Jump to content

Nova grafička za gejmera u tridesetim!

shw.

Recommended Posts

Planiram da za jedno mesec dana uzmem novu grafičku, a ispao sam iz fazona.

Mašina je matora, unutra i dalje caruju matori i robusni E8600 3,33GHz i 9800GTX+, a nastavio bih da se sigram u 1680x1050.

Menjao bih samo grafičku, tako da me niti interesuje, niti bi mi značio neki high end ubica.

Od modernih manshootera mi se povraća, ali bih recimo voleo da igram Wildstar sa nekim normalnim detaljima i da me Dota2 i Diablo 3 ne smaraju ponekad kada su u prilion detalja settingsu.

E sad, pretpostavljam da je 660 overkill, a da se dilema svodi na R7 260x i 650ti?

Budžet mi je tu negde ispod 20k, ali bih radije da potrošim što manje, pošto i ovako mi miriše da bacam pare. :)

Iako sam nvidijaš, vidim da se ovi lože na neki Mantle.

Šta da radim i da li da još sačekam ako se sprema neka nova mid linija da obori cene?

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Nema ništa od Mantlea na duže staze, nemoj da ti to bude ozbiljan kriterijum.

650Ti je 660 sa disejblovanim određenim brojem šejdera i 128-bitnom magistralom umesto 192-bitne. Nisu daleko brzinski, jedino što je cena malo jaka u oba slučaja.

Za to što ti treba, ja bih rekao da je R7 260X optimum (ali sa X, ne bez X), eventualno GTX 650 Ti-Boost ali za što manje para.

(edit: moja prognoza oko Mantlea je bazirana na sadašnjoj situaciji i trendovima, e sad ako za tri godine glavešine sednu i dogovore se da guraju Mantle ne bi li izbacili nekog drugog iz igre, onda jebiga)

I još nešto, vidim da ovaj 260x stiže sa 1GB i 2GB. Ima li smisla davati 3k više za to ili ne?

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

baš sam gledao neke testove dal na kitguru ili tako negde u vezi mantlea, super to radi sa lower mid to low AMD procesorima ali je ispalo da je DX ipak bolji od mid procesora pa naviše, tako da sa te strane nema nekog leba od toga skorije. 260X ti je najjača od navedenih i radiće ti sve tri igre gotivno mada ne očekuj neku zverinu od kartice od koje će biti koristi na neke duže staze tj. u predstojećim naslovima. Najjeftiniji 260x je oko 120€, Sapphire.

pljk!

Ajd da vidimo da li sam ja nešto naučio od Vudua...

Nema svrhe uzimati kartice sa 2GB RAM-a, a da pritom imaju 128-bitnu magistralu

Pa onako, nije to kao kad su stavljali spori GDDR3, sad imaš kartice sa GDDR5 na 6,5 GHz što zapravo može da istera high detalje uprkos 128-bitnoj magistrali (recimo možeš da igraš Skyrim na ultra sa grafičkim modovima), i zato možeš doći u situaciju da probiješ 1 GB.

• Upvote (+1) 1

• 3 months later...

Ajmo opet, pošto sam onomad odustao od kupovine.

Ima li smisla uzimati 750ti kao pravi NVidia fanboj ili sam sad baš debil ako ne uzmem jebeni ATI 265, zbog brzine i duple magistrale?