Sa1Nt Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Drugari, u fazonu sam da pazarim neku handheld kameru za snimanje raznoraznih proslava, praznika i gluposti pa me zanima vas input sobzirom da se u to razumem kao marica.. poenta je da ima dobru stabilizaciju (da nema treskanja i sl.) i da je flash memorija naravno (ako kasete/diskovi postoje uopste) :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Zavisi od toga koliko para si spreman da potrosis - pre 2 godine sam kupio Sony HD kameru (nije mi pri ruci sada tako da ne znam koja joj je oznaka, ali bila je otprilike jedna od najboljih tada), ima bas to sto tebi treba. Snima lepo i danju i nocu, ima opticku stabilizaciju, 5.1 zvuk i mnogo memorije (nikada nisam koristio dodatnu kartu za memoriju). Jos jedan odlican momenat je sto je zakacis direktno na plazmu ili lcdtv preko HDMI i gledas sa nje sve bez kopiranja na komp. Kostala je tada negde oko $1200, mislim da trenutno mozes da kupis za $1000 odlicnu kameru u tom stilu, kao, naprimer, ovo: http://www.sony.rs/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-pj420ve Postoje, naravno, jos bolje kamere, ali je to vec druga cenovna kategorija. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 'fala Srbo care! deluje mi to malo mnogo, al' nemam pojma dal' recimo za 500e mozhe da se uzme solidna kamera recimo.. sve preko toga mi deluje bash mnogo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Pa ne znam, pogledaj da li ima neke Sony kamere sa Steady Shot-om za 500 evra. Ako nema, pogledaj jos Canon, Panasonic i JVC, to su uglavnom najbolje kamere. Meni bi negde na dnu liste bio Samsung, mada mozda i on ima nesto dobro za te pare. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Moja logika je da ako ti treba samo da bi zabelezio ta neka porodicna okupljanja, proslave i sranja, bolje da uzmes neki ozbiljan foto aparat, mozda i DSLR koji snima i HD video. Prosto logika je da ce ti kamera biti zabavna jedno prvih 5-6 puta, posle ces je bataliti (jer realno ko ce da se smara da snima tipa pola sata decijeg rodjendana). S druge strane za 500 evra mozes da uzmes krsten aparat i da snimas po potrebi, a realno nema mnogo stvari koje ce ti faliti s kamere. Tipa skoro sam bio na nekoj svadbi gde su likovi celu svadbu malo fotografisali, a malo snimali sa Canon 5D Mk2. Ok, to jeste skuplji aparat, ali s druge strane ni ti ne bi uzimao profi kameru za snimanje, tako da mi deluje da bi ti neki mid-range dslr odradio posao i vise od toga - imao bi i dobar foto aparat. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Ovo što zwerko kaže. Za 500-600e možeš da nađeš fin dslr apart sa objektivom i to bi rešilo sve tvoje probleme! :) Ako se odlučiš za to, čekiraj fotoberzu (u slučaju da želiš nešto polovno). Inače, 5D je vrh aparat, jedan od najboljih koje sam imao priliku da koristim. Mana je što samo telo sad košta oko 800-1200e :D Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 30, 2013 Author Report Share Posted August 30, 2013 DLSR podrazumeva drkanje sa podesavanjima sto mene ne zanima (ISO, dafuq?) sta mislite o http://www.tehnomanija.rs/kamere/canon-kamera-legria-hf-r46-re--poklon-torbica-i-4gb-kartica.html ?: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Sasvim pristojna kamera. Ovaj mod 1080p 50 fps je strava, uvek tako snimam jer je video mnogo prirodniji nekako. Shto se DSLR-a tice, samo oni koji su u rangu od 800-1000 evra i vise snimaju kako treba. A i stalno gube fokus, nisu dobri za snimanje u pokretu i tesko je zumirati na njima. Mi koristimo 5D Mark 2 u studiju za snimanje svakakvih reklama i filmica, za to je super, ali opet samo sa stativa i samo pri dobrom svetlu. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 31, 2013 Author Report Share Posted August 31, 2013 'fala drugari a ti Srbo imash pivo od mene kad se pojavish ovde opet :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Mi koristimo 5D Mark 2 u studiju za snimanje svakakvih reklama i filmica, za to je super, ali opet samo sa stativa i samo pri dobrom svetlu. pa kad numete Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Uzmi gopro 3 black, sad imas i preview dok snimas na aplikaciji za android/iphone. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Ја лично патим од стероскопског ефекта који праве CMOS плочице. GoPro имам и он има CMOS, али има велику предност јер је јако мали и лаган. Са друге стране, ако бих куповао камеру камеру која стаје у шаку, увек би узео са CCD чипом. Ако сам превише конфузан, погледајте само неко поређење CMOS и CCD-a, као например ово:http://youtu.be/-N4p6Osvf50 Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 (edited) pa kad numete Nauci nas, o veliki Pejo! Edited September 1, 2013 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Spu kako da znamo dal je ccd ili cmos senzor? jel to uopste pise u nekim specifikacijama? Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Mora pisati! Ako ne pise, pitaj ... meni je to kljucna stvar, to je srce kamere. Ostatak komponenti je isti na svim kamerama verovatno. Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 20, 2013 Author Report Share Posted September 20, 2013 Uzeo sam na kraju ovo btw: http://store.sony.com/p/Sony-Alpha-NEX-3N-Interchangeable-Lens-Camera-16-50mm-Lens/en/p/NEX3NL/B :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Khm, khm, a napljuvaste me kad sam predlagao foto aparat :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 20, 2013 Author Report Share Posted September 20, 2013 jebiga, vagao sam i skontao da mi je ovo najbolje reshenje.. prosumer kategorija, odlicne fotke, idiot i full HD snimak :) plus mu se menja objektiv al' to sigurno necu raditi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts