ch1zra Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Deste drugari! evo ja se malo ponovio, pa me sad nesto muci... Kad su ga reklamirali, pisalo je 500/500 MBps, a kad poteram crystal mark, dobijem ovo: E sad, nije ni to loshe, ali ja bi ono sto je pisalo da moze :) elem, od tweakovanja sam ukljucio AHCI mod, pre toga sam morao onaj regedit tweak posto nije hteo da mi bootuje sistem. Da li postoji jos neka fora oko ubrzavanja ? Unapred zahvalan! Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 glupo pitanje ali jel ti je ploča matična SATA II ili SATA III? Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 da ga jebe tata ako znam... evp speccy sta kaze: Motherboard Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. Model GA-880GM-UD2H (Socket M2) Chipset Vendor AMD Chipset Model 880G Chipset Revision 00 Southbridge Vendor AMD Southbridge Model SB700 Southbridge Revision 00 Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 to ti je SATA II, što znači da je ovo neki maks koji ćeš izvući. Da bi se iole približio tih 500 moraš da imaš SATA III matičnu ploču.ali realno nećeš primetiti toliku razliku u radu. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 yep, sad sam skontao da kod konektora pise SATA2.. pa dobro, sta da se radi :) next stop, maticna ploca :D Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 pa da, ali onda ti se isplati da menjaš i proc, i ram :D samo ploču, najverovatnije ne. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 pa ono, bi ja al trt :P ne moz' to tako odjednom sve :) Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 pa znam ali ako kupješ ploču, moraš da je kupiš da podržava taj, već stariji procesor tako da eventualno ganjaj neku polovnu za što manje pare. Od tih standarda je sada aktuelno AM3/FM1/FM2 procesori, DDR3 memorija i SATA III za diskove. Ako nađeš M2 ploču sa SATA III, ona će možda podržavati DDR3 ali neće ni jedan noviji procesor. Pa onda kada budeš menjao proc za novi, moraćeš opet ploču. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Ili kupi tipa ovako neku karticu za 2.700 dinara i dobijes i SATA III i USB 3.0 a nije neka investicija. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Ne kupuje se SSD zbog brzina transfera nego zbog access time-a, Čizro ne budali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 ok, zajebimo budaljenje na kratko, da proverim samo nesto :) znaci ovo bi sljakalo i bez problema bi imao sata3 + usb3 iako mi MB to "ne podrzava" ? kad kazem ne podrzava, stvarno ne znam sta mislim, ali posto nema slotove za sata3 i usb3 mislim da ne podrzava :] Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Da li bi se Windows instalirao na disk zakačen na dodatni kontroler, zavisi od toga da li Windows setup ima drajver za taj kontroler (ako nije neka egzotika, najverovatnije ima; ako nema, moraćeš da guraš diskete sa drajverima da bi ga prepoznao, ili da modifikuješ setup i integrišeš potrebne drajvere). Da li bi se Windows butovao sa diska zakačenog na dodatni kontroler, zavisi od "BIOS-a" te kartice, moraš proveriti u uputstvu za nju. Bear in mind, iliti medved u umu, da mnoge ploče imaju dodatni SATA kontroler (u smislu, još jedan pored onog u čipsetu) i da se Windows normalno butuje i diže sa diskova zakačenih na taj kontroler, pa ako ova kartica ima nešto takvo (ASMedia, Marvell itd), 99% će da radi bez dodatnih zajebancija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 A da, nije mi palo napamet problem sa bootovanjem i instalacijom wina, ja sam karticu kupio zbog USB 3.0, ali opet, verovatno ce raditi... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts