Jump to content

hard disk retardira

evgeniy

Recommended Posts

imam 2 HDD-a, WD 80gb na kome je instaliran Ubuntu, i WD 320gb na kome je Win7.

do pre mesec dana je sve radilo normalno sa dual bootom, da bi u jednom trenutku win7 poceo da se glupira i da se gusi.

ne dobijam BSOD, ali hard disk prestane da radi na ~20 sekundi, pa opet nastavi gde je stao. zanimljivo je da mogu da pomeram kursor, muzika i dalje radi dok on retardira, itd.

prekjuce sam reinstalirao vindovs, ali sam formatirao samo C: particiju, dok druge dve nisam dir'o.

kapiram da su neki sektori sjebani i ne znam kako to da resim. defragmentacija je radjena.

da napomenem i da se chkdsk palio konstantno pre reinstalacije vindovsa, a i nije nesto pomogao.

otkacio sam ovaj hard na kome je ubuntu, cisto da vidim da li to ista menja. jok.

wat do?

Edited by digrejzö

ako nije to, probaj ti da poteraš chkdsk kroz My Computer pa desni klik na drajv pa Properties/Tools i tu izabereš da čekira i sad možeš da štikliraš oba ali računaj da ako štikliraš i drugu opciju može sve to da potraje veoma.

PS: onda kad ti završi čekdisk sa popravkom, restartuj komp i skeniraj ponovo hd tuneom.

Edited by CheighLee

pljk!