unknwn Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 (edited) . Edited November 10 by unknwn Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Ja sam izuzetno zadovoljan VirtualBox-om i koristim ga za svašta, odličan je za eksperimentisanje s mrežama itd, a imaš i VMware Workstation na warezu koji je isto super, kao i besplatni VMware Player koji je nešto osakaćen (mada ne vidim poentu toga pored besplatnog a jačeg VirtualBox-a). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 i moraš imati podršku za i uključenu virtualizaciju u biosu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 VirtualBox takođe ima "seamless" mod, po defaultu je desni Ctrl + L, virtuelni desktop "nestane" i prozori iz virtuelne mašine se ponašaju kao da su na tvom desktopu. Npr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Da, virtualbox je oracle-ov. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 i ne moras imati ukljucenu podrsku za virtualizaciju u biosu ;) ali je svakako ukljui da bi ogao dizati 64 bitne virtualne masine. preporuka u svakom slucaju ide za virtualbox. vmware je bolji ali i ogroman i mora se krekuje, a i sto se vata na kraju dana.lol, kako vudu krekuje softver? POZOVE KREKIJA AEHEHAHEH Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 i ne moras imati ukljucenu podrsku za virtualizaciju u biosu ;)ali je svakako ukljui da bi ogao dizati 64 bitne virtualne masine. ja se izvinjajem onda, nisam znao da važi samo za 64bit, morao sam da flešujem bios da bi mi se pojavila ta opcija :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Važi i za 32-bitne, ako mislimo na VT-x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Moze da radi bez ali jako lose. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 eto, znači nisam skroz fejlovo, ko će od vas da me zaposli, znam malo front end priučenog developmenta :O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 nece da rade 32 bitne vm lose, ubacene tehologije u cpu za virtualizaciju su super, daju mogucnost da se 64 bitne masine virtualizuju i daje jos neke opcije nebitne za ovo sto kruletu treba. no svakako da ces ih ukljuciti ako ih cpu ima!1! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 uh sta bi ja uradio sa 6 jezgarnom zveri ne bi mi bilo dobro :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Ja bih buildovao Linuxe sa -j6 switchom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 ja bi digo 30 slitazza! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 ja bih igrao neku igru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 i ne moras imati ukljucenu podrsku za virtualizaciju u biosu ;) ali je svakako ukljui da bi ogao dizati 64 bitne virtualne masine. preporuka u svakom slucaju ide za virtualbox. vmware je bolji ali i ogroman i mora se krekuje, a i sto se vata na kraju dana. lol, kako vudu krekuje softver? POZOVE KREKIJA AEHEHAHEH VMware Player i Server su free, samo se Workstation plaća. Ograničenje je npr samo 1 snapshot po VM Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 player ne da kreiranje VM, a server je groooozzzzan :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 otkud ti to da ne da kreiranje? http://www.vmware.com/products/player/faqs.html What is VMware Player? VMware Player is software that enables users to easily create and run virtual machines on a Windows or Linux PC. VMware Player can create virtual machines in addition to running virtual machines created by VMware Workstation,VMware Fusion, VMware Fusion Professional, and VMware vSphere. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Баш сам хтео да вас питам нешто у вези виртуелне машине. Пре неког времена сам инсталирао XP на VirtualBox и константно ми се баговао миш када се пребацивао са виртуелне машине не регуларну, али само када је миш био активан на виртуелној машини. Губио је контакт на кратко, чуо се онај звук када уређај повезан преко USB-а еџектујете. Од тада је то почело да се дешава константно (и ван виртуелне машине), миш изгуби контакт на кратко уз звук USB eject, и онда настави нормално са радом. Да ли је икако могуће да је виртуелна машина овоме допринела, ја никако не видим како може али можда нешто пропуштам. Мишоњу сам наравно пробао и на другим рачунарима, исто се дешава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Koji je tačno miš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Koji je tačno miš? MX518 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 otkud ti to da ne da kreiranje? http://www.vmware.com/products/player/faqs.html What is VMware Player? VMware Player is software that enables users to easily create and run virtual machines on a Windows or Linux PC. VMware Player can create virtual machines in addition to running virtual machines created by VMware Workstation,VMware Fusion, VMware Fusion Professional, and VMware vSphere. U je, pre 4-5 godina nije moglo :) sve se bre menja :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 da, to je bio 1.0, i vrlo brzo su provalili svoj fail, i omogućili Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 player ne da kreiranje VM, a server je groooozzzzan :) Ne znam je l VMware Server isto što i ESXi, ali nedavno smo u školici na vežbama dizali ESXi na serveru i instalirali virtuelne mašine preko konzole, moram reći da sam oduševljen kako je sve glatko i prosto, očekivao sam mnogo više problema sa tim enterprajz softverom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 ne esxi je najbolja stvar na svetu, i jos je free. ako oces klaster esxijeva onda krecu licence. vmware server ne ide direkt na hw, vec se tiso instalira kao vmware workstation, ali kao ima neki gui za .... ma govno 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts