modelima koji su do skora krasili samo najskuplje i najbolje primerke čije su cene bile dobrano u rangu preko 1.000 evra.

Na sve to GTX 1050/Ti kartice podržavaju i G-Sync, naravno ako ga podržava i ekran laptopa, kao i sve ostale karakteristike na koje smo navikli na desktop modelima. S druge strane tu je i nova opcija štednje baterije koja će nešto oboriti performanse ali tako da i dalje imate 30+ fps u igrama pri čemu možete dobiti i do dva puta bolje trajanje baterije. Igranje na laptopu bez korišćenja izvora struje je do skora bilo vrlo vrlo loše i kratko iskustvo ali izgleda da se i to menja.

Novi laptopovi će doći i sa novim Intel Kaby Lake i5 i i7 procesorima pa možemo reći da je zaista došlo vreme kada su ovi računari uporedivi sa desktopima po performansama ali čak i da to ne košta pravo malo bogatstvo.

Pročitajte više na sajtu

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...