Zwerko Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Ал озбиљно, снимао сам илустрацију пола сата, то је баш прелол, пола радим, пола снимам... Ako si snimao ilustraciju pola sata onda ti usko grlo nije ram nego disk, dakle uzmi SSD Ali ozbiljno koliko je veliki bio taj Photoshop fajl kad si ga toliko snimao? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Па није правих пола сата гига-два... Па није диск, не би он дрндо да је било меморије:) Сејнт: На овој плохи нису ни излистали мушкина, ове остале јесу лол Вуду: Сад гледам, па дере овај кингстон јебем му матер. Али не дере за 4х4, јел то океј алтернатива? А примамљив је овај мушкин јебо га ја, ипак је јефтинији прилично... http://www.winwin.rs...-5v-997074.html http://www.winwin.rs...-5v-997055.html Онда овај кингстон 4х4 ОФРОУД је већ доста скупљи http://www.winwin.rs...9d3k4-16gx.html А 2х8 кингстони су скупљи икад. Што сам ја истрипово да нису пре пар дана... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Može i 4x4, samo udri. Daj tačan model da vidim jel ima neka kvaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Ево, горе сам ти линково ова два мушкина и тај 4х4 кингстон. Ипак је скупљи маму му јебем. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Dulio, jel ti treba 2 x 4 GB DDR3 1333 Kingston? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Па не, узећу 16гб 1600, прије ил касније:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 vudu mi rekao da gledaš, lažov Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Ovako, što se tiče Mushkina, pohvalno je to što je deklarisan na 1600 na 1,5 V, jer neke memorije imaju kurvinjske fore da su u stvari čipovi na 1333, a imaju upisan neki XMP profil gde kaže da će da rade na 1600 ako ploča podržava te profile i automatski overklokuje RAM na 1,65 V, što nije dobro za memorijski kontroler u procesoru. To što mushkina nema na onoj listi verovatno znači da tamo na tajvanu nisu imali mushkine pri ruci kad su testirali, a u krajnjem slučaju ti imaš onaj zakonski rok od X dana da vrneš robu u prodavnicu s papirima i da tražiš pare nazad (ili zamenu za drugu robu), tako da te to pokriva što se tiče eventualne nekompatibilnosti. Tako da ili uzmi od Pere ovaj na 1333 il Muškina na 1600 pa kud puklo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 kurvinjske fore Onaj 4x4 Kingston je po SPD 1333/1.5V a za 1600 XMP radi na 1.65 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 wat do Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Uzmi pravi Kingston na 1333 ili Mushkin na 1600 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Btw vudsi, CL9 CL10 CL11 jel to i dalje nema nikakvog očiglednog efekta na real world performanse ? (volim ove topice da brush uppujem svoje potrošačko znanje :D) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Па није правих пола сата гига-два... Па није диск, не би он дрндо да је било меморије:) Pa jeste do memorije ako drka disk dok radis, ako mu treba samo vremena da snimis onda mu treba bolji disk :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Btw vudsi, CL9 CL10 CL11 jel to i dalje nema nikakvog očiglednog efekta na real world performanse ? (volim ove topice da brush uppujem svoje potrošačko znanje :D) Nisam čitao ništa skoro na tu temu, al cenim da je isto ko što je i bilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Pa jeste do memorije ako drka disk dok radis, ako mu treba samo vremena da snimis onda mu treba bolji disk :) Па оно, док цртам у најужем смислу речи и није фрка (осим ако није неки прецарски браш, али то је опет до процесора више), али свака операција траје годинама (филтер, флиповање канваса, снимање, отварање итд). Капирам да би бољи диск то побољшао, наравно, зато је и бољи:) Али опет мислим да је меморија готивнија ту. Наравно, далеко од тога да је свака илустрација толка, али што фенсије, то веће, у преводу, што се више будем буџио, морам и комп да буџим акордингли:) А до ссд ћу да стигнем, полако:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 E da, obavezno najnoviji fotošon uz ovaj novi komp, zbog radi akceleracije grafičke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Јао, видећу прво како ми ради стари (цс3), па да се полааааако прештекавам. Капирам да ћу да тутнем оба за почетак. Не можеш да верујеш колико је ту кастом гована тијеком година и година. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Imam ja kompletan CS6 Master Collection, mogu da ti narežemCS3 definitivno nema vajde od novog GPU hardvera jer su tek valjda u CS5 ubacili taj novi Mercury engine koji gazi grafičku intenzivno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Фала Вуду баш си гдру:) Али скинућу с нета, сад имамо те интернете који скидају ствари за по сата:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 vudu nema :D a i šta će mu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 ja uvek skinem ovu verziju http://thepiratebay.se/torrent/7225112/ADOBE_PHOTOSHOP_CS6_EXTENDED_EDITION_[thethingy]_ moze i da se updatuje i nema problema sa keyom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 reki drug Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 vudu nema :D a i šta će mu :D 5 megabita, rekognajz bičEnihu, riliz koji treba juriti je ADOBE.CREATIVE.SUITE.6.0.MASTER.COLLECTION.LS16.ESD-ISO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 wow, na tome može da se gleda youtube 720p ako pustiš na početku malo da baferuje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Meh, meni na 120Mbit skine Photoshon za 5 minuta Па оно, док цртам у најужем смислу речи и није фрка (осим ако није неки прецарски браш, али то је опет до процесора више), али свака операција траје годинама (филтер, флиповање канваса, снимање, отварање итд). Капирам да би бољи диск то побољшао, наравно, зато је и бољи:) Али опет мислим да је меморија готивнија ту. Наравно, далеко од тога да је свака илустрација толка, али што фенсије, то веће, у преводу, што се више будем буџио, морам и комп да буџим акордингли:) А до ссд ћу да стигнем, полако:) Treba razlikovati te operacije, snimanje i otvaranje te jebe disk, doduse moj komentar za SSD u tom smislu je vise bio zajebancija jer tesko da ces na njemu moci da drzis work fajlove, te da ubrzas . Sa druge strane efekti i sl te jebe procesor, zato treba da bacis i hardversku akceleraciju pa ce ti i grafika pomoci tu umesto samo da se igras :) I zajebi bre CS3, svi preseti i sve moze da se prebaci na novi, jeste interfejs malo drugaciji i novi su neki alati, ali ono taj CS3 nema cak ni native 64-bitnu podrsku :) Sve ce ti raditi mnogo brze u 64bitnoj CS6 verziji sa hardverskom akceleracijom za grafiku. Cak i da ne uzimas nove komponente sve bi ti radilo mnogo brze :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts