shw. Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Planiram da za jedno mesec dana uzmem novu grafičku, a ispao sam iz fazona. Mašina je matora, unutra i dalje caruju matori i robusni E8600 3,33GHz i 9800GTX+, a nastavio bih da se sigram u 1680x1050. Menjao bih samo grafičku, tako da me niti interesuje, niti bi mi značio neki high end ubica. Od modernih manshootera mi se povraća, ali bih recimo voleo da igram Wildstar sa nekim normalnim detaljima i da me Dota2 i Diablo 3 ne smaraju ponekad kada su u prilion detalja settingsu. E sad, pretpostavljam da je 660 overkill, a da se dilema svodi na R7 260x i 650ti? Budžet mi je tu negde ispod 20k, ali bih radije da potrošim što manje, pošto i ovako mi miriše da bacam pare. :) Iako sam nvidijaš, vidim da se ovi lože na neki Mantle. Šta da radim i da li da još sačekam ako se sprema neka nova mid linija da obori cene? Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Nema ništa od Mantlea na duže staze, nemoj da ti to bude ozbiljan kriterijum. 650Ti je 660 sa disejblovanim određenim brojem šejdera i 128-bitnom magistralom umesto 192-bitne. Nisu daleko brzinski, jedino što je cena malo jaka u oba slučaja. Za to što ti treba, ja bih rekao da je R7 260X optimum (ali sa X, ne bez X), eventualno GTX 650 Ti-Boost ali za što manje para. (edit: moja prognoza oko Mantlea je bazirana na sadašnjoj situaciji i trendovima, e sad ako za tri godine glavešine sednu i dogovore se da guraju Mantle ne bi li izbacili nekog drugog iz igre, onda jebiga) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted February 16, 2014 Author Report Share Posted February 16, 2014 I još nešto, vidim da ovaj 260x stiže sa 1GB i 2GB. Ima li smisla davati 3k više za to ili ne? Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteXmaN Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 da da,2GB min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Ajd da vidimo da li sam ja nešto naučio od Vudua... Nema svrhe uzimati kartice sa 2GB RAM-a, a da pritom imaju 128-bitnu magistralu Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteXmaN Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 ipak za 3k dobar je to boost,pa eto vredelo makar samo za texture. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 baš sam gledao neke testove dal na kitguru ili tako negde u vezi mantlea, super to radi sa lower mid to low AMD procesorima ali je ispalo da je DX ipak bolji od mid procesora pa naviše, tako da sa te strane nema nekog leba od toga skorije. 260X ti je najjača od navedenih i radiće ti sve tri igre gotivno mada ne očekuj neku zverinu od kartice od koje će biti koristi na neke duže staze tj. u predstojećim naslovima. Najjeftiniji 260x je oko 120€, Sapphire. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Sad pročitah da je Izdao amd rebrand 7870, R7 265, 256bit mm, $150 znaci kod nas 150€ minimum :p Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 al ko zna kad će to kod nas :P Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 20% carina 20% pdv, 20% marža, ne mora ni da dolazi imho Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Ajd da vidimo da li sam ja nešto naučio od Vudua... Nema svrhe uzimati kartice sa 2GB RAM-a, a da pritom imaju 128-bitnu magistralu Pa onako, nije to kao kad su stavljali spori GDDR3, sad imaš kartice sa GDDR5 na 6,5 GHz što zapravo može da istera high detalje uprkos 128-bitnoj magistrali (recimo možeš da igraš Skyrim na ultra sa grafičkim modovima), i zato možeš doći u situaciju da probiješ 1 GB. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Rebrand 7870 je valjda 270x kartica i to ce svakako da ti gura sve moguce u medium to full detaljima. Cena na itsvetu je oko 200E cini mi se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 ima 270X sapphire za nekih knap 20k dinara i to je odličan izbor ali ako hoćeš da prođeš što jeftinije, onda 260X ili da čekaš 265 koja će koštati ko zna koliko i najverovatnije se ne isplati jer ćeš za 2-3 hiljade više imati 270X. 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 E da - meni 7850 gura wildstar skoro sve na full tako da mozes da razmislis i o Radeon 270 (bez X) ako ga ima kod nas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted June 16, 2014 Author Report Share Posted June 16, 2014 Ajmo opet, pošto sam onomad odustao od kupovine. Ima li smisla uzimati 750ti kao pravi NVidia fanboj ili sam sad baš debil ako ne uzmem jebeni ATI 265, zbog brzine i duple magistrale? Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Uzmi GTX,, zbog triput niže potrošnje!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts