Jump to content

Premier League 2013/2014

alfa

Recommended Posts

sve to stoji ljudi al on nije pustao chicharita kad su mu povredjeni taj runi i persi,nije pustao ni kagavu,on je pustao engleze od kojih polovina nisu ni za klupu,nije iskoristio ono sto ima,meksikanac,kad god je igrao on je tresao mreze,a jedva da je igrao...videcemo gigsa,ubedjen sam da ce biti mnogo uspesniji od mojesa kojem zelim neki klub iz championshipa :)

Slažem se, Starbak, u redu je, let's move on :-) Ne mislim da ih skloniš na celu sezonu, već, ono, na nedelju-dve-tri, povreda, suspenzija... Naravno da bi duvali da ih nemaju cele sezone, ko to spori?

@mohr - za Čikarita i Kagavu ne znam, možda si u pravu, možda ne, opet napominjem da ne možemo mi znati bolje od menadžera koji je igrač u kakvoj formi i koliko može pružiti... Oni su na trenizima, oni znaju ko je spreman, ko nije, ko vuče povredu, ko ne. Samo pokušavam da ti pomognem da shvatiš da taj United nije tako dobar, jak i izblansiran tim kao što ta ubedljivo osvojena titiula naizgled pokazuje. Da je timu potrebna kompletna restauracija, i da je mega fail tako rano otpustiti Mojesa, koji je počeo da to sprovodi. I, opet, ne možeš ti ili neki drugi Mojes hater znati bolje od jednog Gerija Nevila šta se stvarno dešava u Unitedu, i biti tako siguran da si ti u pravu, a on nije :-)

Edited by milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

@Stija:

upravo, Suarez je dao ili namestio ukupno 43 gola (30+13) ako se ne varam, bez njega ne bi bili top4, no way

ovo za Kagavu i malog Meksikanca se slažem, ali svejedno oni nisu igrači koji će sami izneti sezonu i izbaciti 15 golova ili asistencija

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

ovo za Kagavu i malog Meksikanca se slažem, ali svejedno oni nisu igrači koji će sami izneti sezonu i izbaciti 15 golova ili asistencija

Upravo to i ja tvrdim, da United ima samo dva igrača sposobna za takvo nešto, i nijednog potencijalno sposobnog, dok drugi imaju više takvih na raspolaganju, i relativno adekvatne zamene za njih kada nisu dostupni zbog povreda/suspenzija.

Edit:

A i jedini realan način na koji bismo mi mogli znati bolje od Mojesa/Fergusona treba li da igra Velbek ili Čikarito bi bilo da gledamo i snimamo treninge, pregledamo snimke, imamo detaljan uvid u njihove medicinske kartone, kardio rezultate itd... Ja to ne radim, ne znam za vas, doduše ;-) Menadžer najbolje zna ko je najspremniji da igra, o tome ga savetuju pomoćni trener(i), školovani lekari/fizioterapeuti/kurci/palci, i za mene je to svetinja, iskreno.

Edited by milanche

fergi 87 nije imao sampionski tim,ne znam sto mi te reci stavljas u usta,necu da se raspravljam sa vama,isfrustrirani ste :D,a najjaci mi je ovaj sto kaze da su mu doveli felainija,kao da ga on sam nije trazio,jos iz evertona  [roflmao]

vidi se da si usputni navijac..i da o klubu za koji cak i navijas nemas pojma..nego usput procitas kurir sport i zakljucis sta i kako

Felainija je uzeo prinudno, nije mu bio ni 5i pik..Biddovao je i zeleo tokom leta, redom : Thiaga, Krosa, Fabregasa i Hereru iz Bilbaa, Plus je i pitao dal je Verati slobodan i zeleli su da posalju Kagavu + kesh..naravno, psg ga je odjebao..

to sto je dosada (uspesno) vodio samo everton ne znaci da nije proslo leto shvatio da timu fali jebeni Cmf, koji bi pokusao da zameni skolsa..Gadjao je velike igrace jer vodi veliki klub, i vecinom je za njihovo nedovodjenje kriv direktor Ed Woodward, i u tome se slaze vecina navijaca samog kluba

Pravih navijaca mislim..koji su u toku

ma dečko bre veze nema, ne znam šta se raspravljate sa njim

Za njega je Koma doktor fudbala

to je tačno, ali je opet koma

Da rezimiram neko svoje misljenje:

Mojes, losi rezultati, ali glupo je po meni pricati da je Ser Alex sa istom tom ekipom uzeo prosle godine titulu a Mojes ne moze. Po meni je to i logicno, Man Utd je koliko godina bio klub barem 50% upravo zbog Ser Alex-a i tog autoriteta, pogotovo za ove starije igrace Man Utd-a, sigurno je bilo potpuno cudno kad je dosao neko drugi i zeleli to ili ne ne mogu da imaju isti respekt, iako verujem da je Mojes dosta losiji trener or Ser Alex. Kada pogledam ekipu Mancestera, ne bih mogao da zamislim da bilo ko sa njima osvoji titulu, cak ni Ser Alex, koji da je ostao, bi verovatno doveo neko pojacanje jer je svako zeleo da ima takvog trenera, jer iako vise nije trener on ima veliku ulogu u klubu i Grejzlerovi(ako sam ubo prezime) ga dosta postuju.

S ovom ekipom dosta drugih trenera isto ne bi nista uradilo, mogu da zamislim eventualno borbu za 4 mesto, ne vise od toga... Pogledajte vi L'pool koji gazi ove sezone, Chelsea koji igra tvrdo iako igra mozda i najodvratniji fudbal, Siti koji igra napadacki i ne pita nista, puni mreze lako slabim ekipama i dokazao je sada na Enfildu da mogu da se kidaju i sa top3 ekipama u ovom trenutku. Man Utd je po meni mogao biti u ranku Arsenala i Everton-a ove sezone.

Po meni je veca blamaza Totenhema ove sezone, koji je uzeo toliko novih igraca od kojih sam dosta ocekivao, a imali su samo onu finu seriju na pocetku (citaj penale soldada i pobede od 1:0) kad sam se nadao da ce krenuti da igraju fudbal, ustvari su klasicna ekipa koja prima po par komada protiv jacih ekipa, tuzno ali tako je, dok Man Utd nije promenio mnogo postavu, i dosta tu stvari ima da se menja... Po meni nije stvar u Mojesu, iako on mozda nije covek za ovakav klub, hitno je potrebno par pojacanja!!!

vidi se da si usputni navijac..i da o klubu za koji cak i navijas nemas pojma..nego usput procitas kurir sport i zakljucis sta i kako

Felainija je uzeo prinudno, nije mu bio ni 5i pik..Biddovao je i zeleo tokom leta, redom : Thiaga, Krosa, Fabregasa i Hereru iz Bilbaa, Plus je i pitao dal je Verati slobodan i zeleli su da posalju Kagavu + kesh..naravno, psg ga je odjebao..

to sto je dosada (uspesno) vodio samo everton ne znaci da nije proslo leto shvatio da timu fali jebeni Cmf, koji bi pokusao da zameni skolsa..Gadjao je velike igrace jer vodi veliki klub, i vecinom je za njihovo nedovodjenje kriv direktor Ed Woodward, i u tome se slaze vecina navijaca samog kluba

Pravih navijaca mislim..koji su u toku

nigde ja nisam ni rekao da je felaini bio prvi pick ali reci da ga mojes nije trazio je krajnje smesno,trazio je on i baines-a pored gore navedenih,ako je pratiti klub skoro 20 godina biti usputni navijac,nek ti bude...matu niko i ne spominje a rezultati su i dalje ocaj,razlika izmedju mene i vas je sto sam ja taj isti fudbal igrao preko 10 godina a vi pikali na poljancetu s vremena na vreme ...necu se vise obarati s vama.

GLORY GLORY MAN UNITED ! :)

• Downvote (-1) 3

razlika izmedju mene i vas je sto sam ja taj isti fudbal igrao preko 10 godina a vi pikali na poljancetu s vremena na vreme ...necu se vise obarati s vama.

то је тај аргумент [roflmao]

Um caruje, Dundo Maroje!

Pa u šta si ti, sine, sprcao 20 godina praćenja fidbala i tog svog Uniteda, da napišeš ovakvo nešto. :-)

ako dodje klop kao sto se prica videcete da je to tim koji bez problema moze top 4 a da nikog i ne dovedu...

Prosečan top 4 tim Premier lige ima, otprilike, između 4 i 7 kreativnih, vanserijskih igrača, na koje uvek možeš da računaš da mogu da reše neku tešku utakmicu, a kad su par njih povređeni/suspendovani ili ima nije dan, ima drugih dvojica koji mogu dostojno da ih zamene. I to su igrači sa relativno visokom šansom da u toku sezone sastave dvocifren broj golova i/il asistencija.

Suarez, Staridž, Kutinjo, Sterling, Džerard;

Azar, Oskar, Surle, Lampard, Vilijan;

Aguero, Džeko, Negredo, Nasri, Jaja, Silva;

Ozil, Žiru, Volkot, Remzi, Ox;

Ajde mi daj spisak tih igrača za taj top 4 United, probaj da staviš nekog pored Runija i Persija, a da sam sebi ne ispadneš smešan...Sve su to istrošeni ili jednostavno nedovoljno kvalitetni igrači. Ona opaska za intertoto tim, iako si je bacio u šali, je nešto najbliže istini što si postovao ovde. Pola tih igrača su kvalitetom možda nivo Svonsija i Stouka, a druga polovina su materijal za novi QPR, realno. Izuzev Mate, koji još mora da rastrese rđu sadkupljenu na Čelzijevoj klupi, i možda onog Šiptara, koji je potencijalno potencijal...

Nema tog boga fudbalskog menadžmenta koji bi sa njima osvojio top 4 u ovako ludoj konkurenciji, i suludo je bilo to očekivati od bilo kojeg menadžera. Kriviti Mojesa za očigledan propust Fergusona i vlasnika kluba, koji nisu na vreme formirali i pokrenuli nekakav plan za seamless smenu generacija, suludo je. Umesto toga, oni su dve godine silovali da se Ferguson oprosti sa titulom, a sad kad je došlo da plate ceh za takvo vođenje, kriv je neki tamo Mojes... Silly Manure :-)

Edited by milanche

Pored Rooneya i Van Persiea, Kagawa i Mata su realno vrhunski kalibar.

Samo zbog pogrešnog korišćenja njih dvojice Moyes treba da leti. Iskreno mislim da on nije dovoljno jak trener da vodi Manchester United kako treba. Više je Tier 2, nego Tier 1 trener.

Stoji da je iz ovog tima Fergie izvlačio oko 150% :) + je iz sudija izvlačio 200%. ;) (što sa Moyesom isto nije slučaj)

Stoji i da je vrlo nezahvalno zameniti Fergiea, pošto su njegovi uspesi besmisleno veliki.

Stoji i da postoji zamor materijala i generalno loša selekcija.

Stoji i da je Van Persie bio ispovređivan i van forme, što nije nelogično pošto je prošle godine imao sezonu karijere, a bilo je nemoguće da to ponovi.

No, po meni, vrhunski trener bi se sa takvim timom borio za 4. mesto do kraja.

Doduše, ako je tačna priča da čekaju da završi godinu da bi ga jeftinije otpustili, moguće je da su i on i igrači digli ruke na pola sezone, pošto su tada još mogli da sanjaju o tom četvrtom mestu.

• Upvote (+1) 2

.: l@w
.: co-founder of kouteki

nigde ja nisam ni rekao da je felaini bio prvi pick ali reci da ga mojes nije trazio je krajnje smesno,trazio je on i baines-a pored gore navedenih,ako je pratiti klub skoro 20 godina biti usputni navijac,nek ti bude...matu niko i ne spominje a rezultati su i dalje ocaj,razlika izmedju mene i vas je sto sam ja taj isti fudbal igrao preko 10 godina a vi pikali na poljancetu s vremena na vreme ...necu se vise obarati s vama.

GLORY GLORY MAN UNITED ! :)

pošto je Ratko Dostanić igrao u Francuskoj, a AVB nije nikada bio fudbaler, znači da je Ratko bolji trener i više zna, jer je ipak igrao taj fudbal?

Pored Rooneya i Van Persiea, Kagawa i Mata su realno vrhunski kalibar.

Samo zbog pogrešnog korišćenja njih dvojice Moyes treba da leti. Iskreno mislim da on nije dovoljno jak trener da vodi Manchester United kako treba. Više je Tier 2, nego Tier 1 trener.

Stoji da je iz ovog tima Fergie izvlačio oko 150% :) + je iz sudija izvlačio 200%. ;) (što sa Moyesom isto nije slučaj)

Stoji i da je vrlo nezahvalno zameniti Fergiea, pošto su njegovi uspesi besmisleno veliki.

Stoji i da postoji zamor materijala i generalno loša selekcija.

Stoji i da je Van Persie bio ispovređivan i van forme, što nije nelogično pošto je prošle godine imao sezonu karijere, a bilo je nemoguće da to ponovi.

No, po meni, vrhunski trener bi se sa takvim timom borio za 4. mesto do kraja.

Doduše, ako je tačna priča da čekaju da završi godinu da bi ga jeftinije otpustili, moguće je da su i on i igrači digli ruke na pola sezone, pošto su tada još mogli da sanjaju o tom četvrtom mestu.

Jako lepo sastavljen i argumentovan post, eto, mene si ubedio da sad mislim da možda Mojes i nije imao kvalitet za vođenje top tima. A možda, opet, i jeste:-) Poenta je da nikad nećemo saznati, i da je zbog celokupne loše politike oko njegovog angažmana, tretmana, i nerealnih očekivanja MUTD za bar godinu dana produžio taj težak period smene generacija i menadžera, i adaptacije na to sve... I za to su najpre, IMHO, krivi rukovodstvo i možda Ferguson, pa tek onda Mojes. I opet, možda možemo da mu zamerimo što nije bolje koristio/tretirao Matu, Kagavu, Cicarita, i Vidića, a, s druge strane, ono moje - kojom magijom mi možemo znati ko je bolji i spremniji u datom trenutku od menadžera tima?

Borba za 4. mesto jese u još u startu bila njihov realni maksimum, uz sve probleme koje imaju, i igranej Lige šamiona, jer niko objektivan nije mogao očekivati da mogu osvojiti i približno bodova koliko Siti, Čelzi i Arsenal. U tu priču su se ubrzo uključila oba kluba iz Liverpula, i pokazala da mogu ispred Uniteda, a i Totenhem, iako se još bori da formira nešto što liči na tim u post-bejl eri, ipak je jak dovoljno da se ugura ispred. I tu United i jeste, još u igri za to 6. mesto, jebiga, takva je liga, svake godine otprilike 3 tima izdominiraju, a dva eksplodiraju, pa se ti sad bori za top 4...

Edited by milanche

Pazi, ne možemo znati ništa, ali možemo da imamo neko mišljenje bazirano na svakojakim stvarima. :P

Meni je, recimo, Moyes bio super prvih par sezona kada je igrao carski sa Evertonom, a onda se nekako utopio u sivilo i nije napredovao.

I ne vidim da je sa Unitedom igrao ništa bolje nego sa njima, a evo Martinez ima šansu da ih uvede (Everton, jelte) u LŠ ako dobije City, a Arsenal kiksne još jednom. :)

Rodgers mi je recimo bio rezervna opcija, a pre bih uzeo Martineza onomad kad je Keni otpušten. Čak je njegova/Poolova igra imala dosta manjkavosti u početku. Mislim, ima i dalje tu oho-ho mesta za poboljšanje, ali mi se čini da se manje retardira prilikom izmena, da sada pokušava da igra više taktičkih postavki, a da fura svoj stil igre. I tu vidim da napreduju i on i tim, što je velika stvar. A najveća stvar je ta motivacija, pošto ljudi idu i kidaju dok mogu. Kad bi mogli da kidaju svih 90 minuta, gde bi bio kraj. A uz ozbiljniju klupu i još jedan dobar pripremni period, možda će i moći sledeće sezone...

A konto sreće i opravdanja. Suarez je propustio prvih mesec i po sezone, Sturridge je često povređen, Coutinho još nije u punoj formi nakon povrede, Lucas se raspada, Allen se raspada. Jedini bek koji igra ozbiljno je mali Flanno. Johnson je kriminalno loš. Škrtel je ubedljivo najbolji štoper kog imamo u ovom trenutku. I opet smo na 7 bodova od osigurane titule, tri kola do kraja. Meni je to neverovatno i predivno.

I realno, jebe mi se za Moyesa i Manchester, pošto je ovaj Pool priča godine u Premier ligi, čak i ako bude treći.

A nećemo biti treći, pošto...

Osvajamo!

• Upvote (+1) 1

.: l@w
.: co-founder of kouteki

^

realno, skroz si u pravu za igrace poola i forumu..nikada nisam video, otkako gledam fudbal, da jedan lik svojim znanjem tako povuce bas ceo tim koji se raspada..A to sada radi Suarez..niti ima ko da mu da bas puno upotrebljivih lopti (plus je Staridz cesto sebican) niti ima pored sebe nekog killer strikera, tipa Krespo nekada, pa da mu dodaje da ovaj sipa..Dzerard ga trazi i trudi se, ali ni to nije taj Dzerard od npr 2005-2008..a i povukao se malo na dmf-a jer igra s debilima na sredini..

Suarez uzme loptu, nabije onu glavu nadole, i prodje ljude kao na igrici, i samo odluci dal ce da sutne da da gol ili da doda..30 golova, 14 asistencija i siguran sam 90% izborenih penala, jer stalno pada i gadja ljude u ruke:)

Cast Mesiju i Ronaldu, ali oni ipak igraju u vrhunskim ekipama..Brinem se sta bi Suarez radio u nekoj od tih ekipa..ako je u PL dao 30, u Spaniji bi mu prognozirao bar 50-60

• Upvote (+1) 1

Pa to je zato što su se uklopili u onu formulu od min 4-7 game-winning kreativaca, pa i ako dvojici ne ide ili ne igraju, ima ko može da dobije meč. I meni je prva Rodžersova polusezona bila za plakanje, i razlog da zavapim za Kenijevim uspesima u Karling i FA kupu. Ipak je čoveku data šansa, uz malo sreće sa dovođenjem Staridža i Kutinja sve je krenulo na bolje pre nego što se očekvialo. I, da parafraziram Nevila, pun mi je kurac te (Romanove?) politike karanja menadžera u bulju čim nešto ne valja. Godinu do dve treba da menadžer pokaže ide li pravim putem ili ne. Svi top 4 timovi su imali mečeve u kojima im je falilo po jedan ili dva ključna igrača, i opet su delovali kao moćni timovi, i grajndovali bodove, ali United se tome nije mogao nadati.

Na konto Kutinja - obožavam ga, ali imao je on i pre i posle povrede dovoljno vremena da visi u teretani i nabije ono što mu nedostaje da uđe u top 10 PL igrača već sada - fizičku snagu i izdržljivost. Valjda će se izboriti sa tom lenjošću do sledeće sezone, jer je šteta da propadne takav potencijal zbof toga :-)

Takva je PL, u ostalim ligama su ti dva ekstra igrača više nego dovoljna da ućeš u Ligu Šampiona, ali u PL je to postalo gladijatorska borba sa ogromnog konkurencijom. Ili dominiraš (Siti, Čelzi, Arsenal pre proleća), ili eksplodiraš (Liverpul, donekle Everton), ili se boriš za 6. mesto, to je otprilike tako... Najrealnije bi bilo da top 5 PL timova ide u LŠ, ali ne verujem da će se takvo nešto dogoditi...

Edited by milanche

Ау брате :))))

Пре свега, то што говориш за Хендерсона и Алена је слично ономе што говоре за Росицког и Флечера, кад их хвале наравно.

Одбрана Пула такође, јебо ти ту одбрану када се ослања на то што напад да 500 голова по текми, а они приме 300 :)) И онда ми Скаузери извлаче неке податке како Шкртел има највише избацивања у лиги, јебени статистичари.

То што нису играли у Европи и Суарез је дефинитивно, како ствари стоје, узрок освајања лиге. Додао бих још и Стивија који некако делује ко ћале својим ауторитетом и бодрењем других. Свакако би ми највише било драго због њега да Пул узме титулу. Морате да скапирате да противници 70% своје одбране фокусирају на Суарезу, што користе остали играчи НАВАЛЕ. Нико као он не може толико сам да реши све... Ја не знам да ли сте ви слепи или одбијате да поверујете у то :)

Um caruje, Dundo Maroje!

A treba verovati u to da je moguce da neko osvoji PL samo zato sto ima Suareza ? I odakle vadite te procente, 70% odbrane fokusira na Suarezu ? Zasto bas 70%, zasto ne 68 ili 54 , stvarno me zanima kako dolazite do tih cifara o kojima govorite sa sigurnoscu :D :D :D 

Mogao bi neko da javi englezima da se ne debilisu sa zvanjem Sterlinga, Staridza, Hendersona i Flanagana u repku, ipak su oni niko i nista i da nema Suareza  igrali bi league 2 

Ja ne znam da li neko stvarno moze da veruje u to da PL moze da osvoji one man show :)

Lubenica, sve ono što si malopre naveo u odbranu Liverpulovih midfieldera sam hteo i ja da napišem, posebno za Alena i Hendesona, ali nisam, da ne bih hajpovao, i da se ne bih posle kajao :-) Ja čak verujem da je individualno pobolješanje Suareza ove godine samo 50% njegovog overall uspeha (jači je na lopti i u duelu, brži, bolje dribla, bolje finišira, i nešto je disciplinovaniji), a drugu polovinu duguje poboljšanju tih ostallih veznih i krilnih igrača, da ih sad ne nabrajam, naveo si ih ti sve u postu... I, naravno, Rodžersovoj taktici, jer, da je, recimo, igrao za Čelzi, sumnjam da bi dao više od 15-20 golova, i vezao više od 5-6 asistencija...

Edited by milanche

Mogao bi neko da javi englezima da se ne debilisu sa zvanjem Sterlinga, Staridza, Hendersona i Flanagana u repku, ipak su oni niko i nista i da nema Suareza  igrali bi league 2

Група Д

Уругвај, Костарика (ладно пишемо заједно ово), Енглеска, Италија

Енглези ако изборе Лигу Европе да певају :)

Um caruje, Dundo Maroje!

@alfy: nije logično da porediš Flečera i Rosickog sa Hendersonom i Alenom, jer su prvi 30+ godina matori, a ovi su malđi od 25, što znači da im predstoji 2-4 godine do prime forme, i normalno je da postoji neka vrsta očekivanja i uzbuđenja kada tako mladi igrači postepeno, ali očigledno napreduju. Niko od nas ne tvrdi da su Alen i Henderson novi Džerard i Skols ostrvskog fudbala, ali kredit treba dati gde mu je mesto, i priznati da su na dobrom putu da postanu makar pristojni midfielderi. IMHO, henderson će to 100% i postati, za Alena nisam siguran.

A ovo

"Морате да скапирате да противници 70% своје одбране фокусирају на Суарезу, што користе остали играчи НАВАЛЕ. Нико као он не може толико сам да реши све... Ја не знам да ли сте ви слепи или одбијате да поверујете у то :)"

Ne da kapiram to, nego ću da potpišem kad i gde hoćeš, samo ne vidim šta je tu loše, to je najnormalniji element fudbala i fudbalske taktike, nećeš valjda da kažeš da je Liverpul prvi provalio foru da se i osrednji ofanzivci mogu šlepati i iskoristiti fokus protivnika na najboljem igraču? Ili da ima nečeg nečasnog u tome? :-) I da nisu titule tako uzimane? :-) A tu je ti taj, PRIZNAJEM, ne baš objektivan podatak sa početka sezone (znam, statistika je kurva...) - tri utakmice bez Suereza - tri vezane pobede...

Edited by milanche