Jump to content

Kromblem :/


Slađan

Recommended Posts

Imam problem sa Gugl Chromeom na dva kompa, mada je na jednom baš horor. U stvari, u pitanju su više problema sa kontam istim uzrokom koji nisam uspeo da nađem. Sori za predstojeći wot, ali komplikovano je.

1. Prvi problem je bio pre mesec i kusur, kada sam trebao nešto da čekiram na Banca Intesa ebankingu i izvalim da su promenili sajt da kao radi u svim brauzerima uključujući i Chrome. Pa kao moram da napravim nalog što nisam mogao jer nikako nije hteo da mi pokrene dijalog ni u jednom brauzeru (IE, Opera, FF i naravno Chrome) sa nepoznatom greškom. Posle 2 sata (bukvalno) na telefonu sa njihovom tehničkom podrškom i devedeset reinstalacija Jave i podešavanje iste, ništa. To mi je na oba kompa, gde Chrome sinhronizovan. E sad, probao sam na nekom levom kompu to i u chromeu i radi sve besprekorno, izbaci mi da poteram javu na tom sajtu, instaliram sertifikat itd. Pa sam pretpostavio da je problem u sertifikatu (koji mi iz nekog razloga ne nudi na mom kompu) i eksportovao sam ih sa tog kompa na moj i importovao u sveže instaliranu javu i kao radi, mada mnogo henguje dok se učitava, bukvalno pripreti da je krešovalo i prekinem ili sačekam, pa se posle 20 sekundi uloguje.

PROBLEM broj 1 - REŠEN

I to kao šljaka sve do pre nekoliko dana kada sam prvi put probao da platim nešto preko ebankinga. Opet zabode, vrti ali ništa (oba kompa gde je sync chrome). Opet java nekako zabola sad u tom delu. Ok, probam opet na nekom levom kompu, sve radi, uredno traži diskić za plaćanje itd. To me dovodi do problema broj...

2. Uzeo sam na jednom od ta dva kompa i opet drkao javu, sertifikate, eksportovao, importovao, reinstalirao sa REVO-om, kroz windows aninstaler. Ništa. Bukvalno sam kopirao sa tog levog kompa foldere jave umesto mojih i dalje ništa. Reko "jebem mu mater, nema drugog objašnjenja sem da mi je chrome zajebao nešto, jedino mi je to u syncu između dva kompa." i tako uzmem da ga reinstaliram. I tu ode sve u kurac, pošto koristim Google Chrome Backup (http://www.parhelia-...oglechrome.aspx) koji super radi i za razliku od synca, bekapuje sve, i najsitnije tvikove od svih ekstenzija itd, koje google sync ne čuva. I to odjednom, po prvi put ikada kada sam reinstalirao Chrome, pokrenem Chrome Backup koji mi izbaci da nije našao instalirani Chrome i da naravno ne može ni da restoruje bekap. I evo, drkam se sa tim već dva dana i ne uspevam to da pokrenem, a na levom kompu sve radi uredno, bekapovanje, ristorovanje, reinstalacija itd.

Probao sam i sa direktnim kopiranjem i zamenom foldera, sve isto, ili mi izbacuje grešku da nema chromea ili ako recimo prekopiram sa kompa na kom radi, i restorujem uredno, kada pokrenem Chrome ili ne radi chrome ili je sveže instaliran bez bekapa. Brisao sam svuda, po registru, i kroz REVO i onaj googleov metod sa skidanjem .reg fajla, brisanjem foldera, u safe modeu i ništa ne pomaže, probao sam instalaciju standardnu chromea, standalone za jednog usera, standalone za sve usere. Brisanje, premeštanje foldera, fajlova itd. Ne radi. A najčudnije mi je i kontam da tu leži problem, je kada instaliram Chrome, mi se pojavi u Program Files (x86), pored foldera u USERAppDataLocal folderu. Što ne bi trebalo, a nije mi jasno kako da to sprečim, guglao sam ali nisam naleteo na baš sličan problem, ljudima uredno instalira samo u AppData u Google folder.

Dodatno, nekoliko puta kada sam reinstalirao Chrome mi je odmah po pokretanju prijavio da neće moći da mi sačuva podešavanja :S

PROBLEM broj 2 - REŠEN

Bukvalno, voleo bih da mi Chrome prošljaka normalno, da ga Google Chrome Backup prepozna i dozvoli mi da restorujem Chrome Bekap, koji radi inače na levim kompovima, i ako je moguće da mi radi i ta java kako treba za ebanking.

I da, ima u Google Chrome Backup da se kao promeni putanja programa (Chromea) ali to i kad promenim, nema nikakvog uticaja.

System Restore ne radi, a ja degen nisam radio sistem bekap neko vreme na ovom kompu, pa mi je poslednji sistem image iz aprila :(

U Chromeu imam mnogo ekstenzija, podešavanja i slično koje sync ne pamti i bilo bi mi premučno da ih ponovo podešavam i sećam se šta i kako. Pa bih voleo bar da rešim problem br. 2, a ako ima neko i savet za problem broj 1, a da nije reinstalacija windowsa, bilo bi lepo. Pošto oni u tehničkoj podršci banke ne znaju šta da mi kažu. Inače, sve je to na Win 7 64bit, redovno apdejtovan, i JAVA se redovno apdejtovala, Chrome isto, naravno na stabilne verzije.

Halp, pls :....(

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

64bitna, mada sam u jednom trenutku probao i 32bitnu ako se ne varam, ne sećam se dal je uopšte htela da se instalira ili jeste, a nije pomoglo.

Mada kažem, najčudnije mi je što na dva različta kompa, sa različitim provajderima, mrežnom opremom i podešavanjima, isti problem, a jedina veza je syncovani Chrome, koji eto, kad sam aninstalirao na drugom kompu, ne radi više normalno i dodalo mi ulje na vatru. Baš mi nije jasno u čemu je problem, pogotovo što mi i na oba kompa ne radi ni na ostala tri brauzera takođe, iako oni nisu sinhronizovani.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

sramota me da kažem, ali sam pronašao problem za tačku broj 1. Nije java, nije chrome, nije ie, nisu sertifikati.... jebeni zonealarm. Jebeni zonealaram kad je namešten na high u trusted zones neće da propusti intesin sajt. Ne mogu nikako da ga dodam u exceptions, pošto je https, a samim tim neće mi nađe ni ip ni ništa koji bih mogao da dodam u trusted. Znam da hoće tako da zaglupi ZA niotkud i obično reinstalacija pomogne ali sad nije pomogla. Jedini način na koji radi je ako spustim sa high na medium, ili ako ima neka fora koju nisam uspeo da izvalim da dodam u trusted zones.

Tako da je tačka jedan rešena donekle. Jeej. Hvala na cimu wudy u svakom slučaju, sad još samo problem broj dva da rešim i da mi Chrome prošljaka.

PS: ne, neću i dalje Comodo da koristim.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

ma lomim se neko vreme, volim što me ZA lepo obaveštava o svemu ali me jednom u godinu dana smori sa ovako nečim. Mada sledeći put kada budem reinstalirao Win ću najverovatnije da koristim default windowsov. U svkoam slučaju, to je rešen problem, ali ovaj za Chrome što sam uzjebao mi i dalje nije jasno.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

A mislio sam da sam editovao u prvom postu, kad ono..... ništa, nisam skontao zašto mi se na jednom kompu instalira Chrome u AppData i u Program Files (ovaj gde ne radi kako treba), a na drugom ne, već samo u AppData. U svakom slučaju, reinstalirao sam Chrome, doneo od kuće foldere, zamenio, i šljaka. Mada mi je resetovao podešavanja za ekstenzije sve ali je sve ostalo kako treba. Plus ga prepoznaje Chrome Backup.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...