Jump to content

Eskimo

The X
  • Posts

    377
  • Joined

  • Last visited

Reputation

1 Neutral

About Eskimo

  • Birthday 10/31/1982

Retained

  • Member Title
    Foreman

Kontakt podaci

  • Facebook URL
    http://mousedesignhouse.com

Profile

  • Gender
    Male
  • Lokacija:
    Srbija

Recent Profile Visitors

2,581 profile views
  1. Prodajem MacBook Pro naveden u naslovu. Razlog Prodaje : Upgrade Konfiguracija Procesor : 2.4 GHz Intel Core i7 Memorija : 8 GB na 1600 Mhz DDR3 Startup Disk : Macintosh HD - 251 GB Flash Drive (SSD) Dve Graficke karte : NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB & Intel HD Graphics 4000 1536 MB Sistem : macOS Sierra Ver. 10.12.4 Ozbiljnim kupcima koji reše se da pogledaju i kupe u roku od nedelju dana, poklanjam Magic Mouse Wireless miša, i dodatak za strujni adapter za EU standard. Opis : MacBook je kupljen u USA , 2013. godine septembra meseca i plaćen je $2450 (dolara). MacBook je korisćen za rad u kućnim uslovima. Ja se bavim dizajnom i pored par programa takođe je korišćen u privatne svrhe kao što su slušanje muzike, gledanje filmova, i po neka igra. MacBook je očuvan, i u apsolutnom je MINT stanju, bez ogrebotine što pokazuju slike. Ja sam iz Niša, i ko želi da se uveri u stanje i rad ovog računara može da me kontaktira i da dođe lično da pogleda. Isto važi i za sistem koji je održavan, nikada nije bio preopterećen. Konfiguracija je odlična, i radi savršeno. MacBook nema kutiju, jer sam je ostavio u USA kada sam putovao nazad i prijavio kao lični računar, naravno zbog carine. Uz njega ide adapter za struju koji je za USA stadard, tako da je potreban dodatak za EU standard. Što se tiče preuzimanja budućem kupcu, dolazi u obzir jedino lično, pošto ne želim komp da šaljem brzom poštom. U tom slučaju, spreman sam da korigujem cenu za put. Cena : 1450e Miloš 063 330 575
  2. Eskimo

    OSX vs Windows

    Podmazuju me par drugara ceo dan, samo sam čekao neko ovde da se javi
  3. Eskimo

    OSX vs Windows

    Da da da, evo ti si već ja mislim 5i danas koji to savetuje. Hvala ! Mislim da će dobro leći nešto od ove nove GTX serije 1060 najverovatnije. Kažem sve zavisi za koliko prodam MBP.
  4. Eskimo

    OSX vs Windows

    Sjajno, ja sam se samo plašio da ne ispadne skuplja dara nego mera. Generalno ove informacije mi sad mnogo znače, bar sam naučio u šta da gledam, lakše je kad neko kaže nego da googlam sve i svašta i zalutam. Hvala !
  5. Eskimo

    OSX vs Windows

    Upravo mi je drugar predložio , doduše GTX 1060, ali ako 1050 vuče a jesu mi igre sekundarna stvar, bio gejmer ostao gejmer, mada igram WoW, Dotu, WoT kad stignem ništa preterano aktivno ali igram i to je još jedan razlog zašto moram da napustim MBP jer jednostavno onaj operativni sistem ne dozvoljava da igraš neke igre a i ako dozvoli onda je to sve na minimum podešavanja, što je frustrirajuće za komp koji je plaćen mnogo, i preplaćen. A za memoriju pišem savet u tefter ! Hvala !
  6. Eskimo

    OSX vs Windows

    @Lucky Da, vidim sada kako predlozi polako pristizu, samo sad mene zanimaju komponente. @Zwerko Sjajno hvala upravo takvi predlozi mi trebaju. Što se tiče monitora imam Dell P2414H, dakle nije Ultrasharp kao taj, jer kada sam kupovao u to vreme nisam imao dovoljno keša za U seriju, ali da, generalno su po mom mišljenju top monitori za grafiku, i sigurno ću da se prešaltam na ultrasharp asap. Što se tiče kućišta sa kulerima i tim stvarima, ja jedino znam za CoolerMaster kao nešto što je valjalo bar kada sam ja kupovao poslednji put desktop a to je bilo 2008 ja mislim, tu nege :D 910e bi se fino uklopilo, možda taman zamenim ovaj Logitech G3 mouse star deceniju i više :D Hvala još jednom, ako još neko ima neki predlog, just shoot !
  7. Eskimo

    OSX vs Windows

    Zdravo drugari, Dobro je vratiti se na RUR i napisati nešto posle 15ak godina ! Enivejz ; Imam veliku dilemu. Nekih 7 godina koristim Apple-ove proizvode. Trenutno posedujem MacBook Pro 15" , retina display early 2013. Detaljnije o mašini na ovom linku https://support.apple.com/kb/SP669?locale=en_US . Usled ranznih okolnosti i razloga razmišljam o vraćanju na Windows sistem, a pri tom ne razmišljam o tome da to uradim na MacBook-u već isključivo o prelasku na desktop računar. Neki od razloga su sve veća nekompatibilnost OSX sistema sa raznim aplikacijama, programima pa čak i sa hardwerom koji i sam koristi. A s obzirom da Windows nije više onaj sistem od ranije i da je ogromna razlika u sistemia danas gotovo neprimetna i da je ceo fazon postao više personal preferance, ne vidim razlog da se zadržavam na nečemu što me samo limitira. Na sajtovima poput kupujem-prodajem vidim da se cena za ovaj model kreće od 1200 do 1400e za mint stanje, mislim da je to relevantno jer sam već jedan prodao 2013. godine baš tamo. Pokušavao sam da nađem online šta za taj novac mogu da kupim i shvatio da previše dugo nisam u tom svetu, tačnije ne pratim pomno ništa vezano za nove komponente, tako da i ne znam koja je grafička sada dobra, koja ploča, koja memorija, itd. Nadam se da za novac za koji može da se proda ovaj MacBook, mogu da dobijem bar istu konfiguraciju ako ne i bolju, i u tome mi treba mala pomoć ljudi koji već znaju šta koliko košta, i šta je koliko dobro. Pa bih zamolio ljude koji su u tome da mi prekoče šta bi ja to mogao da pazarim u slučaju da prodam ovu mašinu. Znaci dilema je da li se isplati, da li mogu da dobijem istu/bolju konfiguraciju za taj novac. Koga mrzi da gleda detaljan link evo ovde kraće verzije i osnovnih podataka : MacBook Pro ( Retina, 15-inch, Early 2013 ) Processor : 2.4 GHz Intel Core i7 Memory : 8 GB 1600 MHz DDR3 Startup Disk : Macintosh HD / 250 GB Flash Storage (SSD) Graphics : NVIDIA GeGorce 650M 1024 MB & Intel HD Graphics 4000 1536 MB Komp koristim za posao, bavim se dizajnom, koristim Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, After Effects. I to je glavna svrha kompa. Naravno, volim da igram po neku igru, ali to je sekundarna stvar :) Ako sam nešto propustio da kažem ne zamerite ili pitajte :) Hvala unapred !
  8. Jel ovo izvlacite u jednom danu ili to ide tipa random svaki dan do 8. jan? Nije bas nesto preterano bitno, ali mozda necu biti pored kompa/interneta narednih dana, pa da zaposlim nekog da proveri ili proverava. I zapravo, mozda i bitnije pitanje: ako budem dobio, jel taj kod ima neki rok do kada mora da se iskoristi ? Thanx !
  9. Da, moraću da pozovem da pitam. Hvala u svakom slučaju. Da znam da nema veze to sa tim ramom i da su bitne rupice. Ovaj ventilator ima 4 pipka od kojih su 2 duža sa jedne strane. Međutim hladnjak ima, reklo bi se, posebne rupice za ta dva duža pipka koji drže ventilator. Međutim na mestu gde se štafi ventilator ima 6 rupa , čini se da su dodate još dve rupe da bi mogao da se zašrafi i neki ventilator koji ima 4 pipka jednake dužine. Inače sam imao neprijatno iskustvo u jednom servisu gde su mi rekli da imaju adekvatnu zamenu za taj ventilator, međutim su hteli da mi uvale najobičniji kuler ventilator od 200 dinara koji je mogao da uđe u tu rupu sa sve njegovim ramom i zalepili ga tečnom plastikom. Taj ventilator je za centimetar i po bar uži u prečniku i čini se da ne može da obezbedi dovoljno "svežeg vazdzha" za hladnjak kulera. Sve i da može, ventilator od 200 dinara mi nije dovoljno pouzdan i ako crkne ne daj Bože u radu i prestane da hladi i temperatura počne da raste, itopiće mi tu plastiku i uništiti mi komponente. Tražio sam da mi skinu to i vrate novac.
  10. Pozdeav, Da li ovde neko možda ima neku informaciju o tome da li mogu nabaviti ventilator kulera za ovu grafiku ? Ili da li neko zna da li kod nas (u Srbiji) može da se kupi neki ventilator koji bi odgovarao ovoj grafičkoj karti. Na slici je izgled, vidi se elipsasti plastični ram oko ventilatora i zbog toga je malo teže naći neki koji odgovara.
  11. Ja sam probao sa sodom bikarbonom još ranije. Bitno je da u malo vode staviš dosta soda bikarbone, i da to odstoji (npr preko noći). Sad, kad to odstoji čim izvadiš iz posude probaj šmrkom vrele vode (pod tušem) da ispereš nedostupne delove. Ne garantujem da će ti isprati baš sve jer ne znam o kakvom se nakitu radi, ali imaš velike šanse da stvar koliko toliko središ.
  12. Upisao fucks u 28. godini. Kasno je al' nema veze. I posetio RUR nakon dužijeg vremena, al' nema veze.
  13. Dođem na forum posle 17 godina, prvo što sam zamjetio je to da je ovaj topik i dalje sti(n)ki ;o
×
×
  • Create New...