Loopy Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 Imam problem sa kompom koji mi izgleda limitiran na igrice. Naime, kad igram igre (nevezano koliko dugo), desi mi se da mi odjednom grafika zatreperi (flickering) na pola sekunde, i onda posle jedno sekund potpuno se zamrzne. I tako stoji neko vreme, recimo izmedju 30 sekundi i 2 minuta. Posle toga se sve odmrzne i kao nikom nista. To se desava u skroz random trenucima, dok se nesto desava na ekranu, ili samo dok trckaram okolo. E sad, dok se to sve desava, ja mogu da alt-tabujem nazad u Windows i da blejim na sajtovima dok cekam da se odmrzne. Ovo mi se trenutno desava u FFXIV, ali sam primetio da mi se desavalo i u World of Tanks, a i davnih vremena i u WoWu. Windows prijavljuje greske sa grafikom u Error Reportingu, ali ne vidim nikakve sistemske greske u Event Vieweru, ni Application ni System. Graficka (GeForce 650 GTX) je nova, uzeo je pre par nedelja, a iste sam probleme imao sa starom grafickom (GeForce 250 GTS). Takodje sam probao najnovije drajvere, cak i nove beta drajvere. Napajanje je 550W. Jedino sto mi pada na pamet je pregrevanje mozda. Kuciste je staro, bez ikakvih dodatnih ventilatora. Sta bi jos mogao da bude problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 (edited) da ti ne zakucava procesor? Mada da je to, ne bi lako alttabovao ali proveri da ti se prosto nije olabavilo hlađenje sa njemu, ortaku se bukvalno ista stvar desila pre nedelju dana. A možda je do ploče. Edited September 24, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loopy Posted September 24, 2013 Author Report Share Posted September 24, 2013 Pa nesto se razmisljam.. mislim nije do hladjenja sigurno, proveravam cesto i stabilno je. Ali jel moguce da je generacijski toliko velika razlika izmedju GPU i CPU da dolazi do bottleneck efekta i zakucavanja grafike? Procesor je star, 1st gen Core 2 Duo na 3.1 GHz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 Nope Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loopy Posted September 24, 2013 Author Report Share Posted September 24, 2013 Jel imas neku ideju onda? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 Skini HW monitor i pogledaj temperature kartice i procesora kad se zamrzne. Ja sam pisao tamo na WoT forumu da sam menjao ventilator na kartici, bukvalno ta fora, samo posle pola sata igranja krene da glavi, i onda kasnije opet radi normalno. Vidim temperatura grafike ide do 106-107 stepeni kad se to desi. Otvorim, pogledam, tacno fora da kad krene da se greje treba da poveca broj obrtaja ventilatora i on se iz nekog razloga tada zaglavi. Sada je zamenjen starijim modelo, sa stare grafike i sve fercera kako treba. Ako nije pregrevanje onda verujem da je neki softverski problem, ali mislim da je pre ovo prvo. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loopy Posted September 26, 2013 Author Report Share Posted September 26, 2013 Kupio sam novo kuciste - Cooler Master HAF 922 http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/haf-922.html Sve temperature su mi ispod 30C za CPU, GPU, i hard diskove. Jos uvek nisam imao nikakvo zakucavanje, mada nisam nesto dugo ni igrao. Testiracu jos u toku vikenda, ali mislim da je pregrevanje ipak bilo problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts