gruja Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Da li je neko upoznat sa ovom pricom? http://www.shimian.rs/ Ozbiljno razmisljam da zbog rezolucije uzmem ovaj monitor, e sad, vidim da ga dosta hvale i da za te pare bukvalno nema bolje, ali bih voleo da rur mudraci predvodjeni Ivanom^_^ daju svoj sud i misljenje. Procitao sam po internetima da je pitanje sta ces dobiti jer se razlikuju od primerka do primerka...neko dobije 60hz na native rezoluciji, neko 97hz, a neko 120, ne znam od cega to zavisi i da li je to uopste istina. Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 (edited) http://www.sk.rs/2014/01/sktd03.html To sa različitom hercažom može da bude objašnjeno jedino time da u različite serije ugrađuju različite panele i kontroler, zvuči malo neprofesionalno... Edited April 24, 2014 by Ivan^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 (edited) Pa sta znam, ima ovaj za iste pare http://www.emmi.rs/monitor-monitor-27-dell-u2713hm-led-ips.11.html?productId=30124 Jeste da je 60Hz, ali koliko vidim tu je pitanje i ovde sta dobijas. Gledao sam po netu da su ih nahvalili ali je to u situaciji gde taj monitor kosta skoro duplo manje od konkurencije u vidu HP-a, Dell-a, Samsung-a i sl. Ako kosta isto ne vidim neku njegovu prednost... Edit: tek sad vidim da ima dve cene, za model sa i bez DP-a i drugih gluposti, ali je opet razlika od 100 evra po meni mala kad se uzme u obzir da u Srbiji posle 15 dana moze da se zatvori firma koja to uvozi, sto ipak nece da se desi s nekim jacim brendom. Edited April 24, 2014 by Zwerko 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 (edited) nisam upoznat lično sa ovim ali ako hoćeš da eksperimentišeš sa drugim rezolucijama, možda da probaš ovako nešto http://itsvet.com/proizvod/lg-29ea93/comp_comp_monitor/9/3763 Mada ne znam baš za šta ti treba takav monitor pa ne mogu baš da preporučim nešto konkretnije. Uglavnom ti 1440p rezolucije su preko 500€. Jel ti bitan odziv, rezolucija, osvežavanje, priključci, tehnologija panela i boje, sve zajedno? Edited April 24, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 (edited) ne staje ovaj vića, mora da imaš visok pritisak. Edited April 24, 2014 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 24, 2014 Author Report Share Posted April 24, 2014 imam trenutno dell i syncmaster, s tim sto je syncmasteru naravno odzvonilo i hocu da ga menjam, pa zato razmisljam da li da uzmem jos dva della, ili da uzmem neku ovakvu zverinu, a da mi trenutni dell bude prateci...pokusavam da opravdam kupovinu ali kontam da se u principu izdrkavam..ili ne? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Sve zavisi zasta ti treba i da li oces da se odvojis od te kolicine para. Znam ljude koji imaju Dell 30" ali im je opravdana investicija iako kosta oko soma jura, jer je recimo bio uslov da moze da mu stane 2k snimak na ekran i da ima okolo prostora za toolbarove (a 27" je bio previse sitan u tom izboru). A znam i ljude koji rade u setapu s 3 monitora. Sve je pitanje preferencija i koliko oces para da das, ali je po meni trenutno monitor s 1440p rezolucijom i dalje precenjen. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Ja imam Shimian ovaj od 45k i radi na osx-u u 60 herca. Dell je 10 k vishe ali je mat nije glossy kao shimian. Toplo preporucujem shimian jer ima vrhunske boje i kvalitet izrade je dobar. Best buy definitivno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 ako se izdrkavas, izdrkaj se za ovaj od 55k dell Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts