BakiZ Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 (edited) Ako ima nekih strucnjaka koji bi mogli pomoci bilo bi lepo. Naime, pre par meseci sam uzeo HDMI kabel i kad god bih povezao sa grafickom (tad sam imao radeon hd6670 mada realno nebitno), izbila bi mi fidova sklopka. Zamenim ja taj kabel uzmem drugi i opet. Batalim ja to(kontam ne valja nesto na tom ulazu od graficke i ko ga jebe), dok pre par dana nisam uzeo novu graficku. Povezem i "radi" (monitor treperi ne znam zasto, dok TV normalno radi, ali nisam nista namestao i ostavim tako).Danas ponovo pokusam i opet treperi monitor, i ja reko ajd ko ga jebe ostavim tako da radi kad ono posle par minuta bum, nestade struja. Opet iskocila fidova sklopka, e sad nisam strucnjak ali mi prijatelj kaze da verovatno ne valja uzemljenje(mada to meni ne znaci puno) i da ce videti da se raspita oko tog problema. Pa se setih rura i da vidim jel ima nekog ovde strucnjaka ko bi bio od neke pomoci, hvala unapred. edit: nisam puno hteo eksperimentisem jer sam se usro da ne sprzim nesto xD Edited December 8, 2015 by BaklivaX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 (edited) Loše ti je uzemljenje, promeni utičnicu iz koje napajaš kompjuter i monitor. edit: Kad kažem promeni utičnicu, mislim utakni taj produžni u neku drugu utičnicu, ne da fizički zameniš utičnicu u zidu (mada ako imaš nekog električara, ne bi bilo loše da pogleda u kom je stanju). Edited December 9, 2015 by voodoo_ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted December 9, 2015 Author Report Share Posted December 9, 2015 Hvala ti puno probacu :D Da pomislio sam i to ovako ficizicki ne deluje da je bas zdrava xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted January 23, 2016 Author Report Share Posted January 23, 2016 Pokusao sam razne produzne i opet isto doduse verovatno je neki kvar sa instalacjiom, danas mi je izbila fidova dok je HDMI bio povezan na komp (koji je bio iskljucen iz struje). I nisam mogao da je vratim dok nisam izvadio HDMI. Dok sam sa tim istim HDMI normalno igrao PS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoskoG Posted January 23, 2016 Report Share Posted January 23, 2016 Proveri koliki ti je napon izedju nule i uzemljenja. Slično ludilo (sve što ima "zemlju" nije htelo da radi i izbacivalo osigurač) sam imao kad je trafo u zgradi ostao bez ulja i "probio na masu" (tako kažu majstori koji su promenili trafo pa smo tri dana bili bez struje) pa je napon izmedju nule i zemlje dostizao i 70 volti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted January 25, 2016 Author Report Share Posted January 25, 2016 Danas sam paromenio uticnicu i uzeo drugi produzni (jer mi djavo ne da mira), povezao sam sve i radilo je. Medjutim i dalje kada povezem HDMI kabel treperi mi monitor. Takodje je izbijala sklopka kada je cale u supi fazon upalio svetlo (otkad sam promenio uticnicu i produzni, sve je ok, za sada). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoskoG Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 A da zovneš ti nekog "krštenog" električara pre nego što spališ svu tehniku, šupu i kuću. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 Zvao sam treba da dodje naravno necu se vise cimam sa time ocigledno nije nista do kompa :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Zvao sam treba da dodje naravno necu se vise cimam sa time ocigledno nije nista do kompa :D zapravo do kompa je posto i ja imam isti problem. mislim da je problem taj sto nam je kuciste ili napajanje losije pa prenosi elektricitet na hdmi i onda monitor dobije taj flikering. zasto mislim da je zbog toga jeste da sam jednom probao da gledam sa laptopa sa istim hdmijem i laptop nije ni trepnuo.. kako da resimo problem, e to vec ne znam ;-) 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 Uf hvala, elektricar ce svakako doci jer je caletov prijatelj pa cemo proveriti, a ja sam svakako planirao da nabavim novo napajanje (danas nisam stigao ali sutra vadim staro da testiram jel to to). Ja sam bio koristio HDMI na PS i nije bilo problema ni flickering taj ni nista, videcu dal je do napajanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoskoG Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Obavezno iskopajte "uzemljenje" da proverite šta je ostalo od bojlera, korita, ili šta god da ste zakopali, kao "uzemljenje" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted February 5, 2016 Author Report Share Posted February 5, 2016 Ma nesto je bilo do produznog ili uticnice posto sad sve "valja" (i dalje mi treperi ekran). Probao sam 2 graficke 2 napajanja 2 monitora 2 kabela. Sad ne znam koliko bi bilo pametno npr koristiti HDMI samo da mi bude upaljen monitor/TV (da ne bude extended varijanta). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts