Lucky Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Gledam ovaj PS4 Pro i ne mogu da se otmem utisku da skoro ništa gluplje nisu uradili od ovoga. Kao da su se zaneli sa tim što su toliko izdominirali sa PS4 u odnosu na XOne da su na fazon "sve će nam proći". Q: Will PS4 Pro have separate or exclusive games? There will not be any PS4 Pro-exclusive games. Because PS4 Pro and the standard PS4 are members of the same family, both systems will be fully compatible with all past, present, and future PS4 titles, including PlayStation VR. All PS4 games are PS4 Pro games, and vice-versa. Q: Will the PS4 Pro system introduce any improvements to DUALSHOCK 4? The latest version of DUALSHOCK 4 will be included with PS4 Pro, as well as the new slimmer standard PS4. But it does not introduce any significant new functionality. The new DUALSHOCK 4 allows the light from the light bar to emit on the touch pad, making a new luminous line that illuminates in the same color as that of the light bar. It also supports USB communication in addition to Bluetooth communication. Q: Does PS4 Pro support Ultra 4K Blu-ray Discs? No, PS4 Pro’s internal Blu-ray drive does not support the new Ultra 4K Blu-ray Disc format. It supports the same Blu-ray Disc specs as the standard PS4. Q: Will PS4 Pro owners have a performance advantage in online games when competing against standard PS4 players? Generally, no. Playtesting and balancing is up to each game developer, and while it’s true that PS4 Pro’s more powerful hardware can drive smoother or more stable frame rates in supported titles, developers have many tools and processes they can use to prevent imbalances. I komentari ljudi su haos, mimo ovih nešto botova što govore kako će "kupiti prvog dana" svi su na fazon "wtf je ovo?" - http://blog.us.playstation.com/2016/09/08/ps4-pro-the-ultimate-faq/ Mislim da će slim dosta solidno da prođe, ali ovaj PRO je bukvalno bacanje novca za izradu nove nepotrebne konzole, imho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 istini za volju ja sam malo probrao pitanja, ali to jeste ton - "ovo je konzola sa 4K ali je pitanje koliko će taj 4K baš da vam radi, a sve drugo je isto kao običan PS4". da ne pričamo da je ovo "namešteni" sonijev Q&A, ko zna kakve će sve gluposti da se pojave kada se konzole domognu testeri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 ja sam i dalje u nekom da kažemo rebusu šta da uzmem, i da li da uzimam konzolu kada će ipak project scorpio za godinu dana (koji isto tako može da fejluje). Trenutni sistem kod Sonyja i MSa da se online plaća ( i to za igru koju sam već kupio i dao 50ak evra) mi je isto tako debilan, i koliko sam pre metar, dva dana bio za kupovinu neke od ovih apgrejdovanih konzola, toliko polako odustajem i sve više razmišljam o Blade Stealth + Core rešenju. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 3 hours ago, Highl1 said: ja sam i dalje u nekom da kažemo rebusu šta da uzmem, i da li da uzimam konzolu kada će ipak project scorpio za godinu dana (koji isto tako može da fejluje). Trenutni sistem kod Sonyja i MSa da se online plaća ( i to za igru koju sam već kupio i dao 50ak evra) mi je isto tako debilan, i koliko sam pre metar, dva dana bio za kupovinu neke od ovih apgrejdovanih konzola, toliko polako odustajem i sve više razmišljam o Blade Stealth + Core rešenju. Realno plaćanje za online je problem ali to je filozofija i onda jednostavno imaš to kao pravila igre. i mene smara. doduše, imaš makar preko tih pretplata i džabe igre koje često mogu da budu kul i ostaju tvoje "zauvek" dokle god plaćaš pretplatu pa imaš neki "kompenz" za to što ispadaš magare i plaćaš online gaming :)) u suštini, ako nemaš drugare (lol) da cepaš konzolu u lokalu, realno ti ne treba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 da, ali je veoma gej da to ne postoji do "n-te" iteracije konzole, a onda krenu i jedni i drugi. Nikad do sada nisam plaćao za MP u igrama koje sam igrao na PS3 (PES, NBA 2K) i sl, i ne želim da dodatno plaćam. Konzola je 250e, a samo za jednu godinu ti uzmu 120e na pretplatu, plus sama igra. Znači to što bih igrao Fifu će me u startu za godinu dana koštati 180 evra, to apsolutno me ne zanima. To što ti daju PSN ili kako već se zovu igre je takodje glupost, jer je pitanje da li prosečan user tih servisa bi potrošio 120e godišnje za nekoliko PSN naslova (na Xboxu ne znam kako se zovu ovi servisi, ali je isti princip) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 potpuno se slažem sa tobom, to je i moja filozofija i ne branim ih, u suštini da zbog posla nemamo te pretplate nikad ih ne bih sam kupio, na stranu što sve to imaš i na PC-ju. jednostavno je bezobrazno u najmanju ruku ali su skapirali da im prolazi. slično kao season's pass EA naslova. Zato i kažem, konzola je "ok" za druženje u kući, dođe ekipa i cepate virtua tenis, nba2k ili fifu, čak i u četiri igrača - sve to može i na PCju, ali je ovde kud i kamo jednostavnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 konzola je super stvar, ali si sa njom u startu pristao na dva kompromisa, a to su performanse i cena igara Ovako, kada sa novom nisu ništa popravili performanse, nego kao obećavaju 4K, a još su igre solidno skupe, plus online pretplata, to mi deluje kao čist mazohizam. Da ne govorim o tome da su igre kad je bio PS3 aktuelan bile oko 50ak evra, a sada su na dobrih 70, ako ne i više Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 15 minutes ago, Highl1 said: konzola je super stvar, ali si sa njom u startu pristao na dva kompromisa, a to su performanse i cena igara Ovako, kada sa novom nisu ništa popravili performanse, nego kao obećavaju 4K, a još su igre solidno skupe, plus online pretplata, to mi deluje kao čist mazohizam. Da ne govorim o tome da su igre kad je bio PS3 aktuelan bile oko 50ak evra, a sada su na dobrih 70, ako ne i više to je problem cele industrije, nema veze sa konzolama - i za pc sad već deru i neće sigurno biti jeftinije. ako ništa, mislim da će sa Pro da prdnu u čabar, pa će iz toga izaći neke kul stvari poput price cut, jeftinih igara i tako nekih stvari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 da, ali se na PCu poslužimo narodskom verzijom, a ovde kara, na to sam mislio Kad navikneš na warez celog života, nebitno koliko para imaš, mrsko ti je da platiš original. Doduše, ne znam sad kako stoji warez za nove PC igre, ne igram se već godinu dana i kusur Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 9, 2016 Author Report Share Posted September 9, 2016 nije baš najbolje, ali je daleko od ps4 ili x1 :p u suštini na svakih 4-5 hit igara dođe neka koja ne može da se "narodizuje". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 23 hours ago, tortky said: Hahahaa, kakav vrhunski Q&A. Q - no Q - well no Q - ofc no lol Što bi rekli na internetu, PlayStation 4Kinda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 12, 2016 Author Report Share Posted September 12, 2016 Ovaj članak je skoro za njuz :) PS4 Pro: "This could be the final nail in the coffin for Xbox One" - analyst - je naslov gde neka ekipa hvali PS4 Pro, da bi kako članak odmiče bili citati: So while Sony has staked out new territory as far as home consoles go on the rendering front, I question whether the Pro will be a big seller this holiday season since there doesn't appear to be a large installed base of 4K/HDR TVs out there to take advantage of the sexy (AMD) silicon," Ward continued i Piers Harding-Rolls, head of games research at IHS, agrees with Ward that PS4 Pro sales will be limited to "a minority of PS4 buyers." IHS has provided a forecast of 1.5 million PS4 Pro units sold worldwide in 2016, and the firm expects the overall PS4 installed base to reach 53.5 million by the end of the year. Interestingly, unlike the other analysts, Harding-Rolls also believes that Xbox One S could have the upper hand. "Microsoft's cheaper Xbox One S also steals some of Sony's Pro thunder, with a significant overlap in 4K features between the two consoles," he said. http://www.gamesindustry.biz/articles/2016-09-08-ps4-pro-this-could-be-the-final-nail-in-the-coffin-for-xbox-one-analyst Ali 1,6 mil do kraja godine na holiday sezoni, pa to će biti veći fejl nego WiiU. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Hmm, da je WiiU imao prethodnu iteraciju od 50 miliona onda ne bi bio fejl, zar ne ? Ovo mu dođe opcioni refresh za ljude sa previše para i nove kupce sa 4K televizorima a ne nova (polu)generacija kao što MS pokušava da napravi sa Scorpiom? A da je nepotreban, jebemliga, sve konzole su po definiciji nepotrebne Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Ja sam prosle godine smoreci se od Dote (uglavnom rage) ozbiljno razmisljao o PS4. Mnogo mi je drago sto sam uzeo novi komp , i ostao na pravom putu. Ovo je smesno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts