Jump to content

RUR Interjvu: Nikola Popović (LeBronDota)


Lucky

Recommended Posts

Nikola_Popovic

Dvadesetšestogodišnji Dota 2 igrač iz Beograda, Nikola Popović, poznatiji pod imenom LeBronDota, našao je vremena da pred početak The Internationala 2016 odgovori na naša pitanja o eSports karijeri, novom timu Elements One ii sceni u regionu. Takođe podelio je sa nama i njegova predviđanja za Valveov najveći Dota 2 turnir godine.

Nikola, reci nam nešto o svojoj eSports karijeri?

Počeo sam da igram Dotu pre oko 10 godina. Sve je to bilo po par partija dnevno do pre 5 godina, kada sam upisao studije i ozbiljnije počeo da igram. Moji prvi tim je bio eu4ia kada sam dobio priliku da odigram lan u KGB vol2. Tada smo osvojili 3 mesto. Posle toga sam napravio svoj tim i tada smo bili drugi na LANu na Voždovcu.

Nakon tog LANa sam počeo da igram za mYi , gde sam bio 2 meseca. Igrali smo dosta online turnira a neke smo i osvojili. Nakon toga sam dosta bio bez tima, igrao sam samo pubove.

Usledio je poziv za FaceIt Pro League, koju sam osvojio. Tada sam pozvan da probam (Tryout) za Natus Vincere. Igrao sam oko 15 dana skrimove sa njima i jedan oficijelni BO3. Nažalost zbog komunikacije nisam imao veliku šansu sa njima.

Posle toga sam igrao za Burden United oko 2 meseca. I napokon na kraju toga došao je gogi sa idejom da pravimo naš balkanski tim koji će moći da se takmiči na najjačim takmičenjima. Tako je nastao Spider Pigzs.

Nakon osvajanja jednog Prodota cupa, potpisali smo za Elements One.

Kakvi su planovi za sledeću sezonu za vaš novi tim Elements One?

Naši planovi su da maksimalno treniramo kako timski tako i individualno. Glavni cilj je da se kvalifikujemo za Major ili The International.

Kakvo je tvoje viđenje Dota2 eSports scene u Srbiji i regionu?

Dota2 eSport scene kod nas i u regionu kao da i nema. Nema LANova, a i malo ekipa koje treniraju svakodnevno ( gotovo da ih i nema).

Šta je glavna prepreka u razvoju te scene u Srbiji?

Postoji dosta talentovanih igrača, ali nekako ne vidim da imaju želju da igraju zajedno; da naprave tim, da vežbaju svakodnevno i da se takmiče. Najveći problem je neiskustvo i neistrajnost. Ako ekipi krene loše, odmah se ista rasturi ili se menja igrač.

Šta misliš o trenutnoj meti u Dota 2? Da li ti odgovara trenutno stanje ubistva iznad farmovanja?

Pa ovaj patch je jedan on najboljih jer se skoro svi heroji pikuju i skoro sve kombinacije mogu da funkcionišu. Igra dozvoljava i farmovanje i jurenje ubistava, tako da svaka ekipa ima neku svoju metu i neke svoje pikove.

Reci nam tvoja predviđanja u vezi prva četiri mesta na TI6 i na koje timove treba obratiti pažnju?

Top 4 po mom mišljenju će biti OG, Team Liquid, Team Secret i Evil Geniuses. Trebalo bi obratiti pažnju na Natus Vincere i Fnatic. Mislim da oni mogu da iznenade i uđu u Top 5.

Za kraj, šta bi poručio mladim igračima koji bi želeli da se probiju na Dota 2 eSports scenu?

Mladim igračima bih preporučio da u pubovima igraju svoje najbolje heroje, da podignu mmr što više mogu kako bih ih neko zapazio i pozvao u tim. Bitno je da se krene od nečega i da se stekne iskustvo koje je najbitnije za timsku dotu.

Posle toga ulazak u malo slabijiu ekipu (Tier 2 / 3). Ako se pokažu onda mogu da očekuju poziv od nekih jačih timova ili igrača. Važno je stalno biti prisutan na eSports sceni.

Aako neko stvarno želi da postane pro igrač mora dosta toga da žrtvuje, jer baš dosta vremena treba da uloži u svoj napredak (igre, gledanje replayeva itd). Preporučio bih, naravno, da naprave što više kontakata sa dobrim igračima i da nikad ne odustaju!

 

Nikolu možete pratiti na tviteru: @LeBronDoTa , kao i njegov tim Elements One @GamingElements . Gledajte njegove mečeve na twitch.tv/lebrondota2 .

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

  • Lucky pinned this topic
  • Lucky unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...