Jump to content

Chillwind Yeti vs. Twilight Drake


salejemaster

Recommended Posts

Želeo bi da pokrenem malo konstruktivne diskusije. U poslednje vreme pokušavam da ispeglam svoj control paladin špil i žestoko se dvoumim između ove dve kreature. Obe koštaju isto mane što je očigledno. U prosečnim partijama Drake u dupetu može da ima od jedan health do osam. Yeti sa 5 hp nije loš, pogotovo zato što je sigurica, ne može biti sajlensovan. S obzirom da je moj špil u kome planiram da upotrebljavam jednu od ovih kreatura kontrola naravno preferiram drejka pošto može da bude veći dupetu i može više štete da upije. Obe ove kreature ako se odigraju na četvrtom potezu uglavnom pretstavljaju ogromnu metu i protivnih teži da ih ukloni ASAP uglavnom pomoću kompinacije udaranjem manjim kreaturama + neki manji direkt damage spell, u ovakvim situacijama drake pobeđuje. S druke strane ako protivnik ima silence, drake postaje jako loš...U trenutnoj meti mislim da nema previše sajlensa ali dešavalo mi se npr. da mi Shaman odigra earth shock što je ubedljivo najbolja karta protiv drejka. Šta vi mislite/koristi te? 

 

CS2_182.png?4443 vs.  EX1_043.png?4443

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeti je više za agresivne, drejk je za kontrole, tako da bi u tvom slučaju bolji izbor bio drejk. Jebiga, uvek ovaj može da bude ućutkan, ali i Jeti ubijen na hiljadu načina, tako da u nekoj opštoj ravni drejk po meni izlazi kao pobednik, ako igraš špil gde ti se ruka često puni. Jeti je za ''sve karte na sto'' špilove, što udaraju i ne gledaju gde biju :D

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Ako imas ono sranje sto vuce karte dok ih nemas ko protivnik onda je drake lepo resenje, moze postati bolji od yeti-a

ali sto rece choek, silence ti kompletno zatvori to bice i nista nisi uradio tako da ako ne zelis da rizikujes onda vozi Yeti-a jer ti je to const. hp.

Pre bih ga igrao u priest deku, povucem zilion karata sa onim combom i onda mu kazem e sad ti imas attack isti kao health (inner fire) i onda slam u facu.

  • Downvote (-1) 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...