salejemaster Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Poz ljudi treba mi pomoć oko laptopa tj šta da radim s njime... Elem živim s devojkom i treba nam dva laptopa...ja sam sebi kupio novi posto mi treba za moje gaming sesije a njoj sam dao svoj stari koji ima otprilike 4 godine sada. Uglavnom za to što njoj treba (facebook, word, power point, youtube) super je. Laptop nije otvaran a nije se ni kvari od kad je kupljen ali sad je već u fazi da proizvodi nenormalnu buku prilikom rada bilo čega, znači poslenekih 10 minuta od kad se uključi neki ventilator dal za grafiku nemam pojma počinje nenormlano da vrišti. Da li da pokušavam nešto sam da radim tipa da ga otvaram i čistim ili da ga nosim u neki servis i da li se tu uopšte može nešto uraditi (garancija istekla davnih davnina), naglašavam da laptop radi normalno ali je užasno bučan. Bilo kakvi saveti su dobrodošli :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 Nadjesh manual na netu kako se rastavlja tvoj model i rastavish ga da pridjesh kuleru. Usisash i ochistish shto bolje i prestace da se dere toliko. 1 Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 U sustini to mogu da ti odrade u servisu, ali zasto bi davao nekome 10-20 evra za nesto sto je realno dosta lagano da se uradi? I normalno je da se dere, tokom godina je moralo prasine da se nakupi :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 28, 2014 Report Share Posted August 28, 2014 (edited) Bukvalno to što su rekli ljudi, sa tim da prosto ako nisi vičan tome obratiš malo veću pažnju pri rastavljanju. Izduvaj lepo prašinu, onako muški, ako imaš kompresvonani vazduh, moš time, ako ti se ne bacaju pare na to, možeš slamčicom pa udri plućima, možeš i pumpom za gume, to baš sabija. Posle prebrišeš i ako imaš mašinsko ulje ili WD40, ako taj ventilator ima rupicu ispod nalepnice (obično ima, ubodi noktom preko nalepnice u sredinu i osetićeš ako ima rupa ili još češće - gumeni čep), skini nalepnicu, kani dve, tri kapi maks (koliko proceniš da se ne prelije, to je jako bitno), zavrti rukom ventilator malo da vidiš kako ide, zatvori, zalepi nazad nalepnicu (gledaj da ne prospeš ulje nigde sem u tu rupu, ako prospeš, obriši dobro alkoholom da bi nalepnica korektno legla nazad). Ako pri rastavljanju ne skidaš nikakve komponente već samo masku, možeš tako otvorenog da ga uključiš i vidiš jel radi sve (bolje). Pre rastavljanja obavezno izvadi bateriju, a ako možeš, iskopaj najbolje video tutorijal jer ako naletiš na neki deo plastike gde si skinuo šraf, a i dalje neće, pa moraš da čupaš, obliće te ladan znoj da ne slomiš nešto, zato bolje videti to direktno kako neko skida. Edited August 28, 2014 by CheighLee 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts