Jump to content

Ventilator za kuler grafičke karte


Eskimo

Recommended Posts

Pozdeav,

Da li ovde neko možda ima neku informaciju o tome da li mogu nabaviti ventilator kulera za ovu grafiku ? Ili da li neko zna da li kod nas (u Srbiji) može da se kupi neki ventilator koji bi odgovarao ovoj grafičkoj karti. Na slici je izgled, vidi se elipsasti plastični ram oko ventilatora i zbog toga je malo teže naći neki koji odgovara.

6a.jpg

Senses working overtime.

Link to comment
Share on other sites

Da, moraću da pozovem da pitam. Hvala u svakom slučaju. Da znam da nema veze to sa tim ramom i da su bitne rupice. Ovaj ventilator ima 4 pipka od kojih su 2 duža sa jedne strane. Međutim hladnjak ima, reklo bi se, posebne rupice za ta dva duža pipka koji drže ventilator. Međutim na mestu gde se štafi ventilator ima 6 rupa , čini se da su dodate još dve rupe da bi mogao da se zašrafi i neki ventilator koji ima 4 pipka jednake dužine.

Inače sam imao neprijatno iskustvo u jednom servisu gde su mi rekli da imaju adekvatnu zamenu za taj ventilator, međutim su hteli da mi uvale najobičniji kuler ventilator od 200 dinara koji je mogao da uđe u tu rupu sa sve njegovim ramom i zalepili ga tečnom plastikom. Taj ventilator je za centimetar i po bar uži u prečniku i čini se da ne može da obezbedi dovoljno "svežeg vazdzha" za hladnjak kulera. Sve i da može, ventilator od 200 dinara mi nije dovoljno pouzdan i ako crkne ne daj Bože u radu i prestane da hladi i temperatura počne da raste, itopiće mi tu plastiku i uništiti mi komponente. Tražio sam da mi skinu to i vrate novac.

Senses working overtime.

Link to comment
Share on other sites

meni je tako počeo da tandrče ventilator na grafičkoj, pa sam izolovanim žičicama privezao običnu osmicu (onu za kućište) za hladnjak i završio posao, al to je bio radeon 3850 pre par godina, ne znam koliko hlađenja treba toj tvojoj kartici

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...