m1Los Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Ja sam ipak za to da ako imas garanciju da odneses da ti oni to srede/pogledaju/zamene jer znam da su tako neki ljudi na svoju ruku pokusali nesto da nameste da ispadnu pametni (nista licno nikome) pa nisu uspeli, i kada su odneli da se proveri serviseri su ga pitali da li je nesto namestao ili menjao itd itd. Na kraju mu nisu prihvatili procesor i posle nekog vremena je morao da uzmi novi jer jednostavno stoka nije htela da pogleda i tvrdila je kako nije do njih jer na svoju ruku cackao sistem itd. Quote www.senseyeesports.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 interesantno, hvala na misljenjima, tweakovacu programe i provericu sve opcije. Pogledaj prvo BIOS, moguce je ovo sto neko rece da nije ukljucen speed step, mada opet to ne bi trebalo da dovede do bas toliko visoke temperature. Proveri jos jednom kako naleze kuler na procesor i da li se recimo vrti ventilator kada radi komp, mozda je riknuo ili tako nesto a to covek ne primeti. Takodje je meni cudno sto tebi u Core Temp prikazuje tako malo informacija o procesoru a (skoro) je isti kao moj koji ima mnogo vise infoa, to moze biti neki zez s maticnom plocom ili BIOS-om. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
riddium Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Nisam mislio da ce ukljucivanje speedstepa smanjiti temperature,nego da koliko toliko produzi radni vek procesora,jer ovim tempom ko zna koliko ce izdrzati :D Edited May 15, 2013 by riddium Quote In a city you must fight to survive, he sold tortillas on the corner and the mob wanted him. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted May 16, 2013 Author Report Share Posted May 16, 2013 K, ovako, cackao sam u biosu dosta stvari. Voltazu sam bio spustio na 1.2 (sa 1.3355xx), bez promene, EIST je vec bio upaljen tako da to nisam dirao, rebootujem i sve ostane potpuno isto. Opet odem u setup i loadujem default i dobijem totalno drugu pricu, inace nikada nista nisam ni menjao tako da bi trebalo da je vec bilo u defaultu... idle Naime EIST (iako je bio upaljen u biosu) uopste nije radio, tek posle reverta na default se upalio stress posle ~2 min je doleteo na 1c do Tj. Max-a pa sam ugasio test iz ovoga jedino mogu da zakljucim da toplota nije dobro preneshena na heatspreader zbog dotrajale paste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riddium Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 I idle i load bukvalno 25 stepeni vise nego sto bi trebalo,bolje nosi proc gde si kupio. Quote In a city you must fight to survive, he sold tortillas on the corner and the mob wanted him. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted May 17, 2013 Author Report Share Posted May 17, 2013 (edited) majku im prevarantsku Edited May 17, 2013 by Shale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted June 12, 2013 Author Report Share Posted June 12, 2013 Kupio sam cooler master hyper 212 za 3300 kinti i sad u full loadu ne prelazi ni 50 stepeni :) sreca nikad veca sto problem nije bio u samom cipu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts