Lucky Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 E ovako ... pre nekog vremena, recimo 3 nedelje, počeo je čudno da se ponaša ekran na ASUS N55S laptopu (u njemu je Intel HD 3000 + nVidia GT555M, Win7 64bit). Koristim taj komp sa eksternim ekranom, HDMIjem je povezan sa Samsung monitorom. Naime, pre oko 3 nedelje počne slika da treperi na njemu na svakih par sec, kao na primer da gubi kontakt ekran. I to tako prođe i nastavi normalno da radi.Onda se problem intenzivirao tako što krene da treperi, pa izbaci siv ekran jedno 2 sec, pa onda crn, pa onda se vrati i radi. Za sve to vreme eksterni monitor šljaka kul. Ja sam pomislio da je hardver, međutim svake druge iteracije tog problema (otpr) Windows mi izbaci onu poruku kako je display driver morao da bude resetovan i povratio se iz stanja smrti i dža bu (Intel drajver za HD 3000 doduše za Windows 8 a ne Windows 7 koji je instaliran).Od pre nekoliko dana krene da treperi, da sivu sliku, onda da crnu i više se ne diže iz mrtvih, iako komp i dalje radi i daje sliku na eksternom monitoru. Instalirao sam najnovije drajvere kako nVidia tako i Intel (nisam probao da vratim neke skroz matore), problem se javlja i kada je povezan eksterni monitor i kada nije. Po resetu laptopa displej proradi normalno, prođe kroz bios, load wina itd, opet radi Windows neko vreme, krene da treperi i umre.Gledao sam po netu, ljudi imaju neke probleme raznorazne sa ekranom, nekoliko njih ima isti ovaj ali nisam video da su rešili problem. Jedino mi još pada napamet da se pregreva pa to nekako utiče, pošto ga nisam čistio nikada i duva mega vruć vetar iz njega i mislim da mu se generalno usporio rad zbog toga. Windows je inače reeelativno sveže instaliran, mislim da nema ni godinu dana.Ima neko ideju neku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Ima potencijalno više mogućnosti za uzrok probema. Po meni, ovako:- Flet kabl ekrana- Grafički čip se pregreva- Generalno se pregrevaPrvo je jebeno, mora da se menja, a to je relativno redak laptop.Drugo je isto potencijalno jebeno jer neretko VGA čip nema hladnjak pa je tendencija da bi morao da se odradi reballing.Treće je ok rešivo, zameni se termalna pasta na kuleru i produva prašina Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 Hm, tako sam nešto i mislio ... što se tiče stavke 1, problem se ne pojavljuje na bilo koji način kada pomeram ekran napred-nazad tj. gore dole, tresem itd, nema neki direktan prekid u tom pogledu.OndaK definitivno prvi korak da bude čišćenje pa da vidimo kakva je situacija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 zdravo - ugradi ekstremno hlađenje monitora 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Mislim da display na laptopu gubi volju za radom :DDa je grafika, imao bi problem i externom laptopu. I meni na poslu ponekad izbaci taj reset grafickog drajvera. Ali to uglavnom ako je opteretim previse i tako vec 3 godine radi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 19, 2015 Author Report Share Posted August 19, 2015 hm, pa ništa, deluje nalogičnije da ga otvorim i pokušam da očistim, pa ćemo onda krenemo dalje od toga - zaista se baš dosta pregreva, tipa USB drajv koji ubaciš praktično postane vreo posle par minuta korišćenja, pa možda to pomogne. Javiću. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts