brue Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Publisher: Paradox Interactive Developer: Ino-Co Plus Potezna strategija! o yeah /sat i po traje, pa može da se vidi fino gameplay, mada je komentator... ono, jbga... ) Na prvi pogled: mešavina civ-a i po malo heroesa ili pre Warlords-a. prosto, jednostavno, simpatično i veoma dobre grafike s obzirom na koliko igra zauzima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 jel to ona fentezi igra u civ engine-u najavljena pre nekoliko meseci ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 9, 2012 Author Report Share Posted May 9, 2012 Valjda, nebitno mi je. Ako stvarno koristi Civ V engine, onda su ga odradili do bola... kad uporedim potez u Civu i ovde. Ali mi je za oko zapala jedna druga stvar i samo sam rekao O Boze, daj Boze: Paradox developing Syndicate-inspired action-RTS called Cartel The game is set in a future where global mega-corporations are fighting among themselves for world domination: hence the name Cartel. Apparently, the game is meant to fill the void left by EA’s new Syndicate game becoming a first-person shooter. Paradox pretty much admitted it openly as well, when Shams Jorjani spoke with RPS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 igra je previse plitka i repetitivna aka dosadna, zakljucih ja posle 2-3 sata igranja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 Pa povećaj težinu makar na normal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 na normalu sam i probao dok shvatim sta i kako nisam stigao da skontam sta i koliko utice na brzinu rasta populacije u gradovima ? teritorija se siri na svakih 5 populacije, za svaku gradjevinu ti je potreban jedan iz populacije... odrzavanje gradjevina ne kosta tj ne postoji i dalje je fazon stancuj sto vise gradova, i naravno startujes igru ponovo kada vidis da ti je prvi grad pored mora ili planincuga kada se jednom zauzmu teritorije pocinje malo da smara osvajanje protvnickih gradova :) komp na granicu sa tobom nabudzi magic towere koji deru sve zivo :) jedinice ne pamte defend nego te smaraju i podsecaju svaki turn da su tu diplomatija ja ono, nema je :) ili ces da das nekom pare kada ti trazi ili ces da mu objavis rat :) jedinice ne deluju toliko razvnovrsno po rasama, u glavnom je sve to copypaste sa blagim varijacijama... zanimljive su specijalne jedinice koje pravis tako sto iskoristis neki od resursa u okolini grada, ali su do jaja skupe i za pravljenje i za odrzavanje varvari iz civ-a su sada dovedeni na jos gori nivo, spamuju se po mapi u random stilu i to onda kada ti je najgore :) vremenom sve vise smaraju interesantan je koncept upgrade-a jedinica tako sto napravis gradjevinu u gradu, a posle jedinicu po jedinicu upgrejdujes a to kosta zlata... jedinice jos lvl-uju i dobijaju perkove od bogova dobijas questove, u pocetku nemas penale ako ih ne ispunis ali kasnije su novcani (dok su nesto spomenuli da moze da bude i mnogo gore od toga) eto tako malo info-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 Има одржавање грађевина. A и није баш једноставно то штанцовање градова, као што звучи :) Дипломатија има утицаја, јер је мало зезнуто одбранити се ако се замериш са свима, другачији принцип од хероја... с обзиром на број јединица, које су довољно мобилне. Не постоје само варвари, већ су "издељени" на монструм страну и неутралне градове који исто шарају са јединицама по свом окружењу. А у којој игри није разлика у јединицама само бројеви, немој закерати сад :Р Има разних, поготово то што си рекао кад се отворе грађевинама, или чак рађењем ових квестова. Просто јесте на први поглед, али има ипак мало неку дубину. Мени је ок јер волим потезне стратегије. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 diplomatija: a kako odrzavati dobre odnose osim davanja para svaki put kada traze jer u suprotnom znaci rat ? pa rekoh za osnovne jedinice da ne deluju toliko raznoliko, a njih najvis epravis :) varvari te napadaju i smaraju, neutralni i ne bas a i lako se osvajaju jer nemaju nikakvu taktiku i osvoje se lako na samom pocetku igre pa i nisu neki faktor plus mozes da imas grad i jedinice od svake frakcije ciji grad osvojis... i to mi je malo bzvz.... volim i ja potezne igre, ali iza poteznog sistema mogli su odraditi jos dosta stvari (sto sam i ocekivao jer kod poteznih igara u glavnom ima mnoooogo vise dubine i kompleksnosti) i naravno grafika - ako je to ikako bitno - je daleko od civ-a, valjda su skontali da ce im igra zakucavati kao i civ ako nabudze nesto :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 plus mozes da imas grad i jedinice od svake frakcije ciji grad osvojis... i to mi je malo bzvz.... volim i ja potezne igre, ali iza poteznog sistema mogli su odraditi jos dosta stvari (sto sam i ocekivao jer kod poteznih igara u glavnom ima mnoooogo vise dubine i kompleksnosti) веруј ми, повећај ниво тежине! jedinice ne pamte defend nego te smaraju i podsecaju svaki turn da su tu имаш са леве стране где је део УИа за селектовану јединицу иконица >> за више опција. Има да се не помера осим ако нека непријатељска јединица не приђе близу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 E да, поводом раста градова. Градови који се освоје, а нису исте фракције, имају увећање од -50 популације, што је крш. Оно што ја радим је да намерно уништим град (добије се сетлер те уништене фракције, те и њега ваља килнути) и поставим град моје фракције или на истом или повољнијем месту. Мислим, може да се због неког бонуса или јединица остави и друга фракција, али дебаф је баш лош. Иначе има нека формула за раст градова, али се фактички гледа главни приход хране, а не града само. Ако се стави да има и други светова, у њима има доста више ресурса и што је најбитније егзотичних ресурса.. од оних потребних за релације са боговима (за израду храмова), па до нпр драгон нестова.. за наравно змајеве! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 jbg deinstalirao sam igru jerbo je stigao d3 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Stigo i svi cute a ja cekam utiske iz prve ruke. Ili je igra podbacila ili ste svi u narko transu od nje i necemo vas videti naradnih mesec dana. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 :) za sta informacije, za d3? inace, ako neko bude igrao Warlock: ranged + invisible spell = overpowered! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 igrao sam ovo malo ali mi je dosadila stanc gradova feat. budzenje kvalitetnih jedinica i postaje monotono npr. napravio sam Druide, nabudzio par levela i perkova i neunistivi su Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts