Jump to content

Predlog za monitor do 23000

bagerseN

Recommended Posts

Kontam da je Dell lep za generalnu upotrebljivost i boje.

Benq se baš preporodio skorije u rangu za prosečnog smrtnika, ja imam RL2455HM, swe poxwale i za odziv i za panel i za milion priključaka na njemu. Vidim da u tom rangu cena imaju sad i neke od 27", trebalo bi to čekirati u radnji pa ako uživo izgleda dobro, onda super. Mora malo da se ručno podešava ali stvarno nemam zamerke. ASUS od skora isto sabija, mada uglavnom sa skupljim modelima. 

Sve zavisi za šta ti treba, IPS paneli su nenadjebivi što se tiče kvaliteta slike i boja, ali je odziv skoro uvek nikakav dok su LED odlični sa odzivom ali za nivo kvaliteta slike u rangu IPS-a panela mora da se da više keša. Opet, LED je dovoljno dobar za većinu smrtnika koji neće videti razliku u realnom svetu sem ako im nije konekretno posao koji zahteva verni prikaz boja. Tako da dizajn - poželjno IPS, ostalo sve - može, ne mora, kako ko voli. Za većeinu, LED radi odlično posao, a i jeftiniji je.

Takođe je pitanje šta ti treba od priključaka pozadi? D-Sub, DVI, HDMI, DP, slušalice? Sve to utiče na cenu. Ako ti treba samo D-sub i DVI, ima i za manje pare sasvim solidnih monitora. Takođe, ako planiraš da igraš na njemu, a do sada si pikao isključivo na 1024x768 ili 1680x1050 monitoru sa nekom starijom grafičkom, pa kupiš 1920x1080 ili više, to sve taksira grafičku dodatno i neće biti isti doživljaj kao i pre, samo veće. 

Odziv je već neko vreme samo brojka na papiru mada neko prosto primeti, oseti blagi lag, neko se navikne, neko ne. Ne znaš dok ne probaš.

pljk!

Sve zavisi za šta ti treba, IPS paneli su nenadjebivi što se tiče kvaliteta slike i boja, ali je odziv skoro uvek nikakav dok su LED odlični sa odzivom ali za nivo kvaliteta slike u rangu IPS-a panela mora da se da više keša. Opet, LED je dovoljno dobar za većinu smrtnika koji neće videti razliku u realnom svetu sem ako im nije konekretno posao koji zahteva verni prikaz boja. Tako da dizajn - poželjno IPS, ostalo sve - može, ne mora, kako ko voli. Za većeinu, LED radi odlično posao, a i jeftiniji je.

jebiga, navika, svuda po radnjama piše LED, ne TN LED pa i ja tako :D

... a i sad sam tek skapirao šta si napisao u kvizu, ja mislio seruckaš onako, ti ono cereal skroz.

[roflmao]

Nije to navika nego nisi za bolje od tih "u radnjama".

A na sve to i ovi dell-ovi ips-ovi imaju LED pozadinsko osvetljenje.

• Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 2

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Nije to navika nego nisi za bolje od tih "u radnjama".

A na sve to i ovi dell-ovi ips-ovi imaju LED pozadinsko osvetljenje.

jesam za bolje ali koliko je realno davati pare za nešto skuplje ako može jeftinije, a da ti nije bitan faktor dal je ips ili TN, što nama ovde čovek nije ni rekao pa se po običaju dobacujemo kako ko šta voli. A gledam sve cene po itsvetu, tamo u kratkim specifikacijam piše IPS ili TFT LED uglavnom, pa sam i ja tako navikao, što ne znači da sam u pravu.

lol, ovaj mohi.

• Downvote (-1) 1

pljk!