Jump to content

Графичка, комп, курац, палац

Doolio

Recommended Posts

Пребацићу се, ал полако:) Мислим, морам да се пребацујем, ал то је баш смор радити. Мислим, то је баш трип са илустраторима више него са другима, тај вркспејс и сви ти курци... Ево, пратим ове најјаче илустаторе (фазон топ десет) и сви су у фазону ''па ето, јуче сам узео цс6 и јако ми је тешко после година Ц ЕС ЈЕДАНА'', а камоли тројке:) Мислим, наравно да се треба пребацити, само оћу да ти дочарам колко је то пејн ин ди ес, много више него не знам, кад изађе нови виндовс или други део игрице или ворд итд.

Пошто је некако специфична врста заната, превише ''мишићне меморије'' и те ствари постану пребитне, више него кад радиш нешто друго.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

A mozda ovako nesto moze da ti pomogne?

http://blogs.adobe.com/jnack/2010/05/workspace_importexport_script_for_photoshop.html

Mislim CS6 workspace sigurno mozes da namestis da izgleda identicno sa CS3, jedino sto nisam siguran da li to mozes da uradis automatizovano ili prosto moras sam da ga namestis ponovo. I lol mi je sto mnogi ne vole CS6 zato sto ima taman interfejs, a nisu pogledali tamo u Preferences gde stoji da ga vratis na staro (ili u koju god boju izmedju).

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ma ti koji se zale, nisu umeli da rade ni u starim verzijama. Popizdim kada vidim ljude koji neshto navodno rade u Photoshop-u i svaki put kada im neshto treba klikcu mishem na ikonice u toolbaru ili (josh gore) mishem idu na File/Open i slichno :((( Profesionalci koriste shorcut-e, boli ih uvo gde se shta nalazi u novom interfejsu ;)

Od novih stvari u Photoshop-u CS6, svidja mi se crop, koji je bolje realizovan nego u starim verzijama. Sve ostalo bih koristio ko zna kad za neki "jednom u zivotu" efekat.

А в чем сила, брат?

Ma ti koji se zale, nisu umeli da rade ni u starim verzijama.

Не жале се, него се тешко навикавају. Мислим, нисам хиперболисао, заиста сам мислио на топ људе у индустрији, значи не оно хиљадити лик на свету, него пети фазон (ако бисмо уопште могли да рангирамо на тај начин, али знаш шта оћу да кажем).

Не мислим на шорткатове и лејаут, него на понашање брашева или неке ситне форице, које су можда и боље, али се треба навићи. Ко кад ти дају, не знам, оне ергономске тастатуре и ти си у фазону ''лол нумем да куцам'' првих сто година.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Ne bi trebalo nishta da se menja ako koristish tablu - nisu ni ljudi iz Adobe-a ludi da neshto silno menjaju u brushevima i slichnim stvarima. Ima nekih problema - naprimer, uzmu i zamene default brusheve nekim drugim template-om. Ali to se da brzo srediti.

Gadno je kada predjesh na sasvim drugi program - upravo sam ispizdeo ovih dana zato shto mi je klijent trazio da dizajn bude u jebenom Corelu... Kada si navikao na Illustrator i njegove boje i shortcut-e i kako se sredjuje kerning i leading i kurci palci i onda predjesh na Corel gde je sve to sasvim drugachije, onda prvih dan-dva psujesh tako da se ceo ofis trese jer sve radish sporije jedno pet puta [}:)]

Uostalom, nevazno je sve to za ovu temu.

А в чем сила, брат?

Јооооој па овај биос има графику ко воркрафт два јеботе:)

Графичка цар, брате колке су данас графичке. И да, пошто сам имао матор ата двд, морао сам да купим двд да бих ослободио матори кабал за напајање, јер графичка има два, а напајање исто два.

Не могу да замислим сад кад уђем у неку игрицу, има да се шлогирам:)

Али пре тога морам да урадим неке ревизије за неког смарача... добро, бар ћу да се одушевљавам у потошону прво

Па мајку му јебем мртву да му јебем, не знам како да убацим брашеве и курце у фотошоп, а да их он не сјебе:( Мораћу да инсталирам цс3 упоредо...

Мислим, убацим брашеве, они сви потпадну под неке сетинге и немају везе са оним какви су били, једино су им иконице исте, али кад узмем да радим, нема шансе. Да све буде још царскије, сц6 има скроз другачије оне буђаве брашеве, тако да, иако бих могао са њима да се поштапам док не направим ОПЕТ све старе (што ми је довољно да почнем да плачем, ал стварно, оно са сузама и све, од муке), заправо не могу јер су другачије. И да све буде још царскије, фотошоп је узео да се понаша, па једе говна кад кастомизујем брашеве и не дрнда тип шејп кад кажем дрндај тип шејп итд. аплајује сетинге за све брашеве у рил тајму, не води рачуна о особинама браша кад снима итд. Ја капирам да ово може да се подеси, али који курац то уопште тако ради на дефаулту...

Е, о томе сам причао, није мени проблем да ми сви шорткатови буду другачији, да ми сви прозори буду другачији, да ми сви пресети у вркспејсу буду другачији, да ми сви свочеви стоје другачије, да све другачије изгледа, него ако сам имао браш који сам правио стотинама година, сад могу да пушим курац јер очигледно шестица има неке своје параметре и скрипте и кроз тај шпалир морају да прођу цс3 брашеви и онда добијем говно да једем на крају јер сад немам ниједан браш који ми треба, осим неких кастом текстуралних за које ме боли курац јер су, јелте, кастом текстурални, шта ме боли курац за текстурални браш, ено их по нету милион... Али ко за пакост, само ти раде, наравно, јер су "as is", а нису они из тројке дрндани месецима од стране дуља.

Па узо сам комп:)))

Елем, јел зна неко ово око фотошопа? Сад сам инсталирао цс3, у њему ради све перфектно, значи лоадују се брашеви идентични као што су били. Чим их лоадујем у цс6, сјебу се. И зашто ми карактеристике браша (сајз џитер, дуал браш итд) цс6 држи, а не да их памти за брашеве? Кад поставим браш како треба, па оћу да снимим, он се као сними негде и не може да се лоадује, иако као има тај пресет. Иначе, ако наместим за једну четкицу нпр. да мења величину на притисак, па одем на другу, то ми остане, ако искључим на тој другој, онда је искључено и на првој втф. Иако снимам уредно све то. Као да су то опције за тогловање док радиш, а не да браш сам то има подешено за себе кад га учиташ...

Не могу да ''мигрирам'' брашеве јер изгледа да цс6 не конта овај цс3, можда зато што је крекован... Кад их копирам или лоадујем, дешава се онај трип да цс6 то уцс6ти и онда је неупотребљиво...

Па ради прелол, нисам навикао на такво рађење [:D]

У тенковима је све на макс (осим АА који ми се не свиђа, али је свеједно перформанс-вајз укључио га или не), спусти се на тридесетак фпсова у неким лол деловима, што је брука, поготово што је ВоТ мало тупав што се тога тиче па уме да исхогује. Иначе је то 50-80 фпс у ''нормалним условима''...

У гилд ворсима иста прича, али тамо ми је већи импакт, пошто тенкови нису нафурана игра, па и кад играш на минимуму, то су зелени тенкови који се бију на редов рајан палети боја, а ти опет имаш тих 30-80 фпс, само што је све десет пута грозније. Међутим, гв2 је лол, кад поукључујеш ствари, БАШ си их поукључивао, а и изгледа да боље користи картицу и њене благодети. Раније сам имао 10-35 фпс (у ВвВ 1, а на неким флет локацијама до 50), све на минимуму u 1365х768. Сад је све на макс у 1080 лол. Можда сам спустио један трип са макса на хај, нпр. сенке, да ми не пада на *гасп* 40 фпс на неком зајебаном месту. Руку на срце, нисам пробао да идем у ВвВ, ту капирам да нема помоћи и да пада значајно, али о том по том.

Штета што ми се не играју ове нове ствари, па да видим како шта ради:) Мада верујем да ћу Кризу 3 да бар инсталирам и прошетам се кроз пар нивоа кад изађе.

Све у свему, зачин Ц, треба се навићи лол, мислим, и поред свих ''лол Дуљо то је царски комп'' коментара, превише сам имао компове који касне пет година. И оно, мењам опције по игрици и све сам у фазонима ''ма де да ставим сенке, добар је ово комп ал брате лооол'' и све стављам ствари на медијум да бих имао 50фпс, а не 20фпс и онда градуално сконтавам да може све на макс лол. И онда упалим другу игрицу и поновим процес јер ми се мозак још бори са тим [:D]

Ево, ставио сам сад, јел то може да ми подржи напајање? Имам онај лцпавр 420 ако се не варам? Мислим, знам да су те вредности рофл, ал откуд знам, знам да сам на неким ранијим комповима имо те проблеме.

Што, ја сам мислио да је то ''нормално'' напајање?

Имо сам чифтека који је црко пре фазон пар недеља и баш нисам имао пара да размишљам о напајањима од пет иљада. И још плус што сам моро двд да узмем да би ми радила графичка... то је већ четири иљаде ни за шта практично...

Pa to shto si uzeo dvd je bash zbog tog krsh napajanja :D

A i ko josh danas koristi dvd?!?

Јебига, али опет, неко некрш напајање би било фазон шес иљада, а непланираних и то усред куповине компа, тако да бих се ту баш сморио...

Двд ми треба зато што нон стоп режем швеци нека срања зато што има двд плејер, јебига:) А и да, бекапово сам на њему, нисам знао да графичка вуче два она кабла...

И даље ми нисте рекли шта је то толико грозно код тог напајања, ја сам мислио да је то ''најгоре океј напајање''?

Pa nije neko pouzdano napajanje, međutim kod tebe je u najgorem slučaju 70 vati za CPU, 140 za grafičku i jedno 50 za sve ostalo, što je oko 260 vati, a nek to napajanje ima i 70% efikasnosti, to je i dalje ~40 vati manje od maksimuma koje može da izvuče tako da nije kritična situacija (bila bi da si uzeo AMD). Al svejedno, prvi sledeći put kad te zasvrbe pare, ti kupi napajanje.