Jump to content

GPS уређај

brue

Recommended Posts

Опет ја са питањима :)

Занима ме да ли неко има искуства са GSP уређајима, али као што и у наслову стоји - најједноставнији, најјефтини. Не више од, тј пар хиљада динара максимум.

Знам да ови нови мобилни имају ту опцију, али ми треба нешто попут некадашње бусоле и компаса, мало ситно, јефтино. За џеп или на траку око врата, за шетњу по природи или вожњу бициклом.

Не волим мобилне телефоне, али ако има нека комбинација и за њих, може и то. Мислим на нов телефон без некаквих пакета, али да може да тачно очитава позицију и нв.

Nema tu mnogo filozofije, ako oćeš najjeftiniji uzmi najjeftiniji, recimo ovaj. Samo pogledaj pre nego što ga kupiš na netu kako se unlockuje, da ne uzmeš baš neki model u koji ne možeš da "na kvarno" ubaciš mape recimo Evrope i sl što ti treba.

Ako si mislio na uređaj koji će ti samo očitati širinu i dužinu, takvi se kod nas uglavnom prodaju samo od strane Garmina i izašao bi te bar 2-3 puta skuplje, ne isplati se. A za telefon, radi to svaki smartfon, možeš neke modele sa Androidom naći i za 150 evra klot, ali je ekran manji, no zato imaš i telefon :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Треба ми она комплет идиот варијанта - најбазичнији подаци /ширина, дужина, надморска висина... ваљда нема још нешто/. Небитно која врста уређаја, дал сат, дал неки мобилни, дал компас-лајк, само да је што јефтиније и простије за руковање. Типа пар хиљада динара... ако је то могуће... макс 80 евра. И да није за кола, већ за покретање на погон од 1 коњске снаге [:D]

нема потребе за учитавањем карте, ако недостатак исте смањује цену ... ако уопште има таквих модела више, шта знам. дигитрон варијанта.

I ja sam razmisljao o nabavci istog posto bas mnogo vozim, cesto i dalje destinacije ali sam i ja u fazonu ako dajem vec 150eur za to bolje onda da dam 300eur za android fon neki masan i imam all-in-one... Ove nove GPS aplikacije i mape na androidu kolko vidim su u fulu...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!