Slađan Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Izašao je pilot, šta znam, nije loše, nije ni toliko dobro. Lolovao sam na ridlera i Barbaru, i dalje ne kapiram koja im je to fora da je žena Džima Gordona odjednom postala Barbara Gordon?! Tako je bilo i u Nolanovom Betmenu. Bilo kako bilo, ima potencijala ali ova prva epizoda je nako, može i bolje. Edited September 23, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Spremaju Barbarinu smrt na porođaju kako bi ćera bila Barbara. Inače, kul, dark momenti, ima krvi što je kul, misterija mož biti sa ovim tripovima ko je zapravo ubica. Možda bude ok. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Spremaju Barbarinu smrt na porođaju kako bi ćera bila Barbara. misliš? Ne bi bila loša ideja doduše. Meni je najviše smetao očigledan rascep između komike i ozbiljnosti. Čas ima neku glupu foricu, čas sve mrtvo ozbiljno. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Ja nisam ispratio glupe forice osim malo sa Osvaldom, al to se računa u njegovu "ekscentričnu prirodu" :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 meni je ona pojava ridlera bila totaln komik rilif niotkud i iznenadno i isto je tako nestalo kako je došlo. Ili ono kad vise naglavačke. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Upadljivo je oslanjanje na stripsku atmosferu i sa time na umu, prva epizoda nije losa. Mada je serija nadrealna, zasmetale su mi usiljeni migovi ka betmen-DC mitosu (Grundy, Ivy, Enigma), preterano za prvu epizodu. Scena sa kraja, u Wayne mannor je prosto glupa, a ni verzija Alfreda mi ne lezi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Scena sa kraja, u Wayne mannor je prosto glupa, a ni verzija Alfreda mi ne lezi. e ta scena pogotovo, tu je cerealousnes level skočio over 9000 odjednom. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 25, 2014 Author Report Share Posted September 25, 2014 sad sam proguglao malo, stvarno jesu i žena i ćerka Barbare, svašta :D http://batman.wikia.com/wiki/Barbara_Eileen_Gordon Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 da si guglao pre originalnog posta gde bi ti bio kraj ;o)) Meni se pilot Gothama svideo, Donal Log je cool, mekenzi je dobar kao neka verzija Gordona (jel neko gledao seriju Southland sa njim? preporuka), Dzhejda se defintivno najbolje zabavlja od svih na tom setu, njen lik je upadljivo najinteresantniji u pilotu.... ja sam uvek najvise gotivio verziju alfreda koji je neki zajebani ex military i nadam se da je zato castovan pertvi (ono, da bude neka epizoda sredinom sezone gde alfred krene u totalnu osvetu vs nekoga ;o)) Sve u svemu i meni je bilo wtf da su svi toliko interconnected u pilotu (kolika je verovatnoca da je standup lik na pozornici u glubu zapravo future dzhoker?) pogotovo sto je hart hensen (lik koji vodi seriju, tvorac bonesa) x puta tokom proslih godinu dana ponavljao da mu je bitnije da napravi dobru policijsku seriju nego da pretace betmena iz stripa na tv... cini mi se da je neverovatna pobeda network sistema da ova serija nije totalni bulshit i gledajuci prvu sezonu arrowa i shielda mislim da ima snase da do kreje sezone krene nekim svojim solidnim tokom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 nisam gledao Sautlend ali sam sam gledao OC i realno je bio jedini koristan lik u toj seriji :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Čekaj, ako sam ja dobro razumeo serija je o tome da Gordon juri ubice Vejnovih? I to je kao plot? I ustvari nema veze sa Betmenom i to, osim što je Brus klinja ... znači kao Smolvil samo što ovaj nije u srednjoj školi nego je u osnovnoj? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Da je kao Smolvil, gledali bismo Betmena u sazrevanju. Gotam se odvija oko Gordona kao centralnog lika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 yup, gordon je glavni lik serije, i gpd bi trebalo da je u fokusu, sve ostalo, ukljucujuci i malog brusa su sporedne stvari koje daju "flare" ;o) tako da je wayne murder samo framework, a point serije je da pokaze nastanak grada kome je potreban betmen kao i evoluciju likova od relativno normalnih do onih prenaglasenih kakve znamo iz stripova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 aha, kul, kul, znači ustvari je kao "krimi serija" samo u gotam settingu što je posebno kul za fanove betmena da vide taj origins i tako to. ok, kapiram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 (edited) sa tim da će biti jako glupo ako Džim Gordon nekako reši sve probleme pre Betmena, jer alternativa tome je da Gordon fejluje iz epizode u epizodu, a nisam siguran koliko je to "dobra televizija" za velike TV mreže kao što su FOX i standardne nilsen porodice. Meni bi bilo super da je sve sranje i postaje sve gore i gore i da serija istražuje koliko je Gordon u stvari bespomoćan ali sumnjam da će tako ići. I treća alternativa je da sve bude neka limunadica, ni vamo ni tamo, čisto se ubija vreme dok mali Brus Vejn raste, malo Gordon hapsi u fazonu "jao, šašavi ste vi momci xexe", pa ih onda puste i tako u krug. Edited September 28, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Malo gubi vreme 15-20 godina. Taman opusteno Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 sa tim da će biti jako glupo ako Džim Gordon nekako reši sve probleme pre Betmena, jer alternativa tome je da Gordon fejluje iz epizode u epizodu, a nisam siguran koliko je to "dobra televizija" za velike TV mreže kao što su FOX i standardne nilsen porodice. Meni bi bilo super da je sve sranje i postaje sve gore i gore i da serija istražuje koliko je Gordon u stvari bespomoćan ali sumnjam da će tako ići. I treća alternativa je da sve bude neka limunadica, ni vamo ni tamo, čisto se ubija vreme dok mali Brus Vejn raste, malo Gordon hapsi u fazonu "jao, šašavi ste vi momci xexe", pa ih onda puste i tako u krug. Naprave novi Homicide, samo u Gotamu! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Malo gubi vreme 15-20 godina. Taman opusteno ili godinu dana pa otkažu seriju... mada sumnjam, gomila ljudi je ispratila ovu prvu epizodu pa ako se trend nastavi, bude ono standardno održavanje satusa quo... tih 15-20 godina. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Dobri, stari X-files je bio prilicno uspesan sa fejlovima na kraju svake epizode, to je taj recept. Cenim da ce da pohapse neke sitne Ribe s vremena na vreme, da se hintuje kako uprkos opstem bezakonju Gotama ima svetla na kraju tunela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 mislim da će ova serija biti mnogo bolja da se gleda u komadu na kraju sezone nego ovako nedeljno, a inače je tu i novi trejler. Region locked je pa vam treba proxflow, hola ili tako nešto. https://www.youtube.com/watch?v=bzUJDmjBPuQ Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Pozitivno sam iznenađen serijom!!! Mislio sam da je neću gledati, ali, ovamo, onamo, uspeo sam da nađem vremena (!) i pre svega se šokirao koliko su spucali keša u glumačku postavu, svaka čast. Naročito mi je toplo oko srca kad vidim nekog iz The Wire-a. Koliko je svaka serija bolja kada su glumci ozbiljni. Čak i da nije bolje napisana, a jeste, osetna je razlika u odnosu na primer na Arrow. Sviđa mi se i taj stripski osećaj koji, za mene, Arrow nema. I mislim da su sjajnog lika izabrali kao jednog budućih Betmenovih nemezisa da bude glavna sporedna radnja. I klifhengeri su neobično dobri, baš neočikivani, bar za mene. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Stvarno izrasta u odlicnu seriju. Poslednja epizoda odlicna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 4, 2014 Author Report Share Posted November 4, 2014 (edited) edit: možda spoileri, mada i nisu baš. jebote, da su prekinuli epizodu 3 minuta pred kraj kad ovaj ode po jaja i ovaj se pojavi iz šume pa se pozdrave drugarski, bilo bi kul, a ne ova nakaradna ekspozicija koja je usledila odmah potom. Zakolutao sam toliko očima, da me zabolela glava. I previše je normalan Zaz, ne sviđa mi se to.... a i ne sviđa mi se što je bukvalno sve jebeno povezano i što čak Gordon kaže u jednom trenutku "it's all connected". I tu sam rolajzovao tvrdo. Edited November 4, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Sere çili, kul je epizoda Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 vrh epizoda, serija je sve bolja. pingvin car. unrelated za epizodu, cat girl mi je bas kjut. steta sto nije malo starija, pa da se ne osetim kao pedo, zbog svih ovih emocija Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts