Jump to content

Auto Skola


Ramirez

Recommended Posts

Pozdrav vozacima i onima koji se tako osecaju!

 

Trebalo bi konacno voznju da upisem, pa me zanima dal ima ovih koji su skoro polagali da prenesu neka iskustva. U Zemunu sam inace, blizu Gradskog parka i Pinkija, vidim tu neke dve auto skole pa me interesuje da li neko ima iskustva sa njima, ili ima da preporuci neku drugu skolu i tako to. 

 

Eni advajs vil du!

  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

Gledaj da koju god da upišeš bude član autoškole online http://www.autoskolaonline.com/, dobiješ nalog, vežbaš online, ako pogrešiš možeš da vidiš šta, kako...

Doduše možeš i ove da koristiš za online vežbu http://www.eurostart.co.rs/testovi-za-b-kategoriju/

Polagao buraz skoro, manje više sve isto kao i ranije, vežbaš, vežbaš, i prodješ :) jedino što sada još ima i ona prva pomoć. A posle krećeš sa praktičnom obukom.

Link to comment
Share on other sites

Nazalost, samo 4 skole iz BG-a, i po jdna iz Batajnice i sa Novog Beograda su upisane u ovu autoskolu online, a ja bih da mi skola bude relativno blizu gajbe kako mi ne bi preselo to odlazenje na casove. Posao mi je vec na drugom kraju grada, hteo bih makar na bacenom vremenu da ustedim ako je moguce... :)

 

Hvala za savet u sv slucaju, konstruktivno konstruktivno!

Link to comment
Share on other sites

Moj savet ti je da manje obratis paznju na cenu i na blizinu auto skole a vise na preporuku ko zna nekog dobrog instruktora. Testovi se lako nabubaju, nije to sad neka nuklearna fizika, a s normalnim instruktorom ces brzo savladati neke osnove voznje i posle dobiti neke instrukcije za neke finese koje ti kasnije mogu dosta znaciti. Ja mogu da preporucim ok coveka ali u blokovima je auto skola :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

meni je ok iskustvo sa auto školom vir u blokovima, polagao sam a kategoriju pre dve godine i maksimalno su mi to olakšali/ubrzali.

 

imaj samo na umu da u auto školi nećeš naučiti da voziš nego da položiš ispit. fokusiraj se na pravila i dobro ih nauči (odličan sajt, radi i na mobilnom, ja sam tih dana vežbao testove dok sam u gsp-u, čekam u redu, kenjam :D), praksu posle stiči sa nekim iskusnim vozačem u kolima i pokušaj što više da razmišljaš a što manje da voziš kao bot.

 

pade mi još jedna stvar na pamet: jeste zgodno da ti bude auto škola blizu gajbe, ali NBG i zemun su zajebani za polaganje (suprotno uvreženom mišljenju). na polaganju moraš svaku sitnicu da radiš po PS-u, a po NBG ulicama je mnogo tih sitnica. ja sam na tom polaganju za a kategoriju u 100 metara imao: pešački bez semafora preko četiri trake (ti si u krajnjoj desnoj, moraš da gledaš da ne naiđe pešak iz krajnje leve iako je to 20m od tebe), prestrojavanje pred kružni tok (okret, migavac), nameštanje u traci za kružni tok (okret, migavac), ulazak u kružni tok (moraš da ubodeš traku u njemu na osnovu trake iz koje se uključuješ), izlazak iz kružnog toka (okret, migavac, ubadanje trake), prestrojavanje za skretanje na semaforu (okret, migavac) i napokon semafor. i to sve u blizini pijace u prepodnevnim satima, znači milion penzionera sa cegerima koji prelaze ulicu kao muve bez glave. ovo je i meni bilo zajebano, za početnika je OMG.

 

tl;dr - razmisli da upišeš školu blizu posla, imaćeš manje negativnih poena na praktičnom delu jer je jednostavniji saobraćaj nego na NBG.

Link to comment
Share on other sites

^qft, ovo što Ivke kaže, čuo sam od par ljudi koji su polagali na nbgd da je težak smor, iako je sama vožnja po nbgd realno najlakša (jer nikad nećeš voziti po PSu kao na polaganju, a i ne treba, po mom mišljenju)

izbegavaj Zeleno Svetlo u Cvijićevoj, skupi su i instruktori su im teške budale (ja sam išao tamo i ništa od njih nisam naučio)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Pa i ja sam kontao da je horor na NBG-u, pogotovo zbog tog kruznog. Zapravo, ceo taj aspekt polaganja mi je na prvom mestu bio i ovako neiskusnom. Kontao sam da je mozda bolje da upisem negde u Bataji.. jes malo dalje, ali pretpostavljam da je boza limunada u odnosu na NBG. A sam Zemun ne znam koliko je komplikovan, nema toliko sirokih ulica, nema kruznog toka, ne znam za neke posebne crne tacke, mada opet, sta ja znam o tome kao pesak.. :)

 

Hvala i na linkovima! Samo jos da uzmem neki pametan telefon pa da pocnem! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...