Jump to content

Thompson – kroz istoriju i pop kulturu


SolidChief

Recommended Posts

thompson

Popularni “tommy gun” je jedno od najprepoznatljivijih i najkultnijih oružja 20. veka. Njegov specifični oblik, drveni kundak i upadljivi okrugli šaržer su ga učinili lako prepoznatljivim i jedinstvenim.

Njegov razvoj je počeo još za vreme prvog svetskog rata, kao jedno od prvih ručnih automatskih oružja, ali je svoj pun “potencijal” ostvario 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, ne u ratu, već na ulicama američkih gradova u mafijaškim obračunima.

Njegov zenit je došao sa drugim svetskim ratom, gde je ušao u masovnu upotrebu, da bi kasnije počeo da bude zamenjivan sa efikasnijim novijim modelima.

Lako prepoznatljiv, ovo ikonično oružje je našlo svoj put do mnogih oblasti popularne kulture, a svakako je i nama gejmerima poznato iz mnogih kultnih video igara, specifično onim koji se bave mafijom i drugom svetskim ratom.

Poznati jutjuber Ahoy je uradio pregled kratke istorije ovog oružja i njegovog pojavljivanja u mnogim kultnim i popularnim video igrama, i pokušao da nam prenese šta je to ovo oružje učinilo tako upečatljivim u pop kulturi.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...