Jump to content

FTL


sindrom

Recommended Posts

haha iskulirajte ljudi, nije ovo preozbiljna igra upravo zato sto ima toliko random faktora

ja sam se juce skucao a imao sam nikad bolju varijantu krenulo me super opremanje broda, burst laser mk3, ona raketa sto ispaljuje po dve po ceni jedne, defense drone mk2, i hull repair drone, stitovi na 3 lvlu... i zakuca me neka mapa u kojoj krenem pogresnim putem (aka donjim) i na sredin se ispostavi da ta putanja je ne moze da prebaci do exita - poslednja planeta u nizu nema putanju do exita predaleko je !! ali vizuelno ta razlika je mozda 3 mm :) krenem okolo stize me flota borim se krvim i u nekom momentu mi sjebe onaj video nadzor i otprilike u istom momentu kiseonik... i dok se je borim protiv mantisa teleportovanih saljem drona da popravi hull kombinujem ovo ono puf pocrkase svi... to je sa prvim brodom, hocu sa njim da dobijem bosa :P

i onda skapiram da je sve toliko konfuzno jer je UI prejadan i da je ovo ipak amaterska igra koja treba da te zabavi s vremena na vreme a ne da piljis u pixele od 1 cm 3-4 sata :))

edit: sta se desava sa vratima na trecem lvlu ? neprobojna su ?!?

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

otkljucao sam fed.kruzer lejer 2, odradio sam na normalu sa njim i bilo je isuvise lako, zaginuo mi je samo 1 clan posade zbog moje gluposti prilikom teleportovanja u 9om sektoru

enivejz, postoji mnogo dobra fora za budzenje skilla posade: kad nadjes neprijatelja kojeg mozes da "tenkujes" tj da ti samo lupa po stitu nemoj ga ubijati nego ga pusti da te napada, za svaki njegov promasaj pilot i motorista dobijaju po poen za lvl skila, a svaki put kad se stitovi pune onaj clan koji je na stitovima dobija skill za stit, jos ako imas onaj ajon kenon ili neki laser koji nece praviti hul demidz stavis ga na autofire pa ce lik na oruzju da dobija skill isto, a posle je relativno lagano :)

mrf...

 

SigCustom.png

Link to comment
Share on other sites

I onda ti u sektoru gde je sunce iskoci kamenko i kremenko, prebace se kod tebe i zezaju se dok ti izbegavas njih i vatru :D a ako otvoris airlock da ih oteras, vatra koja je na drugom kraju broda ti pojede preostali vazduh :D znaci igra je mrzitelj samo takav ali i dalje je igram jer uvek je nesto novo i izazovno. Pokusavam da otvorim sve brodove, ima lista na njihovom forumu kako se koji otvara i bre nije lako, dosta je random.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

Koje izdrkavanje sa drugim brodovima i layoutima, svaki je drugi stil za sebe. Nisam uspeo još da je obrnem na Normal, ako se dovučem do kraljice obično je na jedvite jade.

BTW jedno pitanje za distress poziv sa džinovskim paucima: Da li postoji plava opcija? Probao sam 5 puta da odbranim civile, i samo jednom sam pobedio.

Link to comment
Share on other sites

Na par mesta gde sam pomislio "ovde bi dobro došlo X kao opcija" oni uleteli poletni ko baba sa ručkom sa "evo ti X Y Z i za posle Ш" tako da ono, još smo u prvoj hateful romansi [:)]

Tek smo došli do onog dela gde ja mislim da me konačno krenulo pa popijem anti-missile drone i lvl2 štitovi protivnika broj čim uskočim u sektor, pa onda, oće li ili neće burst laser da pogodi sva tri puta i da eventualno disejbluje drone control da mogu da ga pošteno impaleujem na missile [:D] sat vremena ili jedna partija šta god traje duže, to mi je merka dnevno:)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Stigao do lvl 3 kraljice, ako se igra klasika stitovi , evade, weapons. Najbolja postavka za oruzje je teleport bomb, i burst topovi na malom lvlu. Imao sam 2 x lvl 1 i 1xlvl2 tih topova i missile luncher, da sam imao teleport bomb umesto missle lunchera raskantao bih i treci lvl. Dok ne obrnem sa prvim brodom ne prelazim na ostale!

Link to comment
Share on other sites

Tek sam kasnije skontao zasto igra ima samo Easy i Normal, jos kao ala je glupavo nema na Hard, smoricu se.

Sve u svemu, ta kraljica stvarno kida zivce. Ali oni achievementi su kul, najjaci je ondaj da dodjes do petog sektora a da ne ispalis ni jedan metak niti da se teleportujes, nabudzis strpljenje u real life-u do kraja i to je to.

Mora neko i da fiduje

Link to comment
Share on other sites

BTW jedno pitanje za distress poziv sa džinovskim paucima: Da li postoji plava opcija? Probao sam 5 puta da odbranim civile, i samo jednom sam pobedio.

plava opcija se dobija kad imas onaj beam gun sto delje samo organsku materiju

ostali beamovi se koriste kod onog kad naletis na zaglavljeni brod u asteroidima(or somethin' like that)

danas sam ovnovao bossa na normalu sa onim brodicem sto ima dronove, pritom otkljucao sva 3 acivmenta i otvorio novi lejer; imao sam onaj starter ion burst sto puca vrlo brzo, heavy laser 1 i ion gun, nosio 2x att.drone 1 + 1def.drone, u inventaru sam imao hull drone za popravku a najjaca stvar je sto sam imao onaj mod za brod sto pokupi dronove posle borbe i jos modove za brze punjenje oruzja i stita, teleporter sa mantisom i kamenim; u prvom fajtu boss mi je skinuo 3 dmga, u drugom NISTA!(zaginuo mantis jerbo sam glup i zaboravljam da jebeni invejder dron pravi rupu u hullu), u 3cem skoro pola hp jerbo mi upalio motor kad je jedna lucky raketa roknula a posle izgubio evade pa me odrao 2xspecijalkom

jedva cekam da provalim ostale brodice, ova igra je isuvise dobra :)

mrf...

 

SigCustom.png

Link to comment
Share on other sites

plava opcija se dobija kad imas onaj beam gun sto delje samo organsku materiju

ostali beamovi se koriste kod onog kad naletis na zaglavljeni brod u asteroidima(or somethin' like that)

Super, hvala!

BTW imaš i fire beam opciju kada pirati terorišu koloniju. Spališ fire beamom useve da pokažeš piratima kako se terorišu paori, i daju ti brda svega samo da odeš :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

jebote koja rejdz igrica, igram ceo dan i pola noci... otkljucao sam samo prvi onaj engi brod, aii igram sa onim pocetnim brodom ! Igrao sam na normal sve vreme od pocetka, ne znam kako je na easy, ali ovo jebe keve... totalni random, svidja mi se sto nema sejva. Jednom samo uspeo da stignem do poslednje kraljice sa.... 3 stita, nekih par jadnih oruzija i 3 rakete, znaci bukvalno nisam mogao shtit da skinem da ubudzim neki dmg..... i kraljica se ispishala po meni. TOLIKO!

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Ja ne mogu da predjem boss-a pa to ti je, treci put ginem kod njega :(

A sve kombinacije pokusavam, valjda ce jedna od njih da uspe...

Šta god da radiš, probaj da pobiješ na stage 1 sve članove posade osim jednog. Posle toga ćeš sa jednim vojnikom moći da uništiš ceo brod :)

Trik je u tome da kad poubijaš sve članove brod prelazi na AI režim i sam se popravlja. A ako ostaviš u laserskom turretu jednog člana posade (fizički odvojen modul, levo od shield generatora) možeš da lupaš brod do mile volje, i šteta se neće popravljati: Teleportuješ trupe na brod da obore štit, i posle toga radiš šta hoćeš.

Na normal je opusteno preci sa engi shipom, pokusao sam sa stelthom nema zive sile.

Uspeo sam sa stealthom bez kupovine štita. Jako je zajebano i moraš imati Hull Repair drona, ali je izvodljivo.
Link to comment
Share on other sites

Ruck REAH, najzad sam presao gazdu sa Engijem, na misice, jedva, poslednji atom snage isvucen iz broda, zavrsio na 20% helta, sa 4 bugara na brodu.

Jbte, osecaj je isti kao kad klinja ubijas Shao Khana u MK, tresao sam se od neizvesnosti svo vreme, drao na svaki pogodak i promasaj... Igra je neverovatna, ovo mi se nije desilo, ne pamtim otkad.

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

Link to comment
Share on other sites

Ahaha, SHAO KHAN WINS!

Uspeo sam na normalu da predjem, ali nekako me je zakenjalo sve :/ I dobio sam free oruzija, i augmente i punu posadu....

Onda sam dosao na fajt, teleport 2 mantisa po oruzijima da uniste to i gruvao sve vreme po shtitu sa kombinacijom raketa + laser onaj sto gadje 3 metka + laser sto gadja 5 komada. i poz voz, stealth na svaki power surge, i 2 engija koja popravljaju sve po brodu!

Sad moram na normalu !

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...