Jump to content

HDMI problem


BakiZ

Recommended Posts

Ako ima nekih strucnjaka koji bi mogli pomoci bilo bi lepo. 

Naime, pre par meseci sam uzeo HDMI kabel i kad god bih povezao sa grafickom (tad sam imao radeon hd6670 mada realno nebitno), izbila bi mi fidova sklopka. Zamenim ja taj kabel uzmem drugi i opet. Batalim ja to(kontam ne valja nesto na tom ulazu od graficke i ko ga jebe), dok pre par dana nisam uzeo novu graficku. Povezem i "radi" (monitor treperi ne znam zasto, dok TV normalno radi, ali nisam nista namestao i ostavim tako).

Danas ponovo pokusam i opet treperi monitor, i ja reko ajd ko ga jebe ostavim tako da radi kad ono posle par minuta bum, nestade struja. Opet iskocila fidova sklopka, e sad nisam strucnjak ali mi prijatelj kaze da verovatno ne valja uzemljenje(mada to meni ne znaci puno) i da ce videti da se raspita oko tog problema. Pa se setih rura i da vidim jel ima nekog ovde strucnjaka ko bi bio od neke pomoci, hvala unapred. 

edit: nisam puno hteo eksperimentisem jer sam se usro da ne sprzim nesto xD

Edited by BaklivaX
Link to comment
Share on other sites

Loše ti je uzemljenje, promeni utičnicu iz koje napajaš kompjuter i monitor.

 

edit: Kad kažem promeni utičnicu, mislim utakni taj produžni u neku drugu utičnicu, ne da fizički zameniš utičnicu u zidu (mada ako imaš nekog električara, ne bi bilo loše da pogleda u kom je stanju).

Edited by voodoo_
  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pokusao sam razne produzne i opet isto doduse verovatno je neki kvar sa instalacjiom, danas mi je izbila fidova dok je HDMI bio povezan na komp (koji je bio iskljucen iz struje). I nisam mogao da je vratim dok nisam izvadio HDMI. Dok sam sa tim istim HDMI normalno igrao PS

Link to comment
Share on other sites

Proveri koliki ti je napon izedju nule i uzemljenja. Slično ludilo (sve što ima "zemlju" nije htelo da radi i izbacivalo osigurač) sam imao kad je trafo u zgradi ostao bez ulja i "probio na masu" (tako kažu majstori koji su promenili trafo pa smo tri dana bili bez struje) pa je napon izmedju nule i zemlje dostizao i 70 volti

Link to comment
Share on other sites

Danas sam paromenio uticnicu i uzeo drugi produzni (jer mi djavo ne da mira), povezao sam sve i radilo je. Medjutim i dalje kada povezem HDMI kabel treperi mi monitor. Takodje je izbijala sklopka kada je cale u supi fazon upalio svetlo (otkad sam promenio uticnicu i produzni, sve je ok, za sada). 

Link to comment
Share on other sites

Zvao sam treba da dodje naravno necu se vise cimam sa time ocigledno nije nista do kompa :D 

zapravo do kompa je posto i ja imam isti problem. mislim da je problem taj sto nam je kuciste ili napajanje losije pa prenosi elektricitet na hdmi i onda monitor dobije taj flikering. zasto mislim da je zbog toga jeste da sam jednom probao da gledam sa laptopa sa istim hdmijem i laptop nije ni trepnuo.. kako da resimo problem, e to vec ne znam ;-)

  • Upvote (+1) 1

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

Uf hvala, elektricar ce svakako doci jer je caletov prijatelj pa cemo proveriti, a ja sam svakako planirao da nabavim novo napajanje (danas nisam stigao ali sutra vadim staro da testiram jel to to). Ja sam bio koristio HDMI na PS i nije bilo problema ni flickering taj ni nista, videcu dal je do napajanja.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ma nesto je bilo do produznog ili uticnice posto sad sve "valja" (i dalje mi treperi ekran). Probao sam 2 graficke 2 napajanja 2 monitora 2 kabela. Sad ne znam koliko bi bilo pametno npr koristiti HDMI samo da mi bude upaljen monitor/TV (da ne bude extended varijanta). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...