ImbaQQ Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 MoBo: Asus Gryphon Z87 CPU: Core i7-4770k Cooler: Antec Kuhler 920 RAM: 4x8GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX GPU: 2x nVIDIA GTX 580 1.5GB HDD: 2x Samsung Series 830 128GB (2x128GB) + 2TB WD Green ODD: Samsung DVD-RW 224 PSU: Super Flower SF-800P14HE 800W Provedoh dane citajuci review-e, gledajuci po tjubu... smorio sam i sebe i druge... Uglavnom, i pored toga sto ce biti 2x GTX580 masina nije namenjena za igranje vec za GPU rendering (ni jedna igra koju ja igram nije mladja od 2006. godine). Znam da je dosta ljudi protiv toga ali mislislim da je ovo dobitna kombinacija kad se uzme u obzir brzina/kvalitet renderinga u iRay/Vray RT uzimajuci u obzir da jako jako jako zavisim od last minute renderinga. A za slucajeve kad imam vremena da pustim masinu da radi dugo vremena tu je CPU overklokovan (nadam se oko 4.4GHz) i 32GB RAM pa neka tandrce koliko mu volja. SSD-ove vec imam pa cu samo da ih prebacim, isto monitor, dvd i kuciste dok ne naprave neko za mikroATX koje mi se svidja (LOL). Nadam se da je napajanje dovoljno, posto sam na svakom zivom review-u za 580SLI video da je max potrosnja nekih ~740W za kompletan sistem sa overklokovanim procesorom. Dugo sam se dvoumio da li z87 ili z77 platforma ali odlucih se za novije. To je to u principu, nece biti dodavano nista niti menjano jer koliko vidim ni GTX 600 ni 700 nisu bolje u renderingu od GTX 580 a i ploca podrzava max x8/x8 PCI-E v3.0 sto je valjda ekvivalent x16/x16 PCI-E v2.0 a sto opet GTX 580 i jesu. Aminujte pa da ne razbijam vise glavu, dovoljno je :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Pa samo pitanje zasto mATX ploca? Ja bih ipak isao pre za neku standardnu ATX plocu, posto je komp za posao nikad se ne zna da li ces mozda morati da dodas neku karticu... I drugo pitanje - a gde ces da nadjes dve GTX580? Osim ako naravno to vec nemas osigurano. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 (edited) edit: ok pola teksta nisam procitao :D od svega ostaje samo - zasto ta ploca Edited August 1, 2013 by peja_ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 stvarno, za te pare imaš ploče sa sličnim ili boljim specifikacijama, i to ne samo ASUS, AsRock sabija u poslednje vreme sa svojim Extreme pločama. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Ja u dva kompa imam Z68 Asrock extreme ploce i realno ne bih ih preporucio nikome :) Bolje je dati malo vise para i nemati raznorazne "quirkove" koje imaju iz nekog razloga. Doduse ja se ne bavim overclockingom pa u tom domenu ne mogu da pricam. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 mATX iz razloga sto nemam potrebu za full ATX i brdom slotova a ovaj model, Gryphon, zadovoljava sve potrebe i uz to je bas nahvaljena. @zverko, osigurano ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 razmisli malo da li stvarno zelis da nabijes 2 graficke i sve ostalo u neki prdavac od kucista Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Ja u dva kompa imam Z68 Asrock extreme ploce i realno ne bih ih preporucio nikome :) što? čisto me zanima? Ja u posledenje vreme viđam baš pozitivne rivjuove ovih z87 extreme ploča. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Pa konkretno je moja zamerka najvise na RAID kontroler, sto ne mora konkretno da bude slucaj s svim njihovim plocama, ali prosto kad das 160 evra za plocu racunas da ce sve raditi kako je reklamirano. Problem je sto sam ja hteo da napravim RAID niz od 6 diskova, sto u teoriji moze, u praksi je to kontroler odradio ali se onda desava da nicim izazvan samo zabada komp. Svi drugi uzroci su iskljuceni, probavano s razlicitim hardovima, memorijama, procesorima i svime ostalim, bukvalno je do ploce, tj njenog kontrolera. Sad ok, kazem nije to nesto sto svako koristi i verovatno bi vecini ljudi radila ploca kako treba, ali konkretno je meni trebala ta stvar u tom momentu i ne radi, samim tim imam pravo da ih pljujem :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 e jbg. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts