Jump to content

HD kamera


Sa1Nt

Recommended Posts

Drugari, u fazonu sam da pazarim neku handheld kameru za snimanje raznoraznih proslava, praznika i gluposti pa me zanima vas input sobzirom da se u to razumem kao marica.. poenta je da ima dobru stabilizaciju (da nema treskanja i sl.) i da je flash memorija naravno (ako kasete/diskovi postoje uopste) :D

Link to comment
Share on other sites

Zavisi od toga koliko para si spreman da potrosis - pre 2 godine sam kupio Sony HD kameru (nije mi pri ruci sada tako da ne znam koja joj je oznaka, ali bila je otprilike jedna od najboljih tada), ima bas to sto tebi treba. Snima lepo i danju i nocu, ima opticku stabilizaciju, 5.1 zvuk i mnogo memorije (nikada nisam koristio dodatnu kartu za memoriju). Jos jedan odlican momenat je sto je zakacis direktno na plazmu ili lcdtv preko HDMI i gledas sa nje sve bez kopiranja na komp.

 

Kostala je tada negde oko $1200, mislim da trenutno mozes da kupis za $1000 odlicnu kameru u tom stilu, kao, naprimer, ovo:

 

http://www.sony.rs/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-pj420ve

 

Postoje, naravno, jos bolje kamere, ali je to vec druga cenovna kategorija.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Pa ne znam, pogledaj da li ima neke Sony kamere sa Steady Shot-om za 500 evra. Ako nema, pogledaj jos Canon, Panasonic i JVC, to su uglavnom najbolje kamere. Meni bi negde na dnu liste bio Samsung, mada mozda i on ima nesto dobro za te pare.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Moja logika je da ako ti treba samo da bi zabelezio ta neka porodicna okupljanja, proslave i sranja, bolje da uzmes neki ozbiljan foto aparat, mozda i DSLR koji snima i HD video. Prosto logika je da ce ti kamera biti zabavna jedno prvih 5-6 puta, posle ces je bataliti (jer realno ko ce da se smara da snima tipa pola sata decijeg rodjendana). S druge strane za 500 evra mozes da uzmes krsten aparat i da snimas po potrebi, a realno nema mnogo stvari koje ce ti faliti s kamere. Tipa skoro sam bio na nekoj svadbi gde su likovi celu svadbu malo fotografisali, a malo snimali sa Canon 5D Mk2. Ok, to jeste skuplji aparat, ali s druge strane ni ti ne bi uzimao profi kameru za snimanje, tako da mi deluje da bi ti neki mid-range dslr odradio posao i vise od toga - imao bi i dobar foto aparat. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ovo što zwerko kaže. Za 500-600e možeš da nađeš fin dslr apart sa objektivom i to bi rešilo sve tvoje probleme! :) Ako se odlučiš za to, čekiraj fotoberzu (u slučaju da želiš nešto polovno).

 

Inače, 5D je vrh aparat, jedan od najboljih koje sam imao priliku da koristim. Mana je što samo telo sad košta oko 800-1200e :D

:v

Link to comment
Share on other sites

Sasvim pristojna kamera. Ovaj mod 1080p 50 fps je strava, uvek tako snimam jer je video mnogo prirodniji nekako.

 

Shto se DSLR-a tice, samo oni koji su u rangu od 800-1000 evra i vise snimaju kako treba. A i stalno gube fokus, nisu dobri za snimanje u pokretu i tesko je zumirati na njima. Mi koristimo 5D Mark 2 u studiju za snimanje svakakvih reklama i filmica, za to je super, ali opet samo sa stativa i samo pri dobrom svetlu.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Ја лично патим од стероскопског ефекта који праве CMOS плочице. GoPro имам и он има CMOS, али има велику предност јер је јако мали и лаган. Са друге стране, ако бих куповао камеру камеру која стаје у шаку, увек би узео са CCD чипом.

Ако сам превише конфузан, погледајте само неко поређење CMOS и CCD-a, као например ово:
http://youtu.be/-N4p6Osvf50

Everytime I cross the line

I push the boundaries out a little...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...