SpC Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Ne, ne, bocni zidovi su drugi stanovi, moja vertikala je u sredini zgrade i od spoljnih zidova imam samo krov i jedan spoljni zid na donjem spratu sa izlazom na terasu.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Da, jasno... Sjebano. A kakav ti je krov? Jel ti se vide te kose grede ili ne? Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Paaa, gipsom je "spusten" plafon, tako da jedino da rasturim plafon da bi ih video :/ Stavicu dole klimu i onda uzeti jedan ventilator koji ce da duva hladan vazduh usmereno ka gore Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 instaliraj spoljnu jedinicu na donjem spratu a ona creva provuci kroz unutrašnjost stana do potkrovlja (i zamaskiraj ih nečim, naravno). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Mislio sam na krov, kao dal je crep ili nesto drugo. Valjda imas neki krovni prozor gore? Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Ivane, u toj varijanti bih imao jedno 6 metara instalacija, sto ne dolazi u obzir. Onda bi mi trebalo dodatno punjenje freonom i znacajno jaca klima :/ Djolo, trebalo bi da je tegola, nisam 100% siguran.. A prozor imam, naravno :) Najverovatnije je da cu sad uzeti jedan inverter dole u prizemlju pa kolko oladi oladio je, a onda naknadno uzeti i jednu pokretnu pa se prikopcati na ventilaciju od kupatila i njome hladiti dodatno sprat.. Sta mislite vi generalno, da l' se isplati dati 20 000 vise za LG koji na papiru i nije mnogo jaci od Midea-e? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Jel ti ista garancija i koliko je uopste midea? Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) Брате је л' си нашао можда решење за овај проблем? Ја имам две спаваће собе у поткровљу под косинама, а немам нити један једини спољни зид (осим крова) :/ Ако уградим климу на доњи спрат, могу само да плачем јер ће разлика у температури лети бити у 10степени-- ololol, nema resenja za ovo Svakog leta... stavim taj pingvin na komodu pored prozora, i oko tog prozora u sobi napravio sam sistem.. otvorim prozor dovoljno da izadje cev... i uzmem selotejpa kilo i stirodura .. i napravim na silu onako oblepim sve , postavim sundjere (kao termoizolaciju)... i tako se hladim. Cak i sa time nije dovoljno da se spusti temperatura ispod ispod 28 stepeni kad su napolju bas paklene vrucine ono 35+. Tu mi je dobro sto imam 2 prozora, pa da luftiram sobu otvaram drugi. Sranje je ovo, ali je mnogo bolje nego bez klime. Edited June 11, 2014 by Pesma-mrtve-dece Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) Ово су два конкретна модела :http://www.tehnomanija.rs/klime/midea-klima-inverter-msru-12hrdn1-r20.html иhttp://www.tehnomanija.rs/klime/lg-klima-inverter-e12el.html С тим да је за ЛГ бесплатна уградња ако се пазари до краја месеца.. Мсм, и са уградњом за Мидеу, разлика је 15к.. Чачкао сам негде по нету, и мислим да сам ископао да је Мидеа већи потрошач за типа 50вати, и капирам да ће проћи године док ја отплатим ту разлику.. @ Песма, брате, ја бих избушио рупу на гипсу и на прикачио се на цевку за вентилацију, тако да не бих губио хладан ваздух са тим импровизацијама.. И јеботе, ако не може са климом да спусти испод 28, ја ћу бре ово лето да умрем на 45 степени у соби :D Едит : Ако је веровати званичним сајтовима : LG E12EL - http://www.lg.com/rs/klima-uredaji/lg-E12EL Хлађење -1120 W Грејање-1040 W Midea MSRU-12HRDN1 (R20) - http://www.midea-bg.com/en/products/air_conditioners_inverter/msru_12_hrdn1_r20_/ Хлађење - 1280 W Грејање - 1200 W 200 вати ће да се отплати релативно брзо јебем му маму.. Edited June 11, 2014 by Шоми илити SpC Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Pa ako je 1kw oko 5-6din, ako sam dobro video cenu skuplje tarife...to znaci da je razlika po satu rada oko 1din....dakle 15000 sati rada treba da se izgubi ta razlika u ceni (s tim sto je razlika manja ako se ulazi u crvenu zonu..tu je cena 15din...dakle u tom slucaju treba oko 5000 sati da se otplati)... sve u svemu cini mi se da ako isto rade da je izbor Midea....za neko umereno kucno koriscenje.. Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Па и ја рачунам, после једно 3,4 године ће се отплатити.. Мсм, неће да ми ради 365 дана, можда око 150 дана годишње.. Не знам ни да л' би је користио као примарно грејање, имам већ 1 Норвешки радијатор који ми је прошле зиме скроз задовољавајуће грејао цео стан (Типа ишао сам целу зиму у гаћама). Или ако би то било значајно исплатљивије, онда радијатор иде на позицију 2 и ако, не дај Боже, буде минус 30 :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akademik Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 (edited) Ја још увек више верујем вентилаторима. Edited June 16, 2014 by Akademik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Blago tebi, kod mene je leti toliko vruce da mi ventilator ne pomaze vec odmaze, zato zimi gotovo i da ne grejem al jbg leto bez klime ne ide... Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Kod mene je cak i po ovoj kisetini, gore za jedno 8 (simbolicnih) stepeni toplije :/ Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Па и ја рачунам, после једно 3,4 године ће се отплатити.. Мсм, неће да ми ради 365 дана, можда око 150 дана годишње.. Не знам ни да л' би је користио као примарно грејање, имам већ 1 Норвешки радијатор који ми је прошле зиме скроз задовољавајуће грејао цео стан (Типа ишао сам целу зиму у гаћама). Или ако би то било значајно исплатљивије, онда радијатор иде на позицију 2 и ако, не дај Боже, буде минус 30 :D Јеси сигуран да ћеш 5 месеци годишње користити климу ?:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Јеси сигуран да ћеш 5 месеци годишње користити климу ?:) deluje stvarno previse tih 5 meseci,..ali dobro ne znamo koliko je zaista toplo u tom potkrovlju i koliko ti to smeta..grejanje preko klime zimi sigurno nece biti isplativo u buducnosti...posebno jer je navodno cena struje preniska:( Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Mislio sam ukupno i za grejanje i za hladjenje, sigurno se ne bih izdrkavao sa hladjenjem u aprilu :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StevanFTW Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Razlika u ceni razlicitih klima je koliko sam ja naucio u skoli(rashladni i termicki uredjaji) od dobrog profesora je da ova jeftinija(midea i slicne) ima jeftiniju plastiku koja je dosta kruta i ako bi sami prali one filtere za vazduh ona bi pukla ako se nebi pazljivo rukovalo sa njom.Druga razlika u ceni je oko kapaciteta klime (8,12 i tako to)i to se gleda po velicini prostora koji hladi uglavnom. Za drugare u potkrovljima,90% siguran da moze da se stavi spoljni deo klime u donji deo stana(napolju ofc) i da se sprovede instalacija kroz stepenice ili izolaciju cak ako je neko dovoljno lud da skida sve i stavlja opet.U principu samo spoljni deo klime treba da bude nize od unutrasnje jedinice(zaboravio sam zasto) al ne vidim zasto bi gubila klima znacajno freon kad su to bakarne zice koje se zavare pri instalaciji. Nikad nisam imao priliku da proverim da li skuplje klime mogu da guraju bolje taj freon u vecim instalacijama ali savetujem da se raspitate kod nekog majstora ja nemam toliko iskustva jer se ne bavim time odavno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Mora da bude nize zbog kondezacije inace ce da procuri kroz unutrasnju jedinicu, ako se ne varam. Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Ja sam cuo da nema smisla da unutrasnja jedinica bude dalja od 3 metra od spoljne jer onda kao gubi snagu i ne moze da radi lepo, nisam pametan :/ Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 I jos jedno pitanjce, da l' bi klima smetala televizoru ako duva iznad njega non stop? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Ako ti ne smeta sneg na ekranu, onda ne! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Trolujes ili skreces paznju na toplo-hladno i stvaranje kondenzacije u tv-u? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Pu jebem mu mater, meni ljudi koji valjaju tve rekli da kao nema frke samo da ne duva pravo u njega :/ Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts